Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            21/02/20

Carta dominical | «La missió és jove»

Molta gent s’acosta a nosaltres i ens pregunta: «¿com es pot canviar aquest món?». La resposta és senzilla i alhora exigent. Cal que cadascú visqui a la seva manera el que proposa Jesús al Sermó de la Muntanya (cf. Mt, 5-7), i que faci missió, és a dir, que comparteixi amb els altres allò que ha viscut.

Quan el nostre cor, per la gràcia de Déu, entra en el camí de les benaurances i segueix els consells de Jesús al Sermó de la Muntanya, es rejoveneix, s’omple d’una profunda alegria. Viure aquesta experiència i compartir-la transforma el món. Demanem al Senyor que ens ajudi a avançar per aquest camí.

L’objectiu pastoral d’aquest any litúrgic són els joves, però per poder arribar-hi és imprescindible que els nostres cors adults es rejoveneixin. Només així, amb un cor jove, podrem acostar-nos a ells, als seus anhels, als seus desitjos, a les seves pors, als seus patiments, als seus èxits i als seus fracassos.

El papa Francesc ens recorda que «són els joves els qui, amb la seva vitalitat i entrega, poden aportar la bellesa i la frescor pròpies de la joventut, desafiant la comunitat cristiana a renovar-nos i convidant-nos a avançar cap a nous horitzons» (Homilia del Sant Pare predicada a Port Louis, Maurici, 9 de setembre de 2019).

Rejovenir els nostres cors i caminar amb els joves són dues maneres de continuar avançant en la missió que, com a diòcesi, ens hem marcat per aquest any. Seria bo apropar-nos als joves amb un cor jove i amb la saviesa de la nostra experiència. A poc a poc, ells ens obriran el cor i nosaltres també els obrirem el nostre. Els joves protesten, ens sacsegen, ens interpel·len; en definitiva, lluiten en un camí vital del qual hem de ser-ne part; però com apunta el Papa: «ells, els nostres joves, són la nostra primera missió». Hem de donar-los un lloc, parlar el seu llenguatge i escoltar-los.

La Quaresma és precisament el temps ideal per rejovenir el nostre cor. L’Església ens convida a meditar la Paraula de Déu, a intensificar la pregària, a fer dejuni d’allò innecessari per tornar al que és important en la nostra vida, a tenir una mirada atenta cap als que pateixen al nostre voltant i ajudar-los amb el nostre temps i els nostres recursos. Tot això ens ajudarà a retrobar-nos amb Déu, que és l’únic que pot transformar el nostre cor.

Us animo a iniciar junts la Quaresma, participant en l’acte central del Pla pastoral diocesà que tindrà lloc el proper diumenge, 1 de març, a les 18.00 h a la basílica de la Sagrada Família. Allí, al costat dels joves, celebrarem la IV trobada Sent la Creu, acompanyats de la Creu de Bangassou i amb la presència del bisbe d’aquesta diòcesi de la República Centreafricana, que compartirà amb nosaltres el seu testimoni.

Us espero a tots a #sentlacreu2020. Bon inici de Quaresma!

† Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Full Dominical

29 de maig de 2020

La nostra parròquia a partir de juny només farà les misses matinals dels dies feiners i la del diumenge al migdia. Donem-ne gràcies al bon Déu!
llegir més...


1 de març de 2020

Treballar en l’àmbit de la comunicació exigeix estar molt atent i no deixar-se enganyar pel «príncep de la mentida», que sempre està a l’aguait. Comunicar la veritat, la bondat i la bellesa hauria de ser el principal estímul i objectiu dels comunicadors.
llegir més...


23 de febrer de 2020

Us animo a iniciar junts la Quaresma, participant en l’acte central del Pla pastoral diocesà que tindrà lloc el proper diumenge, 1 de març, a les 18.00 h a la basílica de la Sagrada Família.
llegir més...

Salm del dia

Aclama Déu, tota la terra.

Activitats Setmanals

A partir de juny celebració de la missa matinal els dies feiners i la missa de diumenge al migdia

 

 

 

 

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91