Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            12/11/19

Carta dominical | «Amb tu, som una gran família»

Aquest diumenge celebrem la jornada de «Germanor», que conserva el lema dels darrers anys: «Amb tu, som una gran família». Aquesta diada vol ser una invitació a prendre consciència de les necessitats econòmiques de l’Església, que viu i peregrina en el món i, en particular, a Barcelona. Una Església que vol dur a terme la missió que ha rebut de Jesucrist i que es concreta en l’anunci de l’Evangeli, la celebració dels sagraments i les obres caritatives, socials, educatives i culturals. És una invitació perquè tots hi col·laborem.

Som una gran família en què cadascú és cridat a cooperar d’acord amb les seves possibilitats. Ara bé, també cal que l’Església reti comptes de la seva acció. És per aquest motiu que l’Església aprofita aquest dia per donar a conèixer la seva organització, estructura, finançament i activitats que desenvolupa.

El compromís de l’Església amb la transparència és un dels principals reptes assumits en els darrers anys. És amb aquesta finalitat que cada any la Conferència Episcopal Espanyola elabora la Memòria anual d’activitats de l’Església a Espanya per retre comptes a la comunitat catòlica i a tota la societat. Aquesta Memòria d’activitats ha estat revisada per la prestigiosa auditora internacional PwC i compta amb el reconeixement de la institució Transparència Internacional Espanya.

En aquest document s’explica quina és la contribució de l’Església catòlica a la societat. Per citar algunes dades: 45,6 milions d’hores dedicades pels agents de pastoral (ministres ordenats, voluntaris i seglars); 2.452 escoles catòliques concertades que estalvien més de 3.324 milions d’euros a les administracions públiques; més d’un milió i mig de persones acompanyades i ateses en algun dels més de 1.100 centres sociosanitaris de l’Església; 120.925 immigrants atesos; 100 centres de promoció de la dona que acullen 20.731 dones, soles o amb fills, amb risc d’exclusió, víctimes de violència, d’explotació sexual o laboral; 6.425 centres per mitigar la pobresa que beneficien més de 2,3 milions de persones, etc.

Són xifres impressionants que no voldria passar per alt. És un motiu per enorgullir-nos de la gran labor que l’Església fa pel bé comú de tota la societat. Tant de bo totes les entitats civils, polítiques i religioses aconseguim treballar conjuntament d’una manera més coordinada. Si ens coordinem millor i aprofitem les sinergies, més gran serà l’eficàcia i l’eficiència de la despesa social i evitarem un malbaratament de recursos.

A tots els que contribuïu al sosteniment de la noble missió de l’Església, gràcies. La vostra contribució és molt benvinguda, com, per exemple, quan oferiu el vostre temps; quan marqueu la «X» en la declaració de la renda (en favor de l’Església catòlica i també en favor de les altres finalitats socials); amb les vostres aportacions periòdiques; o quan feu donatius puntuals, especialment, en la col·lecta de la diada de «Germanor», que avui es fa a totes les esglésies. Gràcies a tots per fer-ho possible.

† Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-10-de-novembre-2019

Full Dominical

10 de novembre de 2019

Som una gran família en què cadascú és cridat a cooperar d’acord amb les seves possibilitats. Ara bé, també cal que l’Església reti comptes de la seva acció. És per aquest motiu que l’Església aprofita aquest dia per donar a conèixer la seva organització, estructura, finançament i activitats que desenvolupa.
llegir més...


3 de novembre de 2019

Els sants viuen amb humilitat i alegria el camí de les benaurances. Ploren amb els que ploren, lluiten per la justícia, sembren la pau i miren els altres amb amor.
llegir més...


27 d'octubre de 2019

La vida és el millor premi. La nostra sort és saber que Déu ens estima amb bogeria. La nostra sort és conèixer Jesús. La nostra sort és sentir-nos estimats per Ell.
llegir més...

Salm del dia

Ve el Senyor a judicar amb raó tots els pobles.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-17-de-novembre-2019

Aquesta setmana oferirem les misses per a:     
                                               
DISSABTE 16 DE NOVEMBRE: 
9.30h. Família Cebrian-Puigbó.

DIUMENGE 17 DE NOVEMBRE:
10h. Família Monguió-Família Prats i Família Muñoz-Forns. 

DIMARTS 19 DE NOVEMBRE:
9.30h. Família Cebrian-Puigbó.

DIJOUS 21 DE NOVEMBRE:
9.30h. Jaume Soler

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE:
9.30h. Família Cebrian-Puigbó.           

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91