Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            02/06/19

Carta dominical | «Pluralisme religiós, fraternitat i diàleg»

En una carta anterior comentava un fet rellevant de caràcter religiós: la trobada que el papa Francesc i el Gran Imam d’Al-Azhar (Egipte) van mantenir a Abu Dhabi el passat mes de febrer, un esdeveniment que hauríem de tenir ben present.

En finalitzar la trobada, el Papa i el Gran Imam van firmar un document extraordinari amb el títol “La fraternitat humana per la pau mundial i per la convivència comuna”. En el prefaci s’explica el procés que els va conduir a un acord que no té precedents en la història. En aquest text se’ns mostra un camí a recórrer i pel qual se’ns convida a avançar. Aquest no és un camí pla, però el Senyor ens dona petites empentes i, de vegades, afortunadament, notem que bufen vents d’esperança, que ens refresquen i ens animen.

En aquest sentit, a casa nostra hi ha dos fets que ens conviden a avançar per aquest camí. D’una banda, tenim molt present el recent estudi titulat Societat plural i Religions, elaborat per Mn. Antoni Matabosch, prevere i teòleg de la nostra arxidiòcesi. És un llibre que ha sortit a la llum amb motiu del seu recent ingrés a la Reial Acadèmia Europea de Doctors, i en el qual aborda àmpliament la qüestió del diàleg interreligiós.

Com diu Mn. Matabosch: «El diàleg no pot ser veritable si no és un amor pràctic, si no és una pràctica de l’amor […]. Les relacions interpersonals són l’inici de tota relació fruitosa i han de continuar existint si es vol un diàleg sòlid i durador […]. Un camí que facilita la relació i el diàleg entre les religions és trobar el que ens uneix per sobre de les diferències […]. “Qui no coneix no pot estimar”, diu Sant Agustí».

D’altra banda, també volem que la fraternitat sigui el nostre fil conductor en totes les esferes. Com bé sabeu, aquest curs el nostre Pla Pastoral ens proposa sentir-la i testimoniar-la en tots els àmbits de la nostra vida. La fraternitat només la podem viure des de la trobada personal amb Jesucrist.

Acabo aquesta carta amb una invitació a la lectura d’un llibre titulat La fraternidad de los cristianos. Aquesta obra recull les conferències pronunciades, l’any 1958 a Viena, pel llavors jove professor de teologia Joseph Ratzinger (actual papa emèrit Benet XVI). Aquest llibre, a proposta de Mn. Salvador Pié Ninot, el vam entregar a tots els preveres i diaques de la diòcesi en acabar la Missa Crismal. En aquesta obra se’ns presenta el sentit més profund de la fraternitat cristiana. L’autèntica fraternitat entre els homes suposa la paternitat de Déu.

Benvolguts germans, els que tenim Déu per pare, ¿no hauríem d’esforçar-nos més per reconèixer els altres com a germans? Els cristians estem cridats a estimar i a donar la vida per tots, cristians i no cristians. I com diu la cançó popular: «Agermanats anirem caminant…».

Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-2-de-juny-2019

Full Dominical

14 de juliol de 2019

Tant de bo que escoltant el silenci puguis sentir com Ell et murmura que t’estima. Tant de bo que calculant les distàncies de l’Univers, descobreixis la grandesa de la vida
llegir més...


7 de juliol de 2019

Estem molt contents i agraïts de comptar amb el suport de la gent any rere any. Les dades que afloren a la Memòria anual d’activitats de l’Església a Espanya són una oportunitat per explicar millor la nostra missió.
llegir més...


30 de juny de 2019

Tant de bo l’Església, la família dels cristians, rebi de Déu la força i la llum necessàries per poder continuar la missió de fer créixer l’amor, l’esperança i la confiança en el món.
llegir més...

Salm del dia

Els humils que busquen Déu sincerament diran: «Tingueu llarga vida».

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-14-juliol-2019

Aquesta setmana pregarem: 
 
DISSABTE 13 DE JULIOL:  20h. Manel Padrós Pujol i Maria Rosa Cirera Sellares.

DIUMENGE 14 DE JULIOL: 10h. Amàlia Benítez i Francisco Ferrer.
                                  12h. Paco Brutau i Montserrat Ortensi.

DILLUNS 15 DE JULIOL:    9.30h. Maria Parladé Viñas.

DIMARTS 16 DE JULIOL:   9.30h. Maria del Carme Pagès, Carme Conesa Armero i Família i Carme Marès Palau i Familia.

DIMECRES 17 DE JULIOL: 9.30h. Família Monguió i Familia Prat.

DISSABTE 20 DE JULIOL: 20h. Montserrat Puig Romeu.

DIUMENGE 21 DE JULIOL: 10h. Luissa Ferer i Francisco Ferrer.

VIDA CREIXENT: aquest dimecres, a les 11 del matí, a la Residència Geramns Aymar,  darrera reunió del curs del grup Vida Creixent. Reflexionarem sobre la figura de Cristina Kaufmann, religiosa carmelita i priora del monestir del Carmel de Mataró.

CAL RECORDAR:  el diumenge 21 de juliol, és a dir, avui en quinze dies, tindrà lloc una col·lecta extraordinària –tal com ja es va anunciar-  per tal d’ajudar a pagar les obres de rehabilitació i restauració de la capella del Santíssim. O els qui vulguin poden dipositar el seu donatiu a la següent compte bancàri: “La Caixa” 2100 0220 84 0200272407 . Recordeu que la parròquia ha de aportar 4.000€ €. La resta de l’obra que ascendeix a 52.000 €, la assumeix la companyia asseguradora i el Bisbat. Moltes gràcies per la vostra generositat.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91