Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            21/03/19

Carta dominical | «La fraternitat, camí de pau»

«No hi ha alternativa: o construïm un futur junts, o no hi haurà futur». Va pronunciar aquesta frase el papa Francesc en el recent viatge que va fer a Abu Dhabi, als Emirats Àrabs Units (EAU), del 3 al 5 del passat febrer. Ha estat un viatge històric per molts aspectes, però em sembla, sobretot, que marcarà un estil en el camp de les relacions interreligioses i, més concretament, en les relacions entre l’islamisme i el cristianisme.

El Sant Pare va fer una crida a superar «sense vacil·lació, qualsevol forma de violència que es pugui justificar en nom de la religió». Va fer aquesta crida durant aquesta trobada interreligiosa. «Les religions, especialment, no poden renunciar a la feina de construir ponts entre els pobles i les cultures», va dir el Papa, després d’anunciar la firma d’un Document de Fraternitat Humana amb el gran imam de la Universitat d’Al Azhar, Ahmet al Tayeb, amb qui havia mantingut una anterior trobada durant el viatge del Summe Pontífex a Egipte.

«He acceptat venir aquí com un creient assedegat de pau, com un germà que busca la pau amb els germans», va assegurar el papa Francesc. I, de retorn a Roma, un dia després d’acabar aquest viatge als EAU, en la seva «catequesi» durant l’audiència general del dimecres 6 de febrer, va dir: «Per primera vegada, un Papa ha anat a la península aràbiga. I la Providència ha volgut que hagi estat un Papa que porta el nom de Francesc, 800 anys després de la visita de Sant Francesc d’Assís al sultà al-Malik al-Kamil. He pensat sovint en Sant Francesc durant aquest viatge: m’ajudava a portar l’Evangeli en el cor, l’amor de Jesucrist, mentre vivia els diversos moments de la visita».

D’aquesta trobada per la fraternitat han quedat moltes fotografies i, sens dubte, moltes ganes de pau. Fem que aquestes ganes se’ns encomanin i condicionin les nostres vides.

«Portar l’Evangeli i l’amor a Jesucrist en el cor». El Papa ens confirma aquest objectiu dient que «el sentit de la vida a la terra és aquí, en la comunió amb ell i en l’amor pels altres». Aquestes paraules del Sant Pare ens recorden que el nostre Pla Pastoral Diocesà, durant tot aquest curs, ens proposa un objectiu: «Des de la trobada amb la persona de Jesucrist, promoure la fraternitat».

Germans, aquesta Quaresma ens convida a fer realitat aquest camí. Sens dubte, avui les nostres societats occidentals són cada vegada més multiculturals i multireligioses. També és cert que moltes persones tenen el desig de donar un sentit a les seves vides.

Recordeu la invitació que us vaig fer a l’inici de la Quaresma. Us convidava a treballar per la fraternitat. Animem-nos tots a fer dejuni de lluites innecessàries entre germans que ens omplen de rancor i ens deixen buits.

Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-24-de-marc-2019

Full Dominical

14 de juliol de 2019

Tant de bo que escoltant el silenci puguis sentir com Ell et murmura que t’estima. Tant de bo que calculant les distàncies de l’Univers, descobreixis la grandesa de la vida
llegir més...


7 de juliol de 2019

Estem molt contents i agraïts de comptar amb el suport de la gent any rere any. Les dades que afloren a la Memòria anual d’activitats de l’Església a Espanya són una oportunitat per explicar millor la nostra missió.
llegir més...


30 de juny de 2019

Tant de bo l’Església, la família dels cristians, rebi de Déu la força i la llum necessàries per poder continuar la missió de fer créixer l’amor, l’esperança i la confiança en el món.
llegir més...

Salm del dia

Els humils que busquen Déu sincerament diran: «Tingueu llarga vida».

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-14-juliol-2019

Aquesta setmana pregarem: 
 
DISSABTE 13 DE JULIOL:  20h. Manel Padrós Pujol i Maria Rosa Cirera Sellares.

DIUMENGE 14 DE JULIOL: 10h. Amàlia Benítez i Francisco Ferrer.
                                  12h. Paco Brutau i Montserrat Ortensi.

DILLUNS 15 DE JULIOL:    9.30h. Maria Parladé Viñas.

DIMARTS 16 DE JULIOL:   9.30h. Maria del Carme Pagès, Carme Conesa Armero i Família i Carme Marès Palau i Familia.

DIMECRES 17 DE JULIOL: 9.30h. Família Monguió i Familia Prat.

DISSABTE 20 DE JULIOL: 20h. Montserrat Puig Romeu.

DIUMENGE 21 DE JULIOL: 10h. Luissa Ferer i Francisco Ferrer.

VIDA CREIXENT: aquest dimecres, a les 11 del matí, a la Residència Geramns Aymar,  darrera reunió del curs del grup Vida Creixent. Reflexionarem sobre la figura de Cristina Kaufmann, religiosa carmelita i priora del monestir del Carmel de Mataró.

CAL RECORDAR:  el diumenge 21 de juliol, és a dir, avui en quinze dies, tindrà lloc una col·lecta extraordinària –tal com ja es va anunciar-  per tal d’ajudar a pagar les obres de rehabilitació i restauració de la capella del Santíssim. O els qui vulguin poden dipositar el seu donatiu a la següent compte bancàri: “La Caixa” 2100 0220 84 0200272407 . Recordeu que la parròquia ha de aportar 4.000€ €. La resta de l’obra que ascendeix a 52.000 €, la assumeix la companyia asseguradora i el Bisbat. Moltes gràcies per la vostra generositat.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91