Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            29/04/19

Carta dominical | «Anem per feina!»

El proper u de maig celebrem la festa de Sant Josep Obrer, patró dels treballadors, data que coincideix amb la Jornada mundial del treball. En la història d’aquesta diada, hi ha un llarg camí de lluita, sofriment, esperança i èxit. La Doctrina Social de l’Església ha tractat incansablement de protegir els drets dels treballadors i ha incidit en la transformació social del món laboral.

Amb motiu de la festa del treball de l’any passat, el papa Francesc ens va fer arribar la seva preocupació amb un missatge de Twitter: «el treball és un element fonamental per a la dignitat de la persona». El drama de l’atur provoca desànim i inseguretat econòmica i, en casos extrems, ens porta a situacions de pobresa i de misèria.

Ja fa molts anys que a l’arxidiòcesi de Barcelona li preocupa l’atur i la precarietat laboral. El passat mes de març el Seminari Conciliar de Barcelona va acollir la XXXI Trobada d’Estudi de la Pastoral Obrera de Catalunya, en la qual van participar totes les diòcesis amb seu a Catalunya. L’objectiu d’aquesta jornada era consolidar la protecció social de la població activa desocupada.

No podem tancar els ulls davant d’aquells que malviuen amb pocs recursos ni davant d’aquells que treballen en males condicions. Moltes persones que recorren a Càritas el primer que demanen és feina. Amb una feina, la persona hauria d’aconseguir el sosteniment bàsic per a ella i per a la seva família. Ara bé, actualment les ofertes de feina que hi ha al mercat laboral són escasses i les que hi ha no sempre situen el treballador al centre, com a prioritat. Per això, davant de la necessitat s’accepten feines precàries, que impedeixen una vida digna i el correcte desenvolupament de la família. Cal que governants, empresaris, directius i sindicats treballem en una mateixa direcció i ens esforcem per fer el possible perquè tothom tingui accés a un treball decent que garanteixi una vida digna.

La manca d’accés a un treball decent no només és un problema econòmic i social, sinó també d’ordre moral i espiritual. Si els principis morals no guien l’activitat econòmica i l’acció social i política, difícilment resoldrem els problemes que persisteixen al mercat laboral i que afecten tantes persones i famílies. El treball decent és un dret fonamental de la persona, imprescindible per construir una societat més justa, pròspera i cohesionada.

Tenint en compte la invitació que el papa Francesc ens fa a Evangelii Guadium, cal que ens preguntem si fem tot el possible per oferir l’Evangeli i l’encontre personal amb Jesucrist en el món laboral. L’encontre amb Jesucrist, la confiança de saber que som en mans de Déu i guiats per l’Esperit Sant transforma les nostres vides i transformarà el món del treball.

Benvolguts germans, anem per feina! Que el proper dimecres, dia u de maig, puguem celebrar tots la festa de sant Josep Obrer amb esperança i que la feina sigui sempre una font de vida. Que Déu us beneeixi a tots!

Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-28-abril-2019

Full Dominical

5 de maig de 2019

Any rere any s’organitzen pelegrinatges a Lourdes amb voluntaris que acompanyen persones malaltes i amb problemes diversos. Tots, voluntaris i malalts, van a Lourdes amb molta il·lusió i en tornen amb una vivència entranyable
llegir més...


28 d'abril de 2019

El treball decent és un dret fonamental de la persona, imprescindible per construir una societat més justa, pròspera i cohesionada.
llegir més...


21 d'abril de 2019

En moltes converses pastorals ens lamentem que baixen les estadístiques de baptismes, de primeres comunions, de confirmacions i de matrimonis per l’Església. Sembla que això s’acaba. I és veritat que baixen les estadístiques, però augmenten les conversions.
llegir més...

Salm del dia

Tasteu i veureu que n’és de bo el Senyor.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-12-maig-2019

Aquesta setmana pregarem:   

DIMARTS 14 DE MAIG:  9.30h. Paco Brutau i Montserrat Ortensi

DIMECRES 15 DE MAIG: 9.30h. Maria Parladé Viñas.

DIJOUS 16 DE MAIG:  9.30h. Família Montguió i Família Prat.

DIUMENGE 12 DE MAIG: 10h. Nicolás Molina i Maria Teresa Molina.

VIDA CREIXENT: aquest dimecres, a les 11 del matí, a la Residència Germans Aymar. Reflexionarem sobre la figura de Rosa Deulofeu que fou delegada de pastoral juvenil del nostre Bisbat. Us hi esperem!


PASQUA ARXIPRESTAL: tindrà lloc el divendres 17 de maig, al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa. A les 8 del vespre celebració de la missa i sopar de germanor. Participem-hi!

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91