Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            27/11/17

Carta dominical | «Crist, la Paraula insuperable del Pare»

Aquest diumenge celebrem la solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món, amb la qual s’acaba l’any litúrgic. El nostre any litúrgic comença amb l’Advent i finalitza amb la celebració d’aquesta solemnitat. Al llarg de l’any contemplem el misteri de la revelació de Déu en la persona de Jesucrist, que s’inicia amb el misteri de la seva Encarnació i culmina amb el misteri de la seva Passió, Mort i Resurrecció.

Jesucrist, el Fill de Déu fet home, és la Paraula que és amb Déu i és Déu, és la Paraula única, perfecta i insuperable del Pare (Catecisme de l’Església Catòlica –CEC– 65). Però també és Jesús de Natzaret, que camina pels carrers d’una província marginal de l’Imperi romà, que parla una llengua local, que presenta els trets d’un poble, el jueu, i de la seva cultura. Jesucrist és, per tant, carn fràgil i mortal, és història i és humanitat, però també és glòria, divinitat, misteri, és aquell que ens ha revelat el Déu que ningú no ha vist mai (cf. Missatge al Poble de Déu del Sínode de Bisbes de 2008, núm. 4).

Jesucrist és la manera més perfecta que el Pare ha tingut per comunicar-se amb nosaltres, per donar-nos a conèixer la veritat i la salvació. «El Fill és la Paraula definitiva del Pare» (CEC 73). Les Sagrades Escriptures contenen la Paraula de Déu i, com que estan inspirades per Déu, són realment Paraula de Déu. En efecte, com ens recorda el número 136 del CEC, «Déu és l’autor de la Sagrada Escriptura, perquè inspira els seus autors humans: actua en ells i per ells.»

«L’Església –va dir el Concili Vaticà II- ha venerat sempre les divines Escriptures com també ha venerat el cos mateix del Senyor. Per això, especialment en la sagrada litúrgia, no deixa mai de prendre el pa de vida de la taula, de nodrir-se’n i de distribuir-lo als fidels, tant el pa de la Paraula de Déu com el Cos de Crist» (Constitució sobre la revelació divina, 21).

Cal que ens acostem al text sagrat, sigui en la litúrgia, sigui en la lectura espiritual, tant personal com comunitària. Us convido a acompanyar aquesta lectura de la Sagrada Escriptura amb la pregària, a fi que hi hagi diàleg entre Déu i l’home, ja que, com va escriure sant Ambròs: «Parlem amb Ell quan preguem, i l’escoltem quan llegim les paraules divines».

L’any 2008, l’Assemblea del Sínode dels Bisbes dedicada a estudiar el tema de «La Paraula de Déu en la vida i en la missió de l’Església», va recomanar una pràctica ben tradicional, freqüent en els primers segles del cristianisme i després practicada pels monjos en els seus monestirs, que ara, sortosament, s’està desenvolupant també a les parròquies i altres comunitats i moviments cristians. Em refereixo a l’anomenada lectio divina o lectura de la Bíblia en un clima de pregària per assaborir interiorment la Paraula. Hem d’afavorir més i més la lectura meditada, contemplada i pregada de la Bíblia.

Tenint present aquest objectiu, els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya hem convocat la II Setmana de la Bíblia, que comença demà dilluns dia 27 de novembre i culminarà el dia 3 de desembre amb el Diumenge de la Paraula, seguint les indicacions del papa Francesc. Tant de bo que la Bíblia arribi a ser una companya de viatge habitual de moltes persones. Per més informació sobre els diversos actes organitzats podeu entrar en: http://www.setmanadelabiblia.cat . Aprofito l’ocasió per animar-vos a participar-hi i per agrair tot l’esforç i dedicació dels organitzadors.

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/20171126-carta-dominical-arquebisbe-omella-cat

Full Dominical

17 de desembre de 2017

Estem a les portes de celebrar el Nadal. Per als cristians, aquesta celebració és la commemoració del naixement del Fill de Déu a Betlem
llegir més...


03 de desembre de 2017

La Mare de Déu apareix en la penombra de l’Advent com la flor més lluminosa que ens dona esperança. L’Advent és el temps marià per excel·lència.
llegir més...


26 de novembre de 2017

Jesucrist és la manera més perfecta que el Pare ha tingut per comunicar-se amb nosaltres, per donar-nos a conèixer la veritat i la salvació. «El Fill és la Paraula definitiva del Pare»
llegir més...

Salm del dia

La meva ànima celebra el meu Déu.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-17-desembre-2017

Aquesta setmana pregarem:

DISSABTE 16 DE DESEMBRE. 
9.30h. Família Monguio i Família Prat.
19h. Vicente Bou Izquierdo, Carmen Villalonga Huguet i Francisco-José Torres Martín-Mora.

DIUMENGE 17 DE DESEMBRE.
10h. Família Monguio i Família Prat.
12h. Carlos Möller.

DIUMENGE 24 DE DESEMBRE.
10h. Família Cebrian-Puigbó.

COL·LECTA A FAVOR DE CARITAS: El proper diumenge té lloc la colecta a favor dels nostres germans que tenen pocs recursos economics, amb el lema: “Aquest Nadal sigues part de la solució contra la pobresa.” Col·laborem-hi   i moltes gràcies per la vostra generositat.

VIDA CREIXENT. Aquest dimecres, reunió del grup “Vida Creixent”, a les 11 del matí, a la Residència Aymar i Puig. Reflexionarem sobre el tema: “La pau interior depèn d’un mateix” Us hi esperem!

HORARIS DE LES CELEBRACIONS DEL NADAL: els teniu en un full que trobareu a les tauletes de l’entrada de l’església. Es bo que els agafeu, ja que aquests dies els horaris de les misses no són els habituals: hi ha alguns canvis. 

VISITA AL PESSEBRE VIVENT DE CORBERA DE LLOBREGAT: el proper 7 de gener. Sortida a les 4 de la tarda. Lloc: carrer de les heures. Preu normal: 20€. Majors de 65 16€. Els tiquets els podeu adquirir a “Can Gaza”, de dilluns a divendres de 11 a 14h. I a la tarda 17 a 20h.  Animeu-vos a participar!

EXPOSICIÓ DE PESSEBRES. Els podeu veure als locals parroquials des de 17 de desembre fins el 7 de gener, els diumenges i dies festius de 12 a 14h. 

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91