Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            03/10/18

Carta dominical | «Els joves, la gran esperança»

Aquest dimecres i fins al 28 d’octubre, es reuneix al Vaticà el Sínode dels Bisbes, en el qual m’ha convidat a participar el papa Francesc com a membre. Aquesta assemblea té com a títol: «Els joves, la fe i el discerniment vocacional».

La convocatòria d’aquesta trobada mostra que el Sant Pare confia en els joves i que hi té posada una gran esperança. «L’atenció, la pregària i la reflexió de l’Església estaran posades en vosaltres, els joves, amb el desig de comprendre i, sobretot, d’acollir el do preciós que representeu per a Déu, per a l’Església i per al món.» (Missatge del Papa als joves a la XXXIII Jornada Mundial de la Joventut, 25 de març de 2018)

A Barcelona, també volem donar-los un lloc primordial en la nostra missió evangelitzadora. Per això, el tercer eix del nostre Pla pastoral els està dedicat. En les respostes a la consulta prèvia, que van permetre elaborar el document diocesà, es constatava una gran preocupació pels joves. La societat, consumista i economicista, els embolcalla de valors espuris, d’una teranyina que els atrapa i els impedeix avançar i albirar un futur esperançador. Els allunya de la proposta que Jesús els ha regalat. Ens trobem, doncs, davant d’un repte pastoral de primera magnitud.

Però, abans de cercar respostes, hem de preguntar-nos: com mirem els joves? L’Evangeli de Marc ens ensenya com Jesús va mirar aquell jove i el va estimar. Li va fer una proposta plena de sentit, exigent i encoratjadora: «Vine, segueix-me» (Mc 10, 21). Una mirada plena d’amor als joves ha de ser la primera actitud de la comunitat cristiana envers ells. També ens hem de preguntar: ¿què oferim als joves avui? ¿Com els fem arribar la crida de Jesús, plena de sentit i de vida?

L’escolta activa és un aspecte fonamental en la tasca pastoral amb aquest col·lectiu. El document de treball del proper Sínode -fet públic el passat 19 de juny- ha estat elaborat a partir de les respostes de cent mil nois i noies d’arreu del món, els quals van expressar les seves inquietuds en un qüestionari en línia que va permetre prendre el pols a les alegries i les dificultats dels joves d’avui. Ells, encara que de vegades no en siguin conscients, també necessiten la trobada personal amb Jesucrist.

La pastoral amb els joves requereix imaginació, creativitat… i temps! Cal dedicar-los temps per poder-los conèixer i atendre les seves necessitats. Benvolguts germans, demanem que l’Esperit Sant impulsi el treball del proper Sínode dels Bisbes i aviat puguem veure’n els fruits. Ells són el nostre futur però ens necessiten ara, en el moment present.

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-30-setembre-2018

Full Dominical

16 de desembre de 2018

Una persona que dona un cop de mà a una altra és a l’avantsala de la trobada amb Déu. Qui s’apropa a un pobre, a un malalt, a qui està sol, és al mateix Crist a qui s’apropa, ja que com diu el papa Francesc: «Les persones pobres i dèbils són la carn de Crist» (Visita apostòlica del Sant Pare a Geòrgia, octubre de 2016).
llegir més...


09 de desembre de 2018

Jacques Maritain (un dels redactors de la Declaració Universal dels Drets Humans) ens recorda que la política no és la reunió dels iguals, sinó la convivència i la comprensió entre persones diferents.
llegir més...


3 de desembre de 2018

Aquest curs ens agradaria treballar l’eix de la fraternitat, ara que hem estrenat un nou organigrama per a la nostra arxidiòcesi: nous vicaris episcopals, noves delegacions i secretariats, amb nous responsables.
llegir més...

Salm del dia

Aclama’l ple de goig perquè el Sant d’Israel és gran a la teva ciutat.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-16-desembre-2018

Aquesta setmana pregarem:                   

DISSABTE 15 DE DESEMBRE: 
19h.  Francisco-José Torres Martín-Mora.

DIUMENGE 16 DE DESEMBRE: 
10h. Família Monguió i Família Prat
12h Maria Parladé Viñas.
20h. Carlos Móller

DIMARTS 18 DE DESEMBRE: 
9.30h Vicente Bou Izquierdo i Carmen Villalonga.
                                   
EXCURSIÓ A L’ERMITA DE SANT MATEU:   tindrà lloc, el dissabte 15 de desembre. Sortida a 2/4 de 10 del matí. Lloc aparcament davant de Can Lleonart. Portarem el pessebre el beneirem i cantarem nadales i els qui vulguin podran esmorzar. Hi sou convidats.

VIDA CREIXENT: aquest dimecres reunió de Vida Creixent, a la Residència Germans Aymar, a les 11 del matí. El tema que tractarem és el següent: “Màrius Torres. Coneixem aquest cristià-poeta, mort als 32 anys”?   Us hi esperem!

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91