Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            01/04/19

Carta dominical | «Amb l’aigua no s’hi juga»

A l’inici d’aquesta Quaresma us proposava, entre altres coses, fer dejuni d’aigua, fent-ne un consum responsable. El dejuni ens ajuda a reflexionar i a valorar el que tenim de franc. En aquest sentit, us animava a utilitzar l’aigua amb seny, sense malbaratar-la. Més enllà del consum racional de l’aigua, existeix un greu problema en l’accés a aquest bé essencial. Segons dades de Nacions Unides, a una de cada quatre persones al món no els arriba aigua potable a la llar.

El 8 de novembre de 2018, en una conferència internacional dedicada a l’aigua, el papa Francesc assenyalava que és indispensable: promoure uns estils de vida responsables i solidaris que vetllin per assolir una ecologia integral; assegurar l’accés a l’aigua potable com un dret que brolla de la dignitat humana; i considerar l’aigua un bé essencial i necessari, i no pas un producte qualsevol, que pugui ser objecte de mercantilització.

El Sant Pare afegia: «La Santa Seu i l’Església estan compromeses en favor de l’accés a l’aigua potable per a tots. Aquest compromís es manifesta en moltes iniciatives com la creació d’infraestructures, la formació, la consultoria i l’assistència a poblacions en perill en què el subministrament d’aigua no està garantit». Hi ha moltes entitats de l’Església, com Mans Unides i Càritas, que treballen i ajuden a resoldre aquest greu problema. No obstant això, encara ens queda molt camí per recórrer. Us convido i em convido, en la mesura de les nostres possibilitats, a col·laborar amb la nostra almoina quaresmal i us animo a sensibilitzar el nostre entorn sobre aquesta situació dolorosa.

El passat 22 de març vam celebrar el Dia Mundial de l’Aigua amb una proposta clara: «No deixar ningú enrere». Aquest lema explica que des d’ara fins al 2030 cal aconseguir l’abastiment, la gestió sostenible i el sanejament de l’aigua per a tothom. Aquest objectiu queda recollit en l’Agenda 2030, un compromís aprovat pels principals mandataris del món en una cimera per al desenvolupament sostenible que va tenir lloc el 2015.

Avui en dia milions de persones viuen encara sense aigua potable -a la llar, a l’escola, a la feina, a la granja, a la fàbrica- i lluiten per sobreviure i prosperar. Sovint, s’obliden els grups especialment afectats per aquesta realitat: dones, nens, refugiats, pobles indígenes, persones amb discapacitat i molts d’altres.

En un moment històric en què la tecnologia és present a tot arreu per fer-nos la vida més fàcil i per fer càlculs més precisos, els pagesos continuen mirant al cel per saber si plourà en moltes zones del món i preguen perquè així sigui. Preguem perquè plogui el necessari i no ens falti l’aigua, però també perquè ploguin moltes iniciatives que permetin fer arribar l’aigua a tots els racons del planeta.

Benvolguts germans, cal que assegurem l’accés a l’aigua potable arreu del món. És un bé essencial per a la vida, un recurs natural limitat amb el qual no es pot jugar. Garantir que ningú es quedi enrere és un repte de tots.

Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-31-de-marc-2019

Full Dominical

14 de juliol de 2019

Tant de bo que escoltant el silenci puguis sentir com Ell et murmura que t’estima. Tant de bo que calculant les distàncies de l’Univers, descobreixis la grandesa de la vida
llegir més...


7 de juliol de 2019

Estem molt contents i agraïts de comptar amb el suport de la gent any rere any. Les dades que afloren a la Memòria anual d’activitats de l’Església a Espanya són una oportunitat per explicar millor la nostra missió.
llegir més...


30 de juny de 2019

Tant de bo l’Església, la família dels cristians, rebi de Déu la força i la llum necessàries per poder continuar la missió de fer créixer l’amor, l’esperança i la confiança en el món.
llegir més...

Salm del dia

Els humils que busquen Déu sincerament diran: «Tingueu llarga vida».

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-14-juliol-2019

Aquesta setmana pregarem: 
 
DISSABTE 13 DE JULIOL:  20h. Manel Padrós Pujol i Maria Rosa Cirera Sellares.

DIUMENGE 14 DE JULIOL: 10h. Amàlia Benítez i Francisco Ferrer.
                                  12h. Paco Brutau i Montserrat Ortensi.

DILLUNS 15 DE JULIOL:    9.30h. Maria Parladé Viñas.

DIMARTS 16 DE JULIOL:   9.30h. Maria del Carme Pagès, Carme Conesa Armero i Família i Carme Marès Palau i Familia.

DIMECRES 17 DE JULIOL: 9.30h. Família Monguió i Familia Prat.

DISSABTE 20 DE JULIOL: 20h. Montserrat Puig Romeu.

DIUMENGE 21 DE JULIOL: 10h. Luissa Ferer i Francisco Ferrer.

VIDA CREIXENT: aquest dimecres, a les 11 del matí, a la Residència Geramns Aymar,  darrera reunió del curs del grup Vida Creixent. Reflexionarem sobre la figura de Cristina Kaufmann, religiosa carmelita i priora del monestir del Carmel de Mataró.

CAL RECORDAR:  el diumenge 21 de juliol, és a dir, avui en quinze dies, tindrà lloc una col·lecta extraordinària –tal com ja es va anunciar-  per tal d’ajudar a pagar les obres de rehabilitació i restauració de la capella del Santíssim. O els qui vulguin poden dipositar el seu donatiu a la següent compte bancàri: “La Caixa” 2100 0220 84 0200272407 . Recordeu que la parròquia ha de aportar 4.000€ €. La resta de l’obra que ascendeix a 52.000 €, la assumeix la companyia asseguradora i el Bisbat. Moltes gràcies per la vostra generositat.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91