Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            27/10/18

Carta dominical | «Acompanyem els joves»

Es clou avui a Roma el Sínode dels Bisbes, que ha tractat el tema «Els joves, la fe i el discerniment vocacional». Els bisbes que hem tingut l’honor de participar en aquesta assemblea, tornem ara a les nostres diòcesis. El Sínode, en profunda sintonia amb el Papa, ha formulat unes propostes que, lliurades al Sant Pare, podrien esdevenir el tema d’un document pontifici, en forma d’exhortació apostòlica, per a tota l’Església. Així ha succeït amb altres assemblees d’aquesta institució, com l’anterior que es va dedicar a la família.

Un cop clausurada aquesta assemblea general ordinària dels bisbes, la propera fita serà la celebració a Panamà de la Jornada Mundial de la Joventut, programada per al proper mes de gener. Els joves són la nostra alegria i la nostra esperança; per això són, sens dubte, el focus de la nostra missió, ja que creiem que necessiten i tenen dret a la proposta de creure en Jesucrist i en el seu Evangeli.

A casa nostra tenim també un gran repte: donar respostes a les preguntes dels joves i atraure’ls amb la paraula de Jesús. Quina tasca més bonica, no us sembla? Els joves ens permeten polsar el canvi d’època que estem vivint. Tot es mou, tot canvia i ells són el màxim exponent d’aquest moviment, d’aquests canvis. Per això, cal que hi esmercem molts esforços i energia: recursos i persones. Tots hem de sentir-nos implicats en la pastoral juvenil, aportant-hi el que puguem: el nostre testimoniatge, pregària i suport a les persones i institucions que hi treballen. Entre tots, ens hem de preguntar: què oferim als joves avui?

Com els fem arribar la crida de Jesús a seguir-lo, que és font de sentit i de plenitud de vida?

El passat diumenge celebràvem la Jornada Mundial de les Missions, el Domund. En el missatge fet públic per aquesta ocasió, el papa Francesc adreçava unes paraules als joves que ens poden animar molt en aquest context. Els deia: «Benvolguts joves, no tingueu por de Crist ni de la seva Església». El Sant Pare afegia: «L’Església, anunciant el que ha rebut gratuïtament (cf. Mt 10,8; Ac 3,6), comparteix amb vosaltres, joves, el camí i la veritat que condueixen al sentit de l’existència en aquesta terra. Jesucrist, mort i ressuscitat per nosaltres, s’ofereix a la nostra llibertat i la mou a cercar, descobrir i anunciar aquest sentit ple i vertader».

L’Esperit Sant ens acompanyarà, ens animarà i donarà força per construir unes comunitats eclesials que siguin més evangelitzades a l’interior i més evangelitzadores de cara al món d’avui, que ens ajudin a transmetre la fe cristiana i a acompanyar els nois i les noies. Demanem a Maria, Mare de Déu, i als sants que acaben de ser canonitzats, Òscar Romero i Pau VI, que intercedeixin per tots nosaltres i ens acompanyin sempre.

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-28-octubre-2018

Full Dominical

17 de març de 2019

Benvolguts germans, continueu col·laborant amb el vostre testimoni, amb la vostra pregària i amb la vostra estima, perquè puguin prosperar les vocacions sacerdotals plantades per Déu en el cor d’alguns joves. Tinguem molta esperança, perquè… Jesucrist no abandona mai la seva Església!
llegir més...


10 de març de 2019

Benvolguts germans, que la família sigui el llevat que faci créixer l’amor, l’esperança i l’alegria en el món. Que en aquest temps de Quaresma el Senyor ens concedeixi créixer en fraternitat i en comunió.
llegir més...


17 de febrer de 2019

Actualment, l’estructura familiar ha canviat i gairebé no hi ha espai per a les persones grans, però, tot i que sovint les arraconem i les menystenim, tenen un paper molt important, de gran valor.
llegir més...

Salm del dia

El Senyor m’il·lumina i em salva.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-17-de-marc-2019

Aquesta setmana pregarem:                   

DIMARTS 19 DE MARÇ. 
9.30h. Josep Guàrdia.

DIUMENGE 24 DE MARÇ. 
10h. Família Cebrian-Puigbó.

DIA DEL SEMINARI: Tindrà lloc, si Déu vol, el proper diumenge, 24 de març. En aquest dia, l’església ens demana la nostra pregària per les vocacions sacerdotals i també el nostre ajut econòmic per les necessitats del seminari. Col·laborem-hi! 

 

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91