Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            03/10/18

Carta dominical | «Els joves, la gran esperança»

Aquest dimecres i fins al 28 d’octubre, es reuneix al Vaticà el Sínode dels Bisbes, en el qual m’ha convidat a participar el papa Francesc com a membre. Aquesta assemblea té com a títol: «Els joves, la fe i el discerniment vocacional».

La convocatòria d’aquesta trobada mostra que el Sant Pare confia en els joves i que hi té posada una gran esperança. «L’atenció, la pregària i la reflexió de l’Església estaran posades en vosaltres, els joves, amb el desig de comprendre i, sobretot, d’acollir el do preciós que representeu per a Déu, per a l’Església i per al món.» (Missatge del Papa als joves a la XXXIII Jornada Mundial de la Joventut, 25 de març de 2018)

A Barcelona, també volem donar-los un lloc primordial en la nostra missió evangelitzadora. Per això, el tercer eix del nostre Pla pastoral els està dedicat. En les respostes a la consulta prèvia, que van permetre elaborar el document diocesà, es constatava una gran preocupació pels joves. La societat, consumista i economicista, els embolcalla de valors espuris, d’una teranyina que els atrapa i els impedeix avançar i albirar un futur esperançador. Els allunya de la proposta que Jesús els ha regalat. Ens trobem, doncs, davant d’un repte pastoral de primera magnitud.

Però, abans de cercar respostes, hem de preguntar-nos: com mirem els joves? L’Evangeli de Marc ens ensenya com Jesús va mirar aquell jove i el va estimar. Li va fer una proposta plena de sentit, exigent i encoratjadora: «Vine, segueix-me» (Mc 10, 21). Una mirada plena d’amor als joves ha de ser la primera actitud de la comunitat cristiana envers ells. També ens hem de preguntar: ¿què oferim als joves avui? ¿Com els fem arribar la crida de Jesús, plena de sentit i de vida?

L’escolta activa és un aspecte fonamental en la tasca pastoral amb aquest col·lectiu. El document de treball del proper Sínode -fet públic el passat 19 de juny- ha estat elaborat a partir de les respostes de cent mil nois i noies d’arreu del món, els quals van expressar les seves inquietuds en un qüestionari en línia que va permetre prendre el pols a les alegries i les dificultats dels joves d’avui. Ells, encara que de vegades no en siguin conscients, també necessiten la trobada personal amb Jesucrist.

La pastoral amb els joves requereix imaginació, creativitat… i temps! Cal dedicar-los temps per poder-los conèixer i atendre les seves necessitats. Benvolguts germans, demanem que l’Esperit Sant impulsi el treball del proper Sínode dels Bisbes i aviat puguem veure’n els fruits. Ells són el nostre futur però ens necessiten ara, en el moment present.

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-30-setembre-2018

Full Dominical

17 de febrer de 2019

Actualment, l’estructura familiar ha canviat i gairebé no hi ha espai per a les persones grans, però, tot i que sovint les arraconem i les menystenim, tenen un paper molt important, de gran valor.
llegir més...


10 de febrer de 2019

Aquest diumenge celebrem la Jornada de Mans Unides amb el lema «Creiem en la igualtat i en la dignitat de les persones». Aquesta institució de l’Església catòlica fa 60 anys que lluita contra la fam, la pobresa, el subdesenvolupament i les seves causes
llegir més...


20 de gener de 2019

Segons l’Oficina de les Nacions Unides contra les Drogues i el Crim Organitzat, hi ha diverses formes d’explotació humana que vulneren els drets fonamentals de les persones: la mendicitat, els matrimonis forçats o fraudulents, el tràfic d’òrgans…; però l’explotació sexual, conjuntament amb l’explotació laboral, és la més estesa.
llegir més...

Salm del dia

Feliç l’home que té posada en el Senyor la seva confiança.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-17-febrer-2019

Aquesta setmana pregarem:                   

DISSABTE 16 DE FEBRER. 
9.30h. Família Monguió i Família Prat.
19h. Evarist Alcaraz i Maria Dolors Ferrer.

DIJOUS 21 DE FEBRER. 
9.30h. Dolores Collado Cano.

DISSABTE 23 DE FEBRER. 
19h. Abelardo Galvez, Lluis Arisa, Juana Marínez, Felix Canturiense i Carles Arisa.

DIUMENGE 24 DE FEBRER. 
10h. Família Cebrian-Puigbó.

VIDA CREIXENT.  Reunió del grup “Vida Creixent “aquest dimecres, a les 11 del matí a la Residència Aymar y Puig. Reflexionarem sobre “Pierre Theilhard de Chardin”, jesuïta, paleontòleg i filòsof francès. Us hi esperem!

CONFERENCIES QUARESMALS.
Primera conferència el dilluns 25 de febrer a les 21 h. al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa. Ponent: Daniel Palau. Tema: L’església a Catalunya: conversió i esperança”.

AVÍS: degut a la inhabilitació momentània de la Capella del Santíssim, a causa del incendi no es pot celebrar el sagrament de la Penitència en aquest lloc, però  sapigueu que tots aquells que vulguin confessar-se ho poden fer a la sagristia.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91