Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            21/03/19

Carta dominical | «La fraternitat, camí de pau»

«No hi ha alternativa: o construïm un futur junts, o no hi haurà futur». Va pronunciar aquesta frase el papa Francesc en el recent viatge que va fer a Abu Dhabi, als Emirats Àrabs Units (EAU), del 3 al 5 del passat febrer. Ha estat un viatge històric per molts aspectes, però em sembla, sobretot, que marcarà un estil en el camp de les relacions interreligioses i, més concretament, en les relacions entre l’islamisme i el cristianisme.

El Sant Pare va fer una crida a superar «sense vacil·lació, qualsevol forma de violència que es pugui justificar en nom de la religió». Va fer aquesta crida durant aquesta trobada interreligiosa. «Les religions, especialment, no poden renunciar a la feina de construir ponts entre els pobles i les cultures», va dir el Papa, després d’anunciar la firma d’un Document de Fraternitat Humana amb el gran imam de la Universitat d’Al Azhar, Ahmet al Tayeb, amb qui havia mantingut una anterior trobada durant el viatge del Summe Pontífex a Egipte.

«He acceptat venir aquí com un creient assedegat de pau, com un germà que busca la pau amb els germans», va assegurar el papa Francesc. I, de retorn a Roma, un dia després d’acabar aquest viatge als EAU, en la seva «catequesi» durant l’audiència general del dimecres 6 de febrer, va dir: «Per primera vegada, un Papa ha anat a la península aràbiga. I la Providència ha volgut que hagi estat un Papa que porta el nom de Francesc, 800 anys després de la visita de Sant Francesc d’Assís al sultà al-Malik al-Kamil. He pensat sovint en Sant Francesc durant aquest viatge: m’ajudava a portar l’Evangeli en el cor, l’amor de Jesucrist, mentre vivia els diversos moments de la visita».

D’aquesta trobada per la fraternitat han quedat moltes fotografies i, sens dubte, moltes ganes de pau. Fem que aquestes ganes se’ns encomanin i condicionin les nostres vides.

«Portar l’Evangeli i l’amor a Jesucrist en el cor». El Papa ens confirma aquest objectiu dient que «el sentit de la vida a la terra és aquí, en la comunió amb ell i en l’amor pels altres». Aquestes paraules del Sant Pare ens recorden que el nostre Pla Pastoral Diocesà, durant tot aquest curs, ens proposa un objectiu: «Des de la trobada amb la persona de Jesucrist, promoure la fraternitat».

Germans, aquesta Quaresma ens convida a fer realitat aquest camí. Sens dubte, avui les nostres societats occidentals són cada vegada més multiculturals i multireligioses. També és cert que moltes persones tenen el desig de donar un sentit a les seves vides.

Recordeu la invitació que us vaig fer a l’inici de la Quaresma. Us convidava a treballar per la fraternitat. Animem-nos tots a fer dejuni de lluites innecessàries entre germans que ens omplen de rancor i ens deixen buits.

Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-24-de-marc-2019

Full Dominical

7 d'abril de 2019

La família que viu en amor és la bona terra on germina la llavor que Déu ha sembrat en els nostres cors. Però és molt difícil tirar endavant una família sense una llar.
llegir més...


31 de març de 2019

El passat 22 de març vam celebrar el Dia Mundial de l’Aigua amb una proposta clara: «No deixar ningú enrere». Aquest lema explica que des d’ara fins al 2030 cal aconseguir l’abastiment, la gestió sostenible i el sanejament de l’aigua per a tothom
llegir més...


24 de març de 2019

Recordeu la invitació que us vaig fer a l’inici de la Quaresma. Us convidava a treballar per la fraternitat. Animem-nos tots a fer dejuni de lluites innecessàries entre germans que ens omplen de rancor i ens deixen buits.
llegir més...

Salm del dia

És magnífic el que el Senyor fa a favor nostre, amb quin goig ho celebrem!

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-7-abril-2019

Aquesta setmana pregarem:                   

DIUMENGE 14 D’ABRIL    
10h Paco Brutau i Montserrat Ortensi
12h. Maria del Carme Pagès.

MISSA FAMILIAR: la celebrarem el proper diumenge 7 d’abril amb la assistència dels nens i nenes de la catequesi conjuntament amb els seus pares.  A 2/4 de 12, mig hora abans de la missa, hi haurà un Via Crucis infantil al pati dels locals parroquials.

HORARIS DE SETMANA SANTA:els teniu en un full apart dins del Full dominical. Agafeu-los !

DIUMENGE DE RAMS:  a les 12 del migdia, a la plaça de l’Ajuntament benedicció de palmes i rams i tot seguit processió cap l’església per celebrar la missa.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91