Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            28/06/19

Carta dominical | «L’impacte econòmic de l’Església diocesana»

He de confessar que escric amb cert respecte sobre l’economia de l’Església, tema delicat i que requereix uns coneixements tècnics no sempre fàcils d’exposar. No obstant això, considero que és oportú dedicar aquesta carta setmanal a un informe presentat recentment per la Conferència Episcopal Espanyola.

Aquest informe ha estat elaborat per una important consultora internacional (Ernst & Young –EY–). En aquest estudi s’avalua únicament l’impacte socioeconòmic de les 69 cúries diocesanes i de les 23.000 parròquies que hi ha a Espanya. Tot això sense tenir en compte l’extraordinària tasca que fan molts laics i consagrats, així com institucions catòliques en camps com l’educació, la sanitat, l’assistència social, entre d’altres.

A la pregunta d’on procedeixen els seus recursos, l’estudi assenyala les diverses fonts i en destaca com a principals: les aportacions voluntàries dels fidels (36%), l’assignació tributària (24%), altres ingressos corrents (20%) i els ingressos del patrimoni i altres activitats (12%). El que l’Església rep mitjançant l’assignació tributària (0,7% de l’IRPF) prové del que els ciutadans decideixen lliurement en marcar la casella corresponent a l’Església catòlica en la declaració de l’IRPF. Convé recordar que, des dels acords de desembre de 2006 entre el govern espanyol i la Santa Seu, en els pressupostos generals de l’Estat no existeix cap dotació pressupostària per al sosteniment de l’Església catòlica.

L’Església diocesana fa anys que treballa per aconseguir els recursos suficients que necessita. Actualment, més de tres quartes parts dels seus ingressos procedeixen de fonts pròpies. Això diferencia l’Església d’altres institucions com partits, sindicats o ONG que es sostenen bàsicament de diners públics.

Segons aquest informe, la repercussió econòmica de la tasca social realitzada per les 23.000 parròquies distribuïdes per tot el territori espanyol va ser de 1.386 milions d’euros. A més, si ens fixem en la tasca assistencial, descobrim que l’Església diocesana multiplica per 2,5 cada euro que rep.

Convé conèixer totes aquestes dades, però no oblidem que el que mou l’acció de l’Església és la missió rebuda de Jesucrist. La veritable repercussió social de l’Església es manifesta en l’anunci de Jesucrist i en l’edificació d’una societat més humana, fraterna i esperançada. Si amb això, a més, se’n treu un profit econòmic, ¡beneït sia!

A la mateixa hora en què aquest estudi era presentat a Madrid, el papa Francesc rebia els nous ambaixadors davant la Santa Seu i els deia: «Permeteu-me referir-me a l’alta responsabilitat que compartim en la protecció dels més vulnerables […]. La necessitat urgent de parar atenció als més pobres dels nostres ciutadans és un deure clar. Això s’expressa quan ens unim per promoure el seu desenvolupament integral. Aquesta unió té un nom concret: fraternitat!».

Tant de bo l’Església, la família dels cristians, rebi de Déu la força i la llum necessàries per poder continuar la missió de fer créixer l’amor, l’esperança i la confiança en el món.

Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-30-de-juny-2019

Full Dominical

14 de juliol de 2019

Tant de bo que escoltant el silenci puguis sentir com Ell et murmura que t’estima. Tant de bo que calculant les distàncies de l’Univers, descobreixis la grandesa de la vida
llegir més...


7 de juliol de 2019

Estem molt contents i agraïts de comptar amb el suport de la gent any rere any. Les dades que afloren a la Memòria anual d’activitats de l’Església a Espanya són una oportunitat per explicar millor la nostra missió.
llegir més...


30 de juny de 2019

Tant de bo l’Església, la família dels cristians, rebi de Déu la força i la llum necessàries per poder continuar la missió de fer créixer l’amor, l’esperança i la confiança en el món.
llegir més...

Salm del dia

Els humils que busquen Déu sincerament diran: «Tingueu llarga vida».

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-14-juliol-2019

Aquesta setmana pregarem: 
 
DISSABTE 13 DE JULIOL:  20h. Manel Padrós Pujol i Maria Rosa Cirera Sellares.

DIUMENGE 14 DE JULIOL: 10h. Amàlia Benítez i Francisco Ferrer.
                                  12h. Paco Brutau i Montserrat Ortensi.

DILLUNS 15 DE JULIOL:    9.30h. Maria Parladé Viñas.

DIMARTS 16 DE JULIOL:   9.30h. Maria del Carme Pagès, Carme Conesa Armero i Família i Carme Marès Palau i Familia.

DIMECRES 17 DE JULIOL: 9.30h. Família Monguió i Familia Prat.

DISSABTE 20 DE JULIOL: 20h. Montserrat Puig Romeu.

DIUMENGE 21 DE JULIOL: 10h. Luissa Ferer i Francisco Ferrer.

VIDA CREIXENT: aquest dimecres, a les 11 del matí, a la Residència Geramns Aymar,  darrera reunió del curs del grup Vida Creixent. Reflexionarem sobre la figura de Cristina Kaufmann, religiosa carmelita i priora del monestir del Carmel de Mataró.

CAL RECORDAR:  el diumenge 21 de juliol, és a dir, avui en quinze dies, tindrà lloc una col·lecta extraordinària –tal com ja es va anunciar-  per tal d’ajudar a pagar les obres de rehabilitació i restauració de la capella del Santíssim. O els qui vulguin poden dipositar el seu donatiu a la següent compte bancàri: “La Caixa” 2100 0220 84 0200272407 . Recordeu que la parròquia ha de aportar 4.000€ €. La resta de l’obra que ascendeix a 52.000 €, la assumeix la companyia asseguradora i el Bisbat. Moltes gràcies per la vostra generositat.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91