Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            28/05/18

Carta dominical | «60 anys de compromís humà»

Enguany estem d’enhorabona. La Fundació Pere Tarrés celebra el 60è aniversari de l’inici de la seva activitat, que va començar amb l’organització de les colònies impulsades per Càritas Diocesana de Barcelona.

Aquesta fundació de l’Església catòlica treballa per la promoció de la persona des de l’acció social i des de l’educació, especialment en el lleure, tenint com a base els valors cristians. Es treballen totes les dimensions de la persona per proporcionar als infants i joves les eines necessàries per assolir la seva plenitud.

La missió de la Pere Tarrés, com la de tota l’Església, és anunciar Jesús, el seu Evangeli i els seus valors al si de la nostra societat per tal de fer-la més justa, més humana i amb més esperança. Així queda recollit a l’ideari de la Pere Tarrés, quan afirma que un dels seus fonaments és «la persona de Jesucrist i l’arrelament evangèlic, la pertinença eclesial i la voluntat evangelitzadora que se’n deriva». Oferir i proposar -mai imposar- el coneixement de Jesucrist i la relació amb Ell és un dels millors regals que podem fer a un infant o a un jove.

Seixanta anys després, continua fidel a aquest compromís educatiu i social, amb l’ampliació de l’activitat a altres àmbits, però sempre amb els infants i els joves al centre, especialment aquells que viuen en risc d’exclusió social. Malauradament, avui continuen havent-hi molts infants a Catalunya que no tenen les necessitats físiques ni emocionals cobertes.

Per això ara fa uns dies la Fundació Pere Tarrés va presentar una nova edició de la campanya «Cap infant sense colònies», amb l’objectiu de becar 3.600 infants en risc d’exclusió social per tal que puguin participar en activitats de lleure durant l’estiu, amb una inversió de més d’un milió d’euros.

Aquesta campanya és un exemple preciós de com la col·laboració de particulars, empreses, entitats civils, polítiques i religioses multiplica el benefici que rep la societat. En efecte, aquesta iniciativa compta amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i Assumptes Socials, les Diputacions de Barcelona i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, així com de donants particulars i empreses. Gràcies de tot cor a totes aquestes persones i institucions per ajudar-nos a fer-ho possible.

Vull també agrair als dirigents, treballadors i treballadores de la Fundació Pere Tarrés i del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) el seu compromís amb l’educació humana i espiritual dels nostres infants i joves i, particularment, dels més necessitats. Gràcies a tantes parròquies que impulseu aquestes iniciatives en el camp del lleure i als capellans, consiliaris i laics que les acompanyeu. Gràcies de tot cor.

Finalment, no puc acabar sense felicitar i donar les gràcies als més de 4.000 monitors i monitores del MCECC, perquè amb la seva entrega i dedicació desinteressada fan possibles aquestes iniciatives que són expressió de la solidaritat i del servei social a la nostra infància.

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.

https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-27-maig-2018

Full Dominical

15 de juliol de 2018

La fada li havia dit a cau d’orella: «Encara que les persones semblin autosuficients… No t’ho creguis! Tots et necessiten». La velleta va afegir que sempre havia viscut amb la seguretat que tots la necessitaven: «m’he donat a ells, i això m’ha fet feliç».
llegir més...


7 de juliol de 2018

El document pontifici identifica les causes que han conduït a aquesta situació i mostra alguns aspectes del sistema financer actual que segueixen accentuant la desigualtat. Afortunadament, no es queda en la denúncia, sinó que proposa algunes mesures de política fiscal i financera que facin possible la correcció d’aquest creixent desequilibri.
llegir més...


1 de juliol de 2018

La mortalitat per accidents de trànsit va augmentar prop d’un 8% durant l’any 2017; un total de 248 persones van perdre la vida a Catalunya. Darrere de cada víctima hi ha una família trencada, uns pares o uns fills que pateixen, una amistat esquinçada i, en definitiva, molt dolor.
llegir més...

Salm del dia

Senyor, feu-nos veure el vostre amor, i doneu-nos la vostra salvació.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-15-juliol-2018

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91