Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            29/12/19

Carta dominical | «Que no s’apagui la flama»

Fa uns dies, llegia una frase que em va captivar i que avui, dia de la Sagrada Família, m’agradaria compartir amb vosaltres: «L’amor conjugal és un signe de l’amor de Déu i, paradoxalment, no hi ha un amor més vulnerable. Mentre que l’amor pels fills ho suporta tot, l’amor conjugal necessita cures contínues». Com podem aconseguir que el matrimoni sigui una veritable història d’amor? Com podem mantenir encesa la flama? Per aconseguir-ho és important construir una convivència que sigui positiva, amb delicadesa en el tracte i amb petits detalls, com una carícia, una paraula d’ànim, un regal inesperat… Cal també un projecte en comú que es reflecteixi en allò més quotidià, per exemple, a la feina, en l’educació dels fills, en els plans de futur…, però que no passi per alt el paper que ha de tenir la fe en aquesta aventura compartida. Amb un projecte vital i espiritual en comú, el matrimoni s’alimentarà i creixerà.

Estimar l’altre és aprendre a veure-hi la bellesa dels tresors que Déu ha posat en el seu cor. Tot i que home i dona són diferents, estan cridats a descobrir la grandesa de la seva complementarietat, a viure la seva diferència com una riquesa i a valorar mútuament tots els dons que atresoren, però que sovint semblen amagats. Ens ho diu clarament el llibre de l’Eclesiastès: «Més val ser dos que no pas un, perquè així el treball rendeix més. I si l’un cau, l’altre s’aixeca» (Coh 4, 9-10).

El papa Francesc, en una de les audiències que fa cada dimecres, ens va regalar tres paraules que sempre haurien de dir-se en una llar: permís, gràcies i perdó. Són tres paraules màgiques. Permís, entès com a consens mutu, tenint sempre en compte l’opinió del cònjuge. Gràcies, per agrair-li tot el que fa. I perdó, per totes les vegades que ens equivoquem (cf. Audiència General del dimecres 2 d’ abril de 2014).

La riquesa més gran de la parella és l’amor. I quan és fecund, és un regal meravellós… Com canvia la vida quan arriba un fill! Entra un torrent d’alegria que ho inunda tot, encara que tampoc falten els maldecaps. Els fills desperten i fan descobrir als pares capacitats extraordinàries i, sobretot, un amor i generositat incommensurables.

Déu és la font de tot amor, per això, és bàsic que el matrimoni mantingui viva la seva relació amb Déu. La família que prega unida es manté unida, perquè «una corda de tres caps no es trenca fàcilment» (Coh 4,12). L’amor és tan fort que ni les aigües cabaloses no podran mai apagar-lo, ni negar els rius (cf. Ct 8,7).

Benvolguts germans i germanes, Déu ha volgut establir sempre una aliança amb l’ésser humà basada en l’amor. Que Ell faci de les nostres famílies una comunitat de vida i d’amor. Que la Sagrada Família de Natzaret ajudi a fer de les nostres famílies un espai de pregària, pau i alegria.

† Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Full Dominical

19 de gener de 2020

Probablement molts em diran que no obren la Bíblia perquè no saben ni per on començar, que en desconeixen l’estructura o que els textos no són fàcils de comprendre. Però sigui el que sigui, animo a tothom a no perdre l’oportunitat de descobrir aquest llibre tan misteriós(...)
llegir més...


12 de gener de 2020

La història ha de ser contínuament recordada, ja que els fets succeïts són sempre susceptibles de repetir-se. Precisament en aquest missatge, amb motiu de la Jornada Mundial de la Pau, el Papa recorda els Hibakusha, els supervivents dels bombardejos atòmics d’Hiroshima i Nagasaki
llegir més...


29 de desembre de 2019

Benvolguts germans i germanes, Déu ha volgut establir sempre una aliança amb l’ésser humà basada en l’amor. Que Ell faci de les nostres famílies una comunitat de vida i d’amor.
llegir més...

Salm del dia

Aquí em teniu: Déu meu, vull fer la vostra voluntat.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-19-de-gener-2020

Aquesta setmana oferirem les misses per a:   

DIMECRES 22 DE GENER:
9.30h. Josep Saltor i Rosa Bosch

DIVENDRES 24 DE GENER:
9.30h. Família Cebrian-Puigbó.

DIUMENGE 26 DE GENER: 
10 h. Esposos: Lluís Gaza i Aurora Pausas.    

CAL RECORDAR
TRES TOMBS:
diumenge vinent després de la missa de 12 hi haurà a la plaça de l’ajuntament la tradicional benedicció dels animals.                       
                                                                                   

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91