Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            02/06/19

Carta dominical | «Pluralisme religiós, fraternitat i diàleg»

En una carta anterior comentava un fet rellevant de caràcter religiós: la trobada que el papa Francesc i el Gran Imam d’Al-Azhar (Egipte) van mantenir a Abu Dhabi el passat mes de febrer, un esdeveniment que hauríem de tenir ben present.

En finalitzar la trobada, el Papa i el Gran Imam van firmar un document extraordinari amb el títol “La fraternitat humana per la pau mundial i per la convivència comuna”. En el prefaci s’explica el procés que els va conduir a un acord que no té precedents en la història. En aquest text se’ns mostra un camí a recórrer i pel qual se’ns convida a avançar. Aquest no és un camí pla, però el Senyor ens dona petites empentes i, de vegades, afortunadament, notem que bufen vents d’esperança, que ens refresquen i ens animen.

En aquest sentit, a casa nostra hi ha dos fets que ens conviden a avançar per aquest camí. D’una banda, tenim molt present el recent estudi titulat Societat plural i Religions, elaborat per Mn. Antoni Matabosch, prevere i teòleg de la nostra arxidiòcesi. És un llibre que ha sortit a la llum amb motiu del seu recent ingrés a la Reial Acadèmia Europea de Doctors, i en el qual aborda àmpliament la qüestió del diàleg interreligiós.

Com diu Mn. Matabosch: «El diàleg no pot ser veritable si no és un amor pràctic, si no és una pràctica de l’amor […]. Les relacions interpersonals són l’inici de tota relació fruitosa i han de continuar existint si es vol un diàleg sòlid i durador […]. Un camí que facilita la relació i el diàleg entre les religions és trobar el que ens uneix per sobre de les diferències […]. “Qui no coneix no pot estimar”, diu Sant Agustí».

D’altra banda, també volem que la fraternitat sigui el nostre fil conductor en totes les esferes. Com bé sabeu, aquest curs el nostre Pla Pastoral ens proposa sentir-la i testimoniar-la en tots els àmbits de la nostra vida. La fraternitat només la podem viure des de la trobada personal amb Jesucrist.

Acabo aquesta carta amb una invitació a la lectura d’un llibre titulat La fraternidad de los cristianos. Aquesta obra recull les conferències pronunciades, l’any 1958 a Viena, pel llavors jove professor de teologia Joseph Ratzinger (actual papa emèrit Benet XVI). Aquest llibre, a proposta de Mn. Salvador Pié Ninot, el vam entregar a tots els preveres i diaques de la diòcesi en acabar la Missa Crismal. En aquesta obra se’ns presenta el sentit més profund de la fraternitat cristiana. L’autèntica fraternitat entre els homes suposa la paternitat de Déu.

Benvolguts germans, els que tenim Déu per pare, ¿no hauríem d’esforçar-nos més per reconèixer els altres com a germans? Els cristians estem cridats a estimar i a donar la vida per tots, cristians i no cristians. I com diu la cançó popular: «Agermanats anirem caminant…».

Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-2-de-juny-2019

Full Dominical

6 de juny de 2019

La Pentecosta obre en tots nosaltres la possibilitat de participar del mateix Esperit que va omplir Jesús. Els qui amb fe ens disposem per acollir-lo, rebem la força necessària per dur a terme la missió que Jesús va rebre del Pare i que ens va confiar en el moment de la seva ascensió al cel.
llegir més...


2 de juny de 2019

Benvolguts germans, els que tenim Déu per pare, ¿no hauríem d’esforçar-nos més per reconèixer els altres com a germans? Els cristians estem cridats a estimar i a donar la vida per tots, cristians i no cristians. I com diu la cançó popular: «Agermanats anirem caminant…».
llegir més...


5 de maig de 2019

Any rere any s’organitzen pelegrinatges a Lourdes amb voluntaris que acompanyen persones malaltes i amb problemes diversos. Tots, voluntaris i malalts, van a Lourdes amb molta il·lusió i en tornen amb una vivència entranyable
llegir més...

Salm del dia

Quan envieu el vostre alè, Senyor, renoveu la vida sobre la terra.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-9-juny-2019

Aquesta setmana pregarem:   

DIVENDRES 14 DE JUNY :
9.30h. Paco Brutau i Montserrat Ortensi.

DISSABTE 15 DE JUNY: 
9.30h. Maria Parladé Viñas
20h. Francisco Xarrié (4º aniver.)

DIUMENGE 16 DE JUNY: 
10h. Família Monguió i Família Prat.

CAL RECORDAR:  el dijous dia 13 de juny no hi haurà la missa de 2/4 de 10, degut a l’excursió de final de curs dels capellans de l’arxiprestat.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91