Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            25/11/18

Carta dominical | «Jesucrist, Rei de l’Univers»

Coincidint amb la darrera setmana de l’any litúrgic, celebrem la III setmana de la Bíblia. Aquesta setmana culminarà amb el primer diumenge d’Advent, diumenge de la Paraula i primer dia del nou any litúrgic. Inaugurarem un nou cicle de lectures dominicals, centrat en l’evangeli de Lluc, l’evangeli que accentua la misericòrdia de Déu. El fet de canviar de cicle de lectures, ens mou a reflexionar sobre el lloc de la Sagrada Escriptura en la vida de l’Església i del cristià.

Des del Concili Vaticà II, la presència de la Sagrada Escriptura s’ha fet més extensa i palesa en la vida i en la reflexió de l’Església. Pensem en l’amplitud del nostre Leccionari per a les celebracions litúrgiques: les lectures pròpies per a cada dia de l’any, els tres cicles de lectures dominicals, les lectures per a la celebració dels sagraments, la Litúrgia de les Hores. Aquestes lectures, acompanyades d’una oportuna predicació, ens acosten, any rere any, a la riquesa i profunditat de la paraula de Déu, que se’ns revela en la Sagrada Escriptura. A més a més, des de fa anys, la pràctica de la lectio divina, o lectura orant de l’Escriptura, ha fet que en moltes persones, grups i comunitats, el text de la Bíblia s’hagi convertit en el seu punt de referència.

En la Sagrada Escriptura, Déu ens parla per mitjà de les paraules humanes que la conformen, ja que en ella habita l’Esperit Sant, i en ella s’encarna el Verb creador de Déu. Llegint i rellegint-ne les pàgines, a més de la persona de Jesucrist, ens trobem amb l’exemple de molts creients de l’antigor que, en les seves circumstàncies específiques, van saber copsar la presència de Déu en la seva vida i van saber respondre-hi amb fe i disponibilitat. És per això que la seva experiència de fe il·lumina i guia la nostra pròpia experiència de fe. Com diu el salmista: «La teva paraula és llum dels meus passos» (Salm 119,105).

El Vaticà II manifestava la veneració que l’Església sempre ha tingut vers la Sagrada Escriptura, idèntica a la que té vers el Cos del Senyor; i és per això que recomanava fer traduccions acurades per a posar el tresor de la paraula de Déu en mans de tots els membres del poble cristià. En ella hi trobem fortalesa per a la fe, aliment per a la vida cristiana, font de vida espiritual i sosteniment per al testimoni de la fe. I recomanava a tots els cristians llegir assíduament la Sagrada Escriptura acompanyada de la pregària i meditació, perquè desconèixer les Escriptures és desconèixer el Crist (cf. DV 25, citant el comentari de sant Jeroni al profeta Isaïes).

Us convido a fer l’experiència de llegir assíduament la Bíblia, una lectura assossegada i profunda, acompanyada de la pregària personal, obrint-nos així a descobrir-hi la paraula que Déu ens adreça, paraula que pot sostenir la nostra vida cristiana enmig de les alegries i dificultats de la vida diària. ¿Per què no agafeu, en els propers dies, l’evangeli de Lluc, per exemple, i en feu una lectura seguida i meditada, a la llum de l’Esperit Sant que alena en el nostre cor? Que la paraula de Déu sigui dia rere dia llum per als nostres passos! Feliç Solemnitat de Jesucrist, Rei de l’Univers.

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-25-novembre-2018

Full Dominical

16 de desembre de 2018

Una persona que dona un cop de mà a una altra és a l’avantsala de la trobada amb Déu. Qui s’apropa a un pobre, a un malalt, a qui està sol, és al mateix Crist a qui s’apropa, ja que com diu el papa Francesc: «Les persones pobres i dèbils són la carn de Crist» (Visita apostòlica del Sant Pare a Geòrgia, octubre de 2016).
llegir més...


09 de desembre de 2018

Jacques Maritain (un dels redactors de la Declaració Universal dels Drets Humans) ens recorda que la política no és la reunió dels iguals, sinó la convivència i la comprensió entre persones diferents.
llegir més...


3 de desembre de 2018

Aquest curs ens agradaria treballar l’eix de la fraternitat, ara que hem estrenat un nou organigrama per a la nostra arxidiòcesi: nous vicaris episcopals, noves delegacions i secretariats, amb nous responsables.
llegir més...

Salm del dia

Aclama’l ple de goig perquè el Sant d’Israel és gran a la teva ciutat.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-16-desembre-2018

Aquesta setmana pregarem:                   

DISSABTE 15 DE DESEMBRE: 
19h.  Francisco-José Torres Martín-Mora.

DIUMENGE 16 DE DESEMBRE: 
10h. Família Monguió i Família Prat
12h Maria Parladé Viñas.
20h. Carlos Móller

DIMARTS 18 DE DESEMBRE: 
9.30h Vicente Bou Izquierdo i Carmen Villalonga.
                                   
EXCURSIÓ A L’ERMITA DE SANT MATEU:   tindrà lloc, el dissabte 15 de desembre. Sortida a 2/4 de 10 del matí. Lloc aparcament davant de Can Lleonart. Portarem el pessebre el beneirem i cantarem nadales i els qui vulguin podran esmorzar. Hi sou convidats.

VIDA CREIXENT: aquest dimecres reunió de Vida Creixent, a la Residència Germans Aymar, a les 11 del matí. El tema que tractarem és el següent: “Màrius Torres. Coneixem aquest cristià-poeta, mort als 32 anys”?   Us hi esperem!

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91