Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            04/06/18

Carta dominical | «Un amor transformador»

Aquest diumenge celebrem la solemnitat del Cos i de la Sang de Crist. La festa de Corpus Christi és la festa de dos amors: l’amor a Jesucrist, realment present en el sagrament de l‘eucaristia, i l’amor als germans amb qui compartim un mateix Pare. Les dues dimensions d’aquesta festa no es poden separar.

A l’Església, des dels primers segles, hi ha una tradició molt arrelada de vincular la celebració de l’eucaristia amb la caritat fraterna. No podia ser d’altra manera, ja que en l’Eucaristia rebem la invitació de Déu i la seva força per viure l’alegria de l’amor. La trobada amb Déu ens fa més sensibles i atents a les necessitats dels nostres germans. Per això, avui també celebrem el dia dedicat a la caritat i, sobretot, a Càritas, la institució de l’Església catòlica que, seguint el testimoni de Jesucrist, té la missió de fer efectiu aquest amor que rebem de l’Eucaristia en el servei a les persones més necessitades.

El compromís a favor dels més febles i per la transformació del món és un dels cinc eixos del nou Pla pastoral. Això queda recollit en el lema escollit enguany per Càritas per a la Campanya de Corpus: «El teu compromís millora el món». Canviar el món comença per canviar-nos cada un de nosaltres. Si volem transformar el món, cal que comencem canviant tu i jo.

Aprofito aquesta carta per donar les gràcies a les persones que treballen a Càritas i als nombrosos voluntaris, que responen amb amor i comprensió a les demandes de les persones més necessitades. Ara bé, cal tenir present que aquesta iniciativa humanitzadora i espiritual de Càritas no seria possible sense el suport i la col·laboració dels socis i donants. Gràcies a tots vosaltres, gràcies per la confiança que dipositeu en Càritas!

No fa gaire vaig poder participar en una trobada amb destacades personalitats de la ciutat de Barcelona, amb qui vaig compartir una preocupació: el problema de la desigualtat social provocada per la crisi econòmica dels darrers anys. Càritas ens ho ha recordat, els pobres són més pobres, els rics són més rics i la classe mitjana també s’ha empobrit. Davant d’aquesta situació cal reaccionar i treballar per una millor redistribució de la renda, per uns sous dignes i per unes condicions laborals que facin possible una vida familiar joiosa. Cal, doncs, que els dirigents polítics, els empresaris, la societat civil i també l’Església en prenguem consciència i treballem per reduir-la. Aquest ha de ser el nostre repte per als propers anys.

En la solemnitat de Corpus Christi el Senyor surt a molts carrers i barris dels nostres pobles i ciutats. I per això els guarnim amb ornaments florals i celebrem processons per adorar públicament el sagrament de l’Eucaristia. Déu va sortir i continua sortint a trobar-nos en Jesucrist. Aquest és precisament el lema del nou Pla pastoral: «Sortim!» Avui demanem al Senyor que, seguint el seu exemple, descobrim la importància i el goig de sortir a trobar-nos amb els germans.

Aprofito per animar-vos a participar en les diverses processons de Corpus que s’organitzen als vostres pobles, barris o parròquies. Aquest diumenge 3 de juny també us convido a participar, a les 18.30 h, en la missa solemne de Corpus Christi que tindrà lloc a la catedral de Barcelona i a la processó que farem a continuació pels carrers de la nostra ciutat. Podeu venir-hi amb els vostres fills que acaben de rebre la Primera Comunió. Sortim! Sortim sense por amb el Senyor i que Ell ens ajudi a estimar i servir els germans més pobres i humils.

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-3-juny-2018

Full Dominical

10 de juny de 2018

Un any més, una munió de pelegrins anirem el proper 28 de juny al santuari de la Mare de Déu de Lourdes amb la nostra Hospitalitat. El pelegrinatge a Lourdes és una experiència meravellosa que cadascú la viu i la gaudeix d’una manera diferent.
llegir més...


3 de juny de 2018

A l’Església, des dels primers segles, hi ha una tradició molt arrelada de vincular la celebració de l’eucaristia amb la caritat fraterna
llegir més...


27 de maig de 2018

La Fundació Pere Tarrés celebra el 60è aniversari de l’inici de la seva activitat, que va començar amb l’organització de les colònies impulsades per Càritas Diocesana de Barcelona.
llegir més...

Salm del dia

Són del Senyor l’amor fidel i la redempció generosa.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-10-juny-2018

Aquesta setmana pregarem:

Dissabte 9 de juny   20h. Manuel Tabaras.

Dijous 14 de juny:  9.30h. Paco Brutau.

Divendres 15 de juny:  9.30h. Maria Parladé Viñas.

Dissabte 16 de juny:  9.30h.  Família Montguió i Família Prat.
                        20h.    Mercè, Rosa, Claudio i Manuel.


CONSELL PARROQUIAL: aquest dilluns, 11 de juny, a les 9 del vespre.

 

 

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91