Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            29/04/19

Carta dominical | «Anem per feina!»

El proper u de maig celebrem la festa de Sant Josep Obrer, patró dels treballadors, data que coincideix amb la Jornada mundial del treball. En la història d’aquesta diada, hi ha un llarg camí de lluita, sofriment, esperança i èxit. La Doctrina Social de l’Església ha tractat incansablement de protegir els drets dels treballadors i ha incidit en la transformació social del món laboral.

Amb motiu de la festa del treball de l’any passat, el papa Francesc ens va fer arribar la seva preocupació amb un missatge de Twitter: «el treball és un element fonamental per a la dignitat de la persona». El drama de l’atur provoca desànim i inseguretat econòmica i, en casos extrems, ens porta a situacions de pobresa i de misèria.

Ja fa molts anys que a l’arxidiòcesi de Barcelona li preocupa l’atur i la precarietat laboral. El passat mes de març el Seminari Conciliar de Barcelona va acollir la XXXI Trobada d’Estudi de la Pastoral Obrera de Catalunya, en la qual van participar totes les diòcesis amb seu a Catalunya. L’objectiu d’aquesta jornada era consolidar la protecció social de la població activa desocupada.

No podem tancar els ulls davant d’aquells que malviuen amb pocs recursos ni davant d’aquells que treballen en males condicions. Moltes persones que recorren a Càritas el primer que demanen és feina. Amb una feina, la persona hauria d’aconseguir el sosteniment bàsic per a ella i per a la seva família. Ara bé, actualment les ofertes de feina que hi ha al mercat laboral són escasses i les que hi ha no sempre situen el treballador al centre, com a prioritat. Per això, davant de la necessitat s’accepten feines precàries, que impedeixen una vida digna i el correcte desenvolupament de la família. Cal que governants, empresaris, directius i sindicats treballem en una mateixa direcció i ens esforcem per fer el possible perquè tothom tingui accés a un treball decent que garanteixi una vida digna.

La manca d’accés a un treball decent no només és un problema econòmic i social, sinó també d’ordre moral i espiritual. Si els principis morals no guien l’activitat econòmica i l’acció social i política, difícilment resoldrem els problemes que persisteixen al mercat laboral i que afecten tantes persones i famílies. El treball decent és un dret fonamental de la persona, imprescindible per construir una societat més justa, pròspera i cohesionada.

Tenint en compte la invitació que el papa Francesc ens fa a Evangelii Guadium, cal que ens preguntem si fem tot el possible per oferir l’Evangeli i l’encontre personal amb Jesucrist en el món laboral. L’encontre amb Jesucrist, la confiança de saber que som en mans de Déu i guiats per l’Esperit Sant transforma les nostres vides i transformarà el món del treball.

Benvolguts germans, anem per feina! Que el proper dimecres, dia u de maig, puguem celebrar tots la festa de sant Josep Obrer amb esperança i que la feina sigui sempre una font de vida. Que Déu us beneeixi a tots!

Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-28-abril-2019

Full Dominical

14 de juliol de 2019

Tant de bo que escoltant el silenci puguis sentir com Ell et murmura que t’estima. Tant de bo que calculant les distàncies de l’Univers, descobreixis la grandesa de la vida
llegir més...


7 de juliol de 2019

Estem molt contents i agraïts de comptar amb el suport de la gent any rere any. Les dades que afloren a la Memòria anual d’activitats de l’Església a Espanya són una oportunitat per explicar millor la nostra missió.
llegir més...


30 de juny de 2019

Tant de bo l’Església, la família dels cristians, rebi de Déu la força i la llum necessàries per poder continuar la missió de fer créixer l’amor, l’esperança i la confiança en el món.
llegir més...

Salm del dia

Els humils que busquen Déu sincerament diran: «Tingueu llarga vida».

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-14-juliol-2019

Aquesta setmana pregarem: 
 
DISSABTE 13 DE JULIOL:  20h. Manel Padrós Pujol i Maria Rosa Cirera Sellares.

DIUMENGE 14 DE JULIOL: 10h. Amàlia Benítez i Francisco Ferrer.
                                  12h. Paco Brutau i Montserrat Ortensi.

DILLUNS 15 DE JULIOL:    9.30h. Maria Parladé Viñas.

DIMARTS 16 DE JULIOL:   9.30h. Maria del Carme Pagès, Carme Conesa Armero i Família i Carme Marès Palau i Familia.

DIMECRES 17 DE JULIOL: 9.30h. Família Monguió i Familia Prat.

DISSABTE 20 DE JULIOL: 20h. Montserrat Puig Romeu.

DIUMENGE 21 DE JULIOL: 10h. Luissa Ferer i Francisco Ferrer.

VIDA CREIXENT: aquest dimecres, a les 11 del matí, a la Residència Geramns Aymar,  darrera reunió del curs del grup Vida Creixent. Reflexionarem sobre la figura de Cristina Kaufmann, religiosa carmelita i priora del monestir del Carmel de Mataró.

CAL RECORDAR:  el diumenge 21 de juliol, és a dir, avui en quinze dies, tindrà lloc una col·lecta extraordinària –tal com ja es va anunciar-  per tal d’ajudar a pagar les obres de rehabilitació i restauració de la capella del Santíssim. O els qui vulguin poden dipositar el seu donatiu a la següent compte bancàri: “La Caixa” 2100 0220 84 0200272407 . Recordeu que la parròquia ha de aportar 4.000€ €. La resta de l’obra que ascendeix a 52.000 €, la assumeix la companyia asseguradora i el Bisbat. Moltes gràcies per la vostra generositat.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91