Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            07/05/19

Carta dominical | «Estimar des de la pobresa»

Aquest any 2019 l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes ens convida a descobrir la senzillesa i la pobresa a través de la figura de Santa Bernadette. És un any especial, perquè enguany celebrem el 175è aniversari del naixement de la Santa i el 140è aniversari de la seva mort. Per aquest motiu, el Santuari de la Mare de Déu de Lourdes ha declarat que aquest sigui «l’Any Bernadette» i ens anima a descobrir millor el rostre de Maria a través d’aquesta jove de Lourdes.

Maria, la nostra Mare, ens va fer arribar un missatge a través d’una nena. La Mare de Déu va escollir una noia senzilla, malalta i pobra. La Immaculada va demanar a Santa Bernadette que es construís una capella perquè persones hi anessin en processó i perquè hi trobessin l’alegria de viure.

Any rere any s’organitzen pelegrinatges a Lourdes amb voluntaris que acompanyen persones malaltes i amb problemes diversos. Tots, voluntaris i malalts, van a Lourdes amb molta il·lusió i en tornen amb una vivència entranyable. A Lourdes hi trobem el goig i la possibilitat d’entregar-nos gratuïtament a aquells que ens necessiten i de rebre d’ells molt més del que podem donar.

Bernadette no va tenir una vida fàcil, a més, va patir una malaltia que li produïa molt dolor, però gràcies a la contemplació del rostre de Jesús a la Creu, va saber reconvertir el patiment en amor, el sofriment en un acte d’entrega als altres.

L’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes ens recomana presentar-nos a Maria amb les mans buides, acostar-nos a la gruta, als seus peus, per oferir-li el nostre cor i dir-li: «Mare, soc aquí, et presento les meves dificultats, els meus patiments, ajuda’m a acceptar-los i a convertir-los en amor. Agafat de la teva mà, et demano el do d’aprendre a superar, amb amor i amb l’alegria del cor, les nostres limitacions físiques, psicològiques i espirituals. Mare, vull deixar tot allò que m’impedeix estar prop teu, vull desprendre’m del meu orgull per donar-me veritablement als altres.»

Amb aquest esperit us animo a participar en els dos pelegrinatges* que l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes organitzarà els propers mesos de juny i setembre al Santuari de Lourdes. També us animo a participar amb joia en els actes que l’Hospitalitat organitzarà per commemorar aquest any dedicat a Santa Bernadette, coincidint amb l’arribada de les relíquies de la Santa els dies 5 i 6 de novembre a Barcelona. Es donarà la informació necessària quan s’apropi la data. Serà una oportunitat única per conèixer i aprofundir en l’espiritualitat, en la pobresa, en l’entrega i en la senzillesa de la petita Santa de Lourdes. ¡Mare de Déu de Lourdes, pregueu per nosaltres!

Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

*Per informar-vos o per participar en els pelegrinatges a Lourdes, podeu contactar amb l’Hospitalitat (c/ Consell de Cent, 224, Bxs) de dilluns a divendres, de 16 a 20h, o trucar al tel. 934 874 009, o enviar un correu a: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-5-maig-2019

Full Dominical

5 de maig de 2019

Any rere any s’organitzen pelegrinatges a Lourdes amb voluntaris que acompanyen persones malaltes i amb problemes diversos. Tots, voluntaris i malalts, van a Lourdes amb molta il·lusió i en tornen amb una vivència entranyable
llegir més...


28 d'abril de 2019

El treball decent és un dret fonamental de la persona, imprescindible per construir una societat més justa, pròspera i cohesionada.
llegir més...


21 d'abril de 2019

En moltes converses pastorals ens lamentem que baixen les estadístiques de baptismes, de primeres comunions, de confirmacions i de matrimonis per l’Església. Sembla que això s’acaba. I és veritat que baixen les estadístiques, però augmenten les conversions.
llegir més...

Salm del dia

Tasteu i veureu que n’és de bo el Senyor.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-12-maig-2019

Aquesta setmana pregarem:   

DIMARTS 14 DE MAIG:  9.30h. Paco Brutau i Montserrat Ortensi

DIMECRES 15 DE MAIG: 9.30h. Maria Parladé Viñas.

DIJOUS 16 DE MAIG:  9.30h. Família Montguió i Família Prat.

DIUMENGE 12 DE MAIG: 10h. Nicolás Molina i Maria Teresa Molina.

VIDA CREIXENT: aquest dimecres, a les 11 del matí, a la Residència Germans Aymar. Reflexionarem sobre la figura de Rosa Deulofeu que fou delegada de pastoral juvenil del nostre Bisbat. Us hi esperem!


PASQUA ARXIPRESTAL: tindrà lloc el divendres 17 de maig, al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa. A les 8 del vespre celebració de la missa i sopar de germanor. Participem-hi!

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91