Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            05/07/19

Carta dominical | «Un any en la vida de l’Església»

En la carta dominical de diumenge passat feia referència a l’impacte socioeconòmic de les parròquies arreu del territori espanyol. Aquesta setmana em faig ressò de la Memòria anual d’activitats de l’Església catòlica del 2017, realitzada per una important consultora internacional (PwC) i recentment presentada per la Conferència Episcopal Espanyola.

En aquest document queda quantificada econòmicament l’activitat de l’Església: cada euro invertit genera gairebé cinc vegades el seu valor en la societat. Miraculosament els euros es multipliquen gràcies a la labor de les persones que, de manera desinteressada, col·laboren en les celebracions i en l’activitat pastoral, evangelitzadora, educativa, cultural, caritativa i assistencial de l’Església. Les xifres són certament espectaculars. En l’activitat evangelitzadora, cal destacar els 11.018 missioners i les 536 famílies en missió arreu del món, o els 253 projectes finançats pel Fons Nova Evangelització amb un import de més de 2 milions d’euros. Pel que fa a l’aportació en educació, els 2.452 centres catòlics concertats generen a l’Estat un estalvi de 3.324 milions d’euros. Tampoc podem deixar de destacar l’activitat socioassistencial dels 9.171 centres de l’Església, que arriben a 4.379.554 beneficiaris. Cal tenir molt en compte els pelegrinatges, celebracions i festes populars, que suposen un impacte de 9.800 milions d’euros i creen 134.000 llocs de treball. Per últim, val la pena destacar que l’impacte del patrimoni cultural de l’Església a Espanya és de 22.620 milions d’euros generant més de 225.000 llocs de treball.

Darrere d’aquestes xifres hi ha molt més que números. Hi ha l’escalf de moltes persones, parròquies, instituts de vida consagrada i societats de vida apostòlica, moviments, associacions i institucions de l’Església com Càritas, Mans Unides, Obres Missionals Pontifícies, Ajuda a l’Església Necessitada… La col·laboració en les necessitats que atén l’Església és el resultat d’una reflexió des de la fe: els cristians som Església i hem de col·laborar humanament i econòmicament en la missió de l’Església.

La publicació d’aquesta Memòria anual és un gran exercici de transparència envers la societat, que l’Església fa des de l’any 2008. Va especialment dirigida a tots aquells que hi col·laboreu, perquè pugueu conèixer de primera mà què fa l’Església amb les vostres aportacions. La transparència és un camí que anem fent totes les entitats i persones que formem part de l’Església. És molt important veure i agrair la nostra missió d’anunci de l’Evangeli i d’atenció als més necessitats. Retre comptes a tota la ciutadania és, també, la nostra responsabilitat.

Estem molt contents i agraïts de comptar amb el suport de la gent any rere any. Les dades que afloren a la Memòria anual d’activitats de l’Església a Espanya són una oportunitat per explicar millor la nostra missió.

Gràcies, novament, a totes les persones que aporteu el vostre granet de sorra. Entre tots, fem arribar el testimoni de Jesús a tots els racons del planeta.

Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-7-de-juliol-2019

 

Full Dominical

14 de juliol de 2019

Tant de bo que escoltant el silenci puguis sentir com Ell et murmura que t’estima. Tant de bo que calculant les distàncies de l’Univers, descobreixis la grandesa de la vida
llegir més...


7 de juliol de 2019

Estem molt contents i agraïts de comptar amb el suport de la gent any rere any. Les dades que afloren a la Memòria anual d’activitats de l’Església a Espanya són una oportunitat per explicar millor la nostra missió.
llegir més...


30 de juny de 2019

Tant de bo l’Església, la família dels cristians, rebi de Déu la força i la llum necessàries per poder continuar la missió de fer créixer l’amor, l’esperança i la confiança en el món.
llegir més...

Salm del dia

Els humils que busquen Déu sincerament diran: «Tingueu llarga vida».

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-14-juliol-2019

Aquesta setmana pregarem: 
 
DISSABTE 13 DE JULIOL:  20h. Manel Padrós Pujol i Maria Rosa Cirera Sellares.

DIUMENGE 14 DE JULIOL: 10h. Amàlia Benítez i Francisco Ferrer.
                                  12h. Paco Brutau i Montserrat Ortensi.

DILLUNS 15 DE JULIOL:    9.30h. Maria Parladé Viñas.

DIMARTS 16 DE JULIOL:   9.30h. Maria del Carme Pagès, Carme Conesa Armero i Família i Carme Marès Palau i Familia.

DIMECRES 17 DE JULIOL: 9.30h. Família Monguió i Familia Prat.

DISSABTE 20 DE JULIOL: 20h. Montserrat Puig Romeu.

DIUMENGE 21 DE JULIOL: 10h. Luissa Ferer i Francisco Ferrer.

VIDA CREIXENT: aquest dimecres, a les 11 del matí, a la Residència Geramns Aymar,  darrera reunió del curs del grup Vida Creixent. Reflexionarem sobre la figura de Cristina Kaufmann, religiosa carmelita i priora del monestir del Carmel de Mataró.

CAL RECORDAR:  el diumenge 21 de juliol, és a dir, avui en quinze dies, tindrà lloc una col·lecta extraordinària –tal com ja es va anunciar-  per tal d’ajudar a pagar les obres de rehabilitació i restauració de la capella del Santíssim. O els qui vulguin poden dipositar el seu donatiu a la següent compte bancàri: “La Caixa” 2100 0220 84 0200272407 . Recordeu que la parròquia ha de aportar 4.000€ €. La resta de l’obra que ascendeix a 52.000 €, la assumeix la companyia asseguradora i el Bisbat. Moltes gràcies per la vostra generositat.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91