Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            12/07/19

Carta dominical | «Contemplant les estrelles»

¿T’has preguntat mai per què la nit és fosca? Hi ha una resposta molt poètica a aquesta qüestió. La nit és fosca perquè les estrelles puguin brillar. Precisament a l’estiu, quan fa calor, gaudir d’una nit estrellada és una proposta magnífica. Damunt nostre podem contemplar milers d’estrelles similars al nostre Sol. Imagina’t la immensitat! Els científics calculen que a l’univers hi ha milers i milers de milions d’estrelles.

Jo, des d’aquí, et convido que cerquis Déu al cel. Si mires el firmament amb atenció, sentiràs la seva magnitud. Sentiràs la grandesa de la creació; podràs endinsar-te en aquest immens univers. ¡Com ens estima Déu per haver creat l’univers així! I quan miris cap amunt, no et fixis en la foscor, sinó en les estrelles. Deixa’t guiar per la seva llum. Mira amb els ulls, però sobretot amb el cor. Cerca la bellesa del firmament. Si la nit es torna fosca, no et preocupis, és el moment de confiar, de creure; les estrelles es veuen, però, sobretot, se senten a l’ànima. Recorda que després de la tempesta sempre ve la calma.

Tant de bo que escoltant el silenci puguis sentir com Ell et murmura que t’estima. Tant de bo que calculant les distàncies de l’Univers, descobreixis la grandesa de la vida. T’adonaràs que les estrelles assenyalen Déu i que Déu, a la vegada, ens ha convertit en les seves estrelles: som rutilants punts de llum, destinats a brillar com a pares, com a fills, com a germans, com a amics i, sobretot, com a cristians. L’única diferència entre tu i una estrella és que tu brilles a terra i l’estrella brilla allà dalt. Potser des de baix, en la foscor, la nostra brillantor individual et sembli insignificant. Una bella lliçó d’humilitat per a tots. Però si sumem cada un d’aquests milers i milions de punts diminuts de llum, podrem imaginar com deu ser el firmament i la seva immensitat.

Que meravellós devia ser el moment, reflectit en el llibre del Gènesi, en què Déu es va dirigir a Abraham, que no podia tenir descendència, i li va mostrar les estrelles del firmament tot dient-li: «Mira el cel i compta les estrelles, si és que les pots comptar» i va afegir: «Doncs així serà la teva descendència» (Gn 15,5). I aquesta immensa descendència, que ha arribat fins als nostres dies, ha confirmat que Déu compleix les seves promeses.

De la mateixa manera que van fer els tres reis d’Orient, cal que seguim sempre l’estrella que ens guia cap a Déu. El papa Francesc ens diu: «Aquesta llum veritable és la llum del Senyor. Seguint-la, tindrem alegria» (Catequesi del papa Francesc del 6 de gener del 2017).

Benvolguts germans, contemplar les estrelles ens ajuda a sentir l’amor infinit de Déu, però també ens ajuda a endinsar-nos en el més profund del nostre cor. És un viatge per connectar amb l’ànima. És pregar. És impregnar-se de fe. És meditar. És deixar-se acariciar per la bondat. És transcendir. És confiar. És descobrir que, en una nit d’estiu, el somni d’apropar-nos més a Déu pot fer-se realitat.

Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-14-de-juliol-2019

Full Dominical

14 de juliol de 2019

Tant de bo que escoltant el silenci puguis sentir com Ell et murmura que t’estima. Tant de bo que calculant les distàncies de l’Univers, descobreixis la grandesa de la vida
llegir més...


7 de juliol de 2019

Estem molt contents i agraïts de comptar amb el suport de la gent any rere any. Les dades que afloren a la Memòria anual d’activitats de l’Església a Espanya són una oportunitat per explicar millor la nostra missió.
llegir més...


30 de juny de 2019

Tant de bo l’Església, la família dels cristians, rebi de Déu la força i la llum necessàries per poder continuar la missió de fer créixer l’amor, l’esperança i la confiança en el món.
llegir més...

Salm del dia

Els humils que busquen Déu sincerament diran: «Tingueu llarga vida».

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-14-juliol-2019

Aquesta setmana pregarem: 
 
DISSABTE 13 DE JULIOL:  20h. Manel Padrós Pujol i Maria Rosa Cirera Sellares.

DIUMENGE 14 DE JULIOL: 10h. Amàlia Benítez i Francisco Ferrer.
                                  12h. Paco Brutau i Montserrat Ortensi.

DILLUNS 15 DE JULIOL:    9.30h. Maria Parladé Viñas.

DIMARTS 16 DE JULIOL:   9.30h. Maria del Carme Pagès, Carme Conesa Armero i Família i Carme Marès Palau i Familia.

DIMECRES 17 DE JULIOL: 9.30h. Família Monguió i Familia Prat.

DISSABTE 20 DE JULIOL: 20h. Montserrat Puig Romeu.

DIUMENGE 21 DE JULIOL: 10h. Luissa Ferer i Francisco Ferrer.

VIDA CREIXENT: aquest dimecres, a les 11 del matí, a la Residència Geramns Aymar,  darrera reunió del curs del grup Vida Creixent. Reflexionarem sobre la figura de Cristina Kaufmann, religiosa carmelita i priora del monestir del Carmel de Mataró.

CAL RECORDAR:  el diumenge 21 de juliol, és a dir, avui en quinze dies, tindrà lloc una col·lecta extraordinària –tal com ja es va anunciar-  per tal d’ajudar a pagar les obres de rehabilitació i restauració de la capella del Santíssim. O els qui vulguin poden dipositar el seu donatiu a la següent compte bancàri: “La Caixa” 2100 0220 84 0200272407 . Recordeu que la parròquia ha de aportar 4.000€ €. La resta de l’obra que ascendeix a 52.000 €, la assumeix la companyia asseguradora i el Bisbat. Moltes gràcies per la vostra generositat.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91