Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            07/11/18

Carta dominical | «Sense temps per morir»

Aquesta setmana hem celebrat la Solemnitat de Tots Sants i la Commemoració dels fidels difunts. Els catòlics hem recordat no només els beats o els sants, també hem honrat els nostres éssers estimats, que no són oficialment canonitzats, però que viuen en la presència de Déu.

Sens dubte, el dia dels difunts és un bon moment per recordar que la fe cristiana proclama la victòria de la vida i declara que la mort no té l’última paraula en la història humana.

A propòsit d’aquestes dues festes, permeteu-me que us expliqui una història que té com a protagonista un monjo de qui tothom deia que era un sant. Sempre estava de bon humor i sempre molt ocupat.

Un dia va rebre la visita d’un àngel quan era a la cuina rentant les cassoles. Li va dir l’àngel: «Déu m’ha enviat per portar-te a la vida eterna, ha arribat la teva hora».

El monjo li va respondre somrient: «T’agraeixo a tu i a Déu per convidar-me tan aviat a la seva glòria, però alguns pensarien que he demanat morir només per deixar de rentar més cassoles… ¿No podríeu deixar el viatge per més endavant?». «Veurem què es pot fer», li va dir l’àngel. I el monjo va continuar amb la seva tasca rentant cassoles… perquè al convent hi havia pocs voluntaris.

Un altre dia el monjo era a l’era, cavant la terra, i se li va aparèixer l’àngel, però el va veure tan atrafegat que, sense dir-li res, se’n va anar.

Els dies anaven passant i el nostre monjo, quan no tenia cassoles per rentar ni terra per cavar, normalment anava a l’hospital a visitar els malalts i, quan l’àngel el va veure enmig de tants malalts, el va deixar tranquil, no li va dir res.

Però aquella nit, de tornada al convent, el monjo es va sentir vell i cansat, sense ganes de rentar cassoles, ni de cavar la terra, ni de visitar malalts… Va entrar a la capella i va dir al Senyor: «Si vols enviar-me ara el teu missatger, estic disposat a acompanyar-lo, ja no serveixo per a res».

I llavors el Senyor li va parlar: «Fes-me una mica de companyia, fa molt de temps que esperava que tinguessis un moment lliure per estar amb mi…».

Quina història més bonica! Amb aquest relat breu us convido a pregar pels nostres difunts a fi que el Senyor els perdoni les faltes, puguin rebre la seva abraçada i gaudir en la seva presència, en companyia de tots els éssers estimats que els van precedir en el camí del cel.

També us demano que tingueu una intenció especial per tots aquells difunts pels quals ningú prega.

Demanem al Senyor que no permeti que perdem la confiança en el seu amor de Pare i que, com el monjo del nostre conte, descobrim com podem col·laborar en cada moment de la nostra vida amb l’obra de redempció del Senyor i, sobretot, amb la pregària.

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-4-novembre-2018

Full Dominical

17 de març de 2019

Benvolguts germans, continueu col·laborant amb el vostre testimoni, amb la vostra pregària i amb la vostra estima, perquè puguin prosperar les vocacions sacerdotals plantades per Déu en el cor d’alguns joves. Tinguem molta esperança, perquè… Jesucrist no abandona mai la seva Església!
llegir més...


10 de març de 2019

Benvolguts germans, que la família sigui el llevat que faci créixer l’amor, l’esperança i l’alegria en el món. Que en aquest temps de Quaresma el Senyor ens concedeixi créixer en fraternitat i en comunió.
llegir més...


17 de febrer de 2019

Actualment, l’estructura familiar ha canviat i gairebé no hi ha espai per a les persones grans, però, tot i que sovint les arraconem i les menystenim, tenen un paper molt important, de gran valor.
llegir més...

Salm del dia

El Senyor m’il·lumina i em salva.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-17-de-marc-2019

Aquesta setmana pregarem:                   

DIMARTS 19 DE MARÇ. 
9.30h. Josep Guàrdia.

DIUMENGE 24 DE MARÇ. 
10h. Família Cebrian-Puigbó.

DIA DEL SEMINARI: Tindrà lloc, si Déu vol, el proper diumenge, 24 de març. En aquest dia, l’església ens demana la nostra pregària per les vocacions sacerdotals i també el nostre ajut econòmic per les necessitats del seminari. Col·laborem-hi! 

 

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91