Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            07/05/19

Carta dominical | «Estimar des de la pobresa»

Aquest any 2019 l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes ens convida a descobrir la senzillesa i la pobresa a través de la figura de Santa Bernadette. És un any especial, perquè enguany celebrem el 175è aniversari del naixement de la Santa i el 140è aniversari de la seva mort. Per aquest motiu, el Santuari de la Mare de Déu de Lourdes ha declarat que aquest sigui «l’Any Bernadette» i ens anima a descobrir millor el rostre de Maria a través d’aquesta jove de Lourdes.

Maria, la nostra Mare, ens va fer arribar un missatge a través d’una nena. La Mare de Déu va escollir una noia senzilla, malalta i pobra. La Immaculada va demanar a Santa Bernadette que es construís una capella perquè persones hi anessin en processó i perquè hi trobessin l’alegria de viure.

Any rere any s’organitzen pelegrinatges a Lourdes amb voluntaris que acompanyen persones malaltes i amb problemes diversos. Tots, voluntaris i malalts, van a Lourdes amb molta il·lusió i en tornen amb una vivència entranyable. A Lourdes hi trobem el goig i la possibilitat d’entregar-nos gratuïtament a aquells que ens necessiten i de rebre d’ells molt més del que podem donar.

Bernadette no va tenir una vida fàcil, a més, va patir una malaltia que li produïa molt dolor, però gràcies a la contemplació del rostre de Jesús a la Creu, va saber reconvertir el patiment en amor, el sofriment en un acte d’entrega als altres.

L’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes ens recomana presentar-nos a Maria amb les mans buides, acostar-nos a la gruta, als seus peus, per oferir-li el nostre cor i dir-li: «Mare, soc aquí, et presento les meves dificultats, els meus patiments, ajuda’m a acceptar-los i a convertir-los en amor. Agafat de la teva mà, et demano el do d’aprendre a superar, amb amor i amb l’alegria del cor, les nostres limitacions físiques, psicològiques i espirituals. Mare, vull deixar tot allò que m’impedeix estar prop teu, vull desprendre’m del meu orgull per donar-me veritablement als altres.»

Amb aquest esperit us animo a participar en els dos pelegrinatges* que l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes organitzarà els propers mesos de juny i setembre al Santuari de Lourdes. També us animo a participar amb joia en els actes que l’Hospitalitat organitzarà per commemorar aquest any dedicat a Santa Bernadette, coincidint amb l’arribada de les relíquies de la Santa els dies 5 i 6 de novembre a Barcelona. Es donarà la informació necessària quan s’apropi la data. Serà una oportunitat única per conèixer i aprofundir en l’espiritualitat, en la pobresa, en l’entrega i en la senzillesa de la petita Santa de Lourdes. ¡Mare de Déu de Lourdes, pregueu per nosaltres!

Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

*Per informar-vos o per participar en els pelegrinatges a Lourdes, podeu contactar amb l’Hospitalitat (c/ Consell de Cent, 224, Bxs) de dilluns a divendres, de 16 a 20h, o trucar al tel. 934 874 009, o enviar un correu a: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-5-maig-2019

Full Dominical

14 de juliol de 2019

Tant de bo que escoltant el silenci puguis sentir com Ell et murmura que t’estima. Tant de bo que calculant les distàncies de l’Univers, descobreixis la grandesa de la vida
llegir més...


7 de juliol de 2019

Estem molt contents i agraïts de comptar amb el suport de la gent any rere any. Les dades que afloren a la Memòria anual d’activitats de l’Església a Espanya són una oportunitat per explicar millor la nostra missió.
llegir més...


30 de juny de 2019

Tant de bo l’Església, la família dels cristians, rebi de Déu la força i la llum necessàries per poder continuar la missió de fer créixer l’amor, l’esperança i la confiança en el món.
llegir més...

Salm del dia

Els humils que busquen Déu sincerament diran: «Tingueu llarga vida».

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-14-juliol-2019

Aquesta setmana pregarem: 
 
DISSABTE 13 DE JULIOL:  20h. Manel Padrós Pujol i Maria Rosa Cirera Sellares.

DIUMENGE 14 DE JULIOL: 10h. Amàlia Benítez i Francisco Ferrer.
                                  12h. Paco Brutau i Montserrat Ortensi.

DILLUNS 15 DE JULIOL:    9.30h. Maria Parladé Viñas.

DIMARTS 16 DE JULIOL:   9.30h. Maria del Carme Pagès, Carme Conesa Armero i Família i Carme Marès Palau i Familia.

DIMECRES 17 DE JULIOL: 9.30h. Família Monguió i Familia Prat.

DISSABTE 20 DE JULIOL: 20h. Montserrat Puig Romeu.

DIUMENGE 21 DE JULIOL: 10h. Luissa Ferer i Francisco Ferrer.

VIDA CREIXENT: aquest dimecres, a les 11 del matí, a la Residència Geramns Aymar,  darrera reunió del curs del grup Vida Creixent. Reflexionarem sobre la figura de Cristina Kaufmann, religiosa carmelita i priora del monestir del Carmel de Mataró.

CAL RECORDAR:  el diumenge 21 de juliol, és a dir, avui en quinze dies, tindrà lloc una col·lecta extraordinària –tal com ja es va anunciar-  per tal d’ajudar a pagar les obres de rehabilitació i restauració de la capella del Santíssim. O els qui vulguin poden dipositar el seu donatiu a la següent compte bancàri: “La Caixa” 2100 0220 84 0200272407 . Recordeu que la parròquia ha de aportar 4.000€ €. La resta de l’obra que ascendeix a 52.000 €, la assumeix la companyia asseguradora i el Bisbat. Moltes gràcies per la vostra generositat.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91