Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            21/02/20

Carta dominical | «La missió és jove»

Molta gent s’acosta a nosaltres i ens pregunta: «¿com es pot canviar aquest món?». La resposta és senzilla i alhora exigent. Cal que cadascú visqui a la seva manera el que proposa Jesús al Sermó de la Muntanya (cf. Mt, 5-7), i que faci missió, és a dir, que comparteixi amb els altres allò que ha viscut.

Quan el nostre cor, per la gràcia de Déu, entra en el camí de les benaurances i segueix els consells de Jesús al Sermó de la Muntanya, es rejoveneix, s’omple d’una profunda alegria. Viure aquesta experiència i compartir-la transforma el món. Demanem al Senyor que ens ajudi a avançar per aquest camí.

L’objectiu pastoral d’aquest any litúrgic són els joves, però per poder arribar-hi és imprescindible que els nostres cors adults es rejoveneixin. Només així, amb un cor jove, podrem acostar-nos a ells, als seus anhels, als seus desitjos, a les seves pors, als seus patiments, als seus èxits i als seus fracassos.

El papa Francesc ens recorda que «són els joves els qui, amb la seva vitalitat i entrega, poden aportar la bellesa i la frescor pròpies de la joventut, desafiant la comunitat cristiana a renovar-nos i convidant-nos a avançar cap a nous horitzons» (Homilia del Sant Pare predicada a Port Louis, Maurici, 9 de setembre de 2019).

Rejovenir els nostres cors i caminar amb els joves són dues maneres de continuar avançant en la missió que, com a diòcesi, ens hem marcat per aquest any. Seria bo apropar-nos als joves amb un cor jove i amb la saviesa de la nostra experiència. A poc a poc, ells ens obriran el cor i nosaltres també els obrirem el nostre. Els joves protesten, ens sacsegen, ens interpel·len; en definitiva, lluiten en un camí vital del qual hem de ser-ne part; però com apunta el Papa: «ells, els nostres joves, són la nostra primera missió». Hem de donar-los un lloc, parlar el seu llenguatge i escoltar-los.

La Quaresma és precisament el temps ideal per rejovenir el nostre cor. L’Església ens convida a meditar la Paraula de Déu, a intensificar la pregària, a fer dejuni d’allò innecessari per tornar al que és important en la nostra vida, a tenir una mirada atenta cap als que pateixen al nostre voltant i ajudar-los amb el nostre temps i els nostres recursos. Tot això ens ajudarà a retrobar-nos amb Déu, que és l’únic que pot transformar el nostre cor.

Us animo a iniciar junts la Quaresma, participant en l’acte central del Pla pastoral diocesà que tindrà lloc el proper diumenge, 1 de març, a les 18.00 h a la basílica de la Sagrada Família. Allí, al costat dels joves, celebrarem la IV trobada Sent la Creu, acompanyats de la Creu de Bangassou i amb la presència del bisbe d’aquesta diòcesi de la República Centreafricana, que compartirà amb nosaltres el seu testimoni.

Us espero a tots a #sentlacreu2020. Bon inici de Quaresma!

† Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Full Dominical

29 de maig de 2020

La nostra parròquia a partir de juny només farà les misses matinals dels dies feiners i la del diumenge al migdia. Donem-ne gràcies al bon Déu!
llegir més...


1 de març de 2020

Treballar en l’àmbit de la comunicació exigeix estar molt atent i no deixar-se enganyar pel «príncep de la mentida», que sempre està a l’aguait. Comunicar la veritat, la bondat i la bellesa hauria de ser el principal estímul i objectiu dels comunicadors.
llegir més...


23 de febrer de 2020

Us animo a iniciar junts la Quaresma, participant en l’acte central del Pla pastoral diocesà que tindrà lloc el proper diumenge, 1 de març, a les 18.00 h a la basílica de la Sagrada Família.
llegir més...

Salm del dia

Aclama Déu, tota la terra.

Activitats Setmanals

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91