Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            01/12/18

Carta dominical | «Sortim!»

En aquests moments, inici del nou any litúrgic i del temps d’Advent, ja tenim engegat el nou curs pastoral a les diferents comunitats de la nostra arxidiòcesi, a les parròquies, a les escoles, als moviments, etcètera.

Continuem amb el lema del nou Pla Pastoral que encapçala aquest escrit «Sortim!» Respon més a una actitud de conversió que no pas a una acció concreta. No es tracta només de fer accions de sortida al carrer, a la perifèria… Es tracta, sobretot, de sortir de l’autoreferencialitat que ens porta a mirar la realitat només des del nostre punt de vista.

Agraeixo molt la il·lusió amb què heu acollit aquestes Orientacions i propostes. Hem creat un equip de seguiment perquè ens ajudi en l’aplicació del nou pla pastoral. Agraeixo la tasca que està fent aquest equip per animar-nos a sortir, a acollir, a fer nostre el conjunt d’aquest document. Per tal de fer possible tot això, l’equip de seguiment ens ha fet arribar algunes dinàmiques o recursos i ho seguirà fent en el futur. Aviat ens faran arribar via whatsapp un vídeo de promoció, per mostrar que, a Barcelona, tenim passió per l’Evangeli. Endavant… Fem nostre el Pla Pastoral!

Els propers quatre anys, treballarem cada un dels eixos que proposa aquest document. Aquest curs ens agradaria treballar l’eix de la fraternitat, ara que hem estrenat un nou organigrama per a la nostra arxidiòcesi: nous vicaris episcopals, noves delegacions i secretariats, amb nous responsables. A la pràctica, caldrà viure la comunió i la fraternitat. Davant la polarització social i política que va creixent a Occident, el millor antídot és la fraternitat. Per això, penso que aquesta és una gran oportunitat de conversió.

El proper curs 2019-20, treballarem l’eix dels joves, ja que possiblement disposarem de les indicacions que ens proposarà el Sant Pare, després d’haver rebut les conclusions del recent Sínode de Bisbes sobre els joves. En el curs 2020-21 treballarem l’eix dels pobres i en el 2021-22 el discerniment, com a gran eina per viure en cristià. Tot plegat sense deixar de tenir molt present l’eix central del nostre Pla Pastoral: la trobada amb Jesucrist. Aquesta és la clau per a la nova evangelització: deixebles del Crist, inundats pel seu amor, que tenen el coratge de viure la vida en missió. Tant de bo arribem a ser deixebles missioners del Senyor.

Tornant a aquest nou any litúrgic que avui iniciem, i amb l’objectiu de treballar l’eix de la fraternitat, l’equip de seguiment ens farà arribar algunes propostes perquè el puguem treballar de manera personal i comunitària: la lectio divina, propostes de cinema-fòrum, textos per reflexionar, etcètera. Us convido a examinar com vivim en el dia a dia la relació amb els nostres germans de comunitat, amb la nostra família o els nostres veïns. Us proposo que cada dia ens aturem un moment i ens demanem davant el Senyor: ¿Com he mirat avui els meus germans, les persones amb qui m’he trobat? Aprofitem per demanar al Senyor el do de la seva mirada, perquè puguem descobrir en els altres el do de Déu que hi habita. Us convido a fer vostra aquesta pregària que trobem a l’evangeli de Lluc: «Senyor, fes que hi vegi» (Lc 18,41). Així és, tant de bo puguem veure-hi amb la seva mirada. Bon inici d’Advent!

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-2-desembre-2018

Full Dominical

17 de febrer de 2019

Actualment, l’estructura familiar ha canviat i gairebé no hi ha espai per a les persones grans, però, tot i que sovint les arraconem i les menystenim, tenen un paper molt important, de gran valor.
llegir més...


10 de febrer de 2019

Aquest diumenge celebrem la Jornada de Mans Unides amb el lema «Creiem en la igualtat i en la dignitat de les persones». Aquesta institució de l’Església catòlica fa 60 anys que lluita contra la fam, la pobresa, el subdesenvolupament i les seves causes
llegir més...


20 de gener de 2019

Segons l’Oficina de les Nacions Unides contra les Drogues i el Crim Organitzat, hi ha diverses formes d’explotació humana que vulneren els drets fonamentals de les persones: la mendicitat, els matrimonis forçats o fraudulents, el tràfic d’òrgans…; però l’explotació sexual, conjuntament amb l’explotació laboral, és la més estesa.
llegir més...

Salm del dia

Feliç l’home que té posada en el Senyor la seva confiança.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-17-febrer-2019

Aquesta setmana pregarem:                   

DISSABTE 16 DE FEBRER. 
9.30h. Família Monguió i Família Prat.
19h. Evarist Alcaraz i Maria Dolors Ferrer.

DIJOUS 21 DE FEBRER. 
9.30h. Dolores Collado Cano.

DISSABTE 23 DE FEBRER. 
19h. Abelardo Galvez, Lluis Arisa, Juana Marínez, Felix Canturiense i Carles Arisa.

DIUMENGE 24 DE FEBRER. 
10h. Família Cebrian-Puigbó.

VIDA CREIXENT.  Reunió del grup “Vida Creixent “aquest dimecres, a les 11 del matí a la Residència Aymar y Puig. Reflexionarem sobre “Pierre Theilhard de Chardin”, jesuïta, paleontòleg i filòsof francès. Us hi esperem!

CONFERENCIES QUARESMALS.
Primera conferència el dilluns 25 de febrer a les 21 h. al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa. Ponent: Daniel Palau. Tema: L’església a Catalunya: conversió i esperança”.

AVÍS: degut a la inhabilitació momentània de la Capella del Santíssim, a causa del incendi no es pot celebrar el sagrament de la Penitència en aquest lloc, però  sapigueu que tots aquells que vulguin confessar-se ho poden fer a la sagristia.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91