Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            27/10/18

Carta dominical | «Acompanyem els joves»

Es clou avui a Roma el Sínode dels Bisbes, que ha tractat el tema «Els joves, la fe i el discerniment vocacional». Els bisbes que hem tingut l’honor de participar en aquesta assemblea, tornem ara a les nostres diòcesis. El Sínode, en profunda sintonia amb el Papa, ha formulat unes propostes que, lliurades al Sant Pare, podrien esdevenir el tema d’un document pontifici, en forma d’exhortació apostòlica, per a tota l’Església. Així ha succeït amb altres assemblees d’aquesta institució, com l’anterior que es va dedicar a la família.

Un cop clausurada aquesta assemblea general ordinària dels bisbes, la propera fita serà la celebració a Panamà de la Jornada Mundial de la Joventut, programada per al proper mes de gener. Els joves són la nostra alegria i la nostra esperança; per això són, sens dubte, el focus de la nostra missió, ja que creiem que necessiten i tenen dret a la proposta de creure en Jesucrist i en el seu Evangeli.

A casa nostra tenim també un gran repte: donar respostes a les preguntes dels joves i atraure’ls amb la paraula de Jesús. Quina tasca més bonica, no us sembla? Els joves ens permeten polsar el canvi d’època que estem vivint. Tot es mou, tot canvia i ells són el màxim exponent d’aquest moviment, d’aquests canvis. Per això, cal que hi esmercem molts esforços i energia: recursos i persones. Tots hem de sentir-nos implicats en la pastoral juvenil, aportant-hi el que puguem: el nostre testimoniatge, pregària i suport a les persones i institucions que hi treballen. Entre tots, ens hem de preguntar: què oferim als joves avui?

Com els fem arribar la crida de Jesús a seguir-lo, que és font de sentit i de plenitud de vida?

El passat diumenge celebràvem la Jornada Mundial de les Missions, el Domund. En el missatge fet públic per aquesta ocasió, el papa Francesc adreçava unes paraules als joves que ens poden animar molt en aquest context. Els deia: «Benvolguts joves, no tingueu por de Crist ni de la seva Església». El Sant Pare afegia: «L’Església, anunciant el que ha rebut gratuïtament (cf. Mt 10,8; Ac 3,6), comparteix amb vosaltres, joves, el camí i la veritat que condueixen al sentit de l’existència en aquesta terra. Jesucrist, mort i ressuscitat per nosaltres, s’ofereix a la nostra llibertat i la mou a cercar, descobrir i anunciar aquest sentit ple i vertader».

L’Esperit Sant ens acompanyarà, ens animarà i donarà força per construir unes comunitats eclesials que siguin més evangelitzades a l’interior i més evangelitzadores de cara al món d’avui, que ens ajudin a transmetre la fe cristiana i a acompanyar els nois i les noies. Demanem a Maria, Mare de Déu, i als sants que acaben de ser canonitzats, Òscar Romero i Pau VI, que intercedeixin per tots nosaltres i ens acompanyin sempre.

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-28-octubre-2018

Full Dominical

4 de novembre de 2018

Aquesta setmana hem celebrat la Solemnitat de Tots Sants i la Commemoració dels fidels difunts. Els catòlics hem recordat no només els beats o els sants, també hem honrat els nostres éssers estimats, que no són oficialment canonitzats, però que viuen en la presència de Déu.
llegir més...


28 d'octubre de 2018

A casa nostra tenim també un gran repte: donar respostes a les preguntes dels joves i atraure’ls amb la paraula de Jesús. Quina tasca més bonica, no us sembla? Els joves ens permeten polsar el canvi d’època que estem vivint.
llegir més...


21 d'octubre de 2018

El penúltim diumenge d’octubre se celebra a tot el món la Jornada Mundial de les Missions (DOMUND). És el dia en què, d’una manera especial, l’Església universal prega pels missioners i col·labora amb les missions.
llegir més...

Salm del dia

Us estimo, Senyor, vós m’enfortiu.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-4-novembre-2018

Aquesta setmana pregarem:

DIUMENGE 11 DE NOVEMBRE
10h. Amalia Benítez i Francisco Ferrer.
       

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91