Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            11/02/20

Carta dominical | «Tractar la terra amb tendresa»

El mes de febrer ens recorda cada any la presència activa de Mans Unides, la institució de l’Església catòlica que duu a terme projectes de desenvolupament, de la qual vaig tenir el privilegi de ser el consiliari durant diversos anys.

Mans Unides ens presenta la seva campanya anual amb el lema «Qui més pateix el maltractament del planeta no ets tu». Aquest lema ens recorda el missatge del papa Francesc enviat als participants de la jornada d’estudi sobre «Aigua, agricultura i alimentació. Construïm el demà», organitzada per la Universitat Politècnica de Madrid –UPM– (13 de desembre de 2018).

El Sant Pare, en un món urbà com el nostre, ens ajuda a prendre consciència del gran regal que hem rebut del Senyor, una terra que ens proporciona l’aliment per subsistir i l’aire per respirar. El Papa insisteix en la necessitat de renovar el nostre model de producció associat a una explotació abusiva de la terra. Aquest maltractament del planeta ens afecta a nosaltres, però, sobretot, afecta directament els països més pobres.

Mans Unides uneix les mans i els esforços per alertar-nos d’aquest maltractament del qual som responsables cada un de nosaltres. El lema d’enguany sintetitza la preocupació del Papa i ens brinda l’oportunitat de reflexionar, però també d’actuar èticament.

El papa Francesc no té por de parlar seriosament de les qüestions que puguin suscitar polèmica, perquè ell és un home que es deixa afectar per la realitat, és un home que toca de peus a terra. Per això, en el seu missatge als participants de la jornada organitzada per la UPM, va dir als actuals i als futurs experts: «els reptes de la humanitat […] exigeixen la suma d’idees, la unitat d’esforços, la complementarietat de perspectives, així com la renúncia a l’egoisme excloent i al protagonisme perniciós. Per arribar a una societat que situï la persona humana i els seus drets fonamentals al centre».

La transformació del món ha de passar necessàriament per la humanització dels nostres cors. Avui, més que mai, cal posar tot el que està al nostre abast perquè la terra no deixi de ser font de vida per a la humanitat i, consegüentment, alliberi de la fam tantes persones cruelment afectades per la pobresa.

Estic segur que tractar amb tendresa la terra i les persones que l’habiten va ser el que va moure, ara fa més de seixanta anys, aquelles valeroses dones de l’Acció Catòlica a «declarar la guerra a la fam al món» i a establir el començament del que avui és Mans Unides.

Aquest bisbe, antic consiliari de Mans Unides, us demana un any més que, si us plau, els ajudeu tant com pugueu en els seus propòsits nobles i en els projectes anuals que desenvolupa, supervisa i garanteix.

Benvolguts germans i germanes, gràcies per col·laborar en la col·lecta de Mans Unides que avui es fa a totes les parròquies i centres de culte. No és simple bonisme, són obres concretes de desenvolupament humà integral a les zones més desfavorides i marginades del món.

† Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Full Dominical

29 de maig de 2020

La nostra parròquia a partir de juny només farà les misses matinals dels dies feiners i la del diumenge al migdia. Donem-ne gràcies al bon Déu!
llegir més...


1 de març de 2020

Treballar en l’àmbit de la comunicació exigeix estar molt atent i no deixar-se enganyar pel «príncep de la mentida», que sempre està a l’aguait. Comunicar la veritat, la bondat i la bellesa hauria de ser el principal estímul i objectiu dels comunicadors.
llegir més...


23 de febrer de 2020

Us animo a iniciar junts la Quaresma, participant en l’acte central del Pla pastoral diocesà que tindrà lloc el proper diumenge, 1 de març, a les 18.00 h a la basílica de la Sagrada Família.
llegir més...

Salm del dia

Aclama Déu, tota la terra.

Activitats Setmanals

A partir de juny celebració de la missa matinal els dies feiners i la missa de diumenge al migdia

 

 

 

 

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91