Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            25/11/18

Carta dominical | «Jesucrist, Rei de l’Univers»

Coincidint amb la darrera setmana de l’any litúrgic, celebrem la III setmana de la Bíblia. Aquesta setmana culminarà amb el primer diumenge d’Advent, diumenge de la Paraula i primer dia del nou any litúrgic. Inaugurarem un nou cicle de lectures dominicals, centrat en l’evangeli de Lluc, l’evangeli que accentua la misericòrdia de Déu. El fet de canviar de cicle de lectures, ens mou a reflexionar sobre el lloc de la Sagrada Escriptura en la vida de l’Església i del cristià.

Des del Concili Vaticà II, la presència de la Sagrada Escriptura s’ha fet més extensa i palesa en la vida i en la reflexió de l’Església. Pensem en l’amplitud del nostre Leccionari per a les celebracions litúrgiques: les lectures pròpies per a cada dia de l’any, els tres cicles de lectures dominicals, les lectures per a la celebració dels sagraments, la Litúrgia de les Hores. Aquestes lectures, acompanyades d’una oportuna predicació, ens acosten, any rere any, a la riquesa i profunditat de la paraula de Déu, que se’ns revela en la Sagrada Escriptura. A més a més, des de fa anys, la pràctica de la lectio divina, o lectura orant de l’Escriptura, ha fet que en moltes persones, grups i comunitats, el text de la Bíblia s’hagi convertit en el seu punt de referència.

En la Sagrada Escriptura, Déu ens parla per mitjà de les paraules humanes que la conformen, ja que en ella habita l’Esperit Sant, i en ella s’encarna el Verb creador de Déu. Llegint i rellegint-ne les pàgines, a més de la persona de Jesucrist, ens trobem amb l’exemple de molts creients de l’antigor que, en les seves circumstàncies específiques, van saber copsar la presència de Déu en la seva vida i van saber respondre-hi amb fe i disponibilitat. És per això que la seva experiència de fe il·lumina i guia la nostra pròpia experiència de fe. Com diu el salmista: «La teva paraula és llum dels meus passos» (Salm 119,105).

El Vaticà II manifestava la veneració que l’Església sempre ha tingut vers la Sagrada Escriptura, idèntica a la que té vers el Cos del Senyor; i és per això que recomanava fer traduccions acurades per a posar el tresor de la paraula de Déu en mans de tots els membres del poble cristià. En ella hi trobem fortalesa per a la fe, aliment per a la vida cristiana, font de vida espiritual i sosteniment per al testimoni de la fe. I recomanava a tots els cristians llegir assíduament la Sagrada Escriptura acompanyada de la pregària i meditació, perquè desconèixer les Escriptures és desconèixer el Crist (cf. DV 25, citant el comentari de sant Jeroni al profeta Isaïes).

Us convido a fer l’experiència de llegir assíduament la Bíblia, una lectura assossegada i profunda, acompanyada de la pregària personal, obrint-nos així a descobrir-hi la paraula que Déu ens adreça, paraula que pot sostenir la nostra vida cristiana enmig de les alegries i dificultats de la vida diària. ¿Per què no agafeu, en els propers dies, l’evangeli de Lluc, per exemple, i en feu una lectura seguida i meditada, a la llum de l’Esperit Sant que alena en el nostre cor? Que la paraula de Déu sigui dia rere dia llum per als nostres passos! Feliç Solemnitat de Jesucrist, Rei de l’Univers.

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-25-novembre-2018

Full Dominical

17 de març de 2019

Benvolguts germans, continueu col·laborant amb el vostre testimoni, amb la vostra pregària i amb la vostra estima, perquè puguin prosperar les vocacions sacerdotals plantades per Déu en el cor d’alguns joves. Tinguem molta esperança, perquè… Jesucrist no abandona mai la seva Església!
llegir més...


10 de març de 2019

Benvolguts germans, que la família sigui el llevat que faci créixer l’amor, l’esperança i l’alegria en el món. Que en aquest temps de Quaresma el Senyor ens concedeixi créixer en fraternitat i en comunió.
llegir més...


17 de febrer de 2019

Actualment, l’estructura familiar ha canviat i gairebé no hi ha espai per a les persones grans, però, tot i que sovint les arraconem i les menystenim, tenen un paper molt important, de gran valor.
llegir més...

Salm del dia

El Senyor m’il·lumina i em salva.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-17-de-marc-2019

Aquesta setmana pregarem:                   

DIMARTS 19 DE MARÇ. 
9.30h. Josep Guàrdia.

DIUMENGE 24 DE MARÇ. 
10h. Família Cebrian-Puigbó.

DIA DEL SEMINARI: Tindrà lloc, si Déu vol, el proper diumenge, 24 de març. En aquest dia, l’església ens demana la nostra pregària per les vocacions sacerdotals i també el nostre ajut econòmic per les necessitats del seminari. Col·laborem-hi! 

 

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91