Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            04/06/18

Carta dominical | «Un amor transformador»

Aquest diumenge celebrem la solemnitat del Cos i de la Sang de Crist. La festa de Corpus Christi és la festa de dos amors: l’amor a Jesucrist, realment present en el sagrament de l‘eucaristia, i l’amor als germans amb qui compartim un mateix Pare. Les dues dimensions d’aquesta festa no es poden separar.

A l’Església, des dels primers segles, hi ha una tradició molt arrelada de vincular la celebració de l’eucaristia amb la caritat fraterna. No podia ser d’altra manera, ja que en l’Eucaristia rebem la invitació de Déu i la seva força per viure l’alegria de l’amor. La trobada amb Déu ens fa més sensibles i atents a les necessitats dels nostres germans. Per això, avui també celebrem el dia dedicat a la caritat i, sobretot, a Càritas, la institució de l’Església catòlica que, seguint el testimoni de Jesucrist, té la missió de fer efectiu aquest amor que rebem de l’Eucaristia en el servei a les persones més necessitades.

El compromís a favor dels més febles i per la transformació del món és un dels cinc eixos del nou Pla pastoral. Això queda recollit en el lema escollit enguany per Càritas per a la Campanya de Corpus: «El teu compromís millora el món». Canviar el món comença per canviar-nos cada un de nosaltres. Si volem transformar el món, cal que comencem canviant tu i jo.

Aprofito aquesta carta per donar les gràcies a les persones que treballen a Càritas i als nombrosos voluntaris, que responen amb amor i comprensió a les demandes de les persones més necessitades. Ara bé, cal tenir present que aquesta iniciativa humanitzadora i espiritual de Càritas no seria possible sense el suport i la col·laboració dels socis i donants. Gràcies a tots vosaltres, gràcies per la confiança que dipositeu en Càritas!

No fa gaire vaig poder participar en una trobada amb destacades personalitats de la ciutat de Barcelona, amb qui vaig compartir una preocupació: el problema de la desigualtat social provocada per la crisi econòmica dels darrers anys. Càritas ens ho ha recordat, els pobres són més pobres, els rics són més rics i la classe mitjana també s’ha empobrit. Davant d’aquesta situació cal reaccionar i treballar per una millor redistribució de la renda, per uns sous dignes i per unes condicions laborals que facin possible una vida familiar joiosa. Cal, doncs, que els dirigents polítics, els empresaris, la societat civil i també l’Església en prenguem consciència i treballem per reduir-la. Aquest ha de ser el nostre repte per als propers anys.

En la solemnitat de Corpus Christi el Senyor surt a molts carrers i barris dels nostres pobles i ciutats. I per això els guarnim amb ornaments florals i celebrem processons per adorar públicament el sagrament de l’Eucaristia. Déu va sortir i continua sortint a trobar-nos en Jesucrist. Aquest és precisament el lema del nou Pla pastoral: «Sortim!» Avui demanem al Senyor que, seguint el seu exemple, descobrim la importància i el goig de sortir a trobar-nos amb els germans.

Aprofito per animar-vos a participar en les diverses processons de Corpus que s’organitzen als vostres pobles, barris o parròquies. Aquest diumenge 3 de juny també us convido a participar, a les 18.30 h, en la missa solemne de Corpus Christi que tindrà lloc a la catedral de Barcelona i a la processó que farem a continuació pels carrers de la nostra ciutat. Podeu venir-hi amb els vostres fills que acaben de rebre la Primera Comunió. Sortim! Sortim sense por amb el Senyor i que Ell ens ajudi a estimar i servir els germans més pobres i humils.

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-3-juny-2018

Full Dominical

15 de juliol de 2018

La fada li havia dit a cau d’orella: «Encara que les persones semblin autosuficients… No t’ho creguis! Tots et necessiten». La velleta va afegir que sempre havia viscut amb la seguretat que tots la necessitaven: «m’he donat a ells, i això m’ha fet feliç».
llegir més...


7 de juliol de 2018

El document pontifici identifica les causes que han conduït a aquesta situació i mostra alguns aspectes del sistema financer actual que segueixen accentuant la desigualtat. Afortunadament, no es queda en la denúncia, sinó que proposa algunes mesures de política fiscal i financera que facin possible la correcció d’aquest creixent desequilibri.
llegir més...


1 de juliol de 2018

La mortalitat per accidents de trànsit va augmentar prop d’un 8% durant l’any 2017; un total de 248 persones van perdre la vida a Catalunya. Darrere de cada víctima hi ha una família trencada, uns pares o uns fills que pateixen, una amistat esquinçada i, en definitiva, molt dolor.
llegir més...

Salm del dia

Senyor, feu-nos veure el vostre amor, i doneu-nos la vostra salvació.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-15-juliol-2018

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91