Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            19/09/19

Carta dominical | «Mare de Déu de la Mercè, princesa de Barcelona»

El 10 d’agost de 1218, a la catedral romànica de Barcelona, es va celebrar l’acte fundacional de l’Orde de la Mercè (els mercedaris) que ha quedat gravat per sempre en la memòria de la nostra història religiosa. Dimarts que ve, precisament, celebrarem la Solemnitat de la Mare de Deu de la Mercè, patrona de la nostra ciutat des de 1687.

L’any passat, la família mercedària va celebrar l’any jubilar amb motiu del 800 aniversari d’aquella efemèride. Enguany proposo que tinguem present dos trets característics i genuïns de la Mare de Déu de la Mercè: la redempció de captius i l’acollida de forasters.

¿Quin sentit té avui la redempció de captius? Les captivitats modernes al món occidental tenen poc a veure amb els antics esclavatges en terres estrangeres, esclavatges forçats per conquestes, fins i tot, amb penes de presó en països llunyans. Les noves formes d’esclavatge s’han sofisticat de tal manera que, fins i tot, poden ser imperceptibles: podem estar subtilment empresonats sense ser-ne conscients.

Avui, la Mare de Déu de la Mercè segueix sent redemptora de tots aquells que se senten atrapats en formes de dependència que ens ofereix la societat actual. Per exemple, molts joves estan atrapats en la presó d’una pantalla, en l’addicció a mons de fantasia propiciats per tecnologies mal utilitzades, atrets per la singularitat d’egos mal entesos. Aquests joves esperen aplaudiments remots i no saben gaudir del contacte quotidià més proper. Moltes persones també s’han trobat sense força, anul·lades enmig de la foscor, en la dependència de les drogues i altres addiccions o en l’explotació sexual, quan potser intentaven trobar alleujament i alguna solució a la seva vida.

Aquests són alguns exemples dels esclavatges del segle XXI, formes de d’empresonament que, finalment, converteixen la vida en un carreró sense sortida. La Mare de Déu de la Mercè, «princesa de Barcelona», com va escriure Jacint Verdaguer, en la seva advocació de redemptora de captius, ens vol ajudar a alliberar-nos d’aquestes formes modernes de «captiveri». Sota la seva protecció, sentim l’afecte de qui ens estima i gaudim de la joia de viure.

La Mare de Déu de la Mercè també és la mare que acull el seus fills forasters. És la mare de persones desesperades per circumstàncies extremes, que fugen de situacions de perill i de misèria. La nostra patrona els acompanya cap a una vida millor, recorrent un camí que transformi la seva existència. Maria, la nostra Mare, ens esperona a acollir amb el cor obert tots aquells que, d’una manera o altra, són captius de vides de sofriment i de dolor, i que, després de deixar els seus països, aquí hi troben una mica de llum.

Benvolguts germans i germanes, que la Mare de Déu de la Mercè ens alliberi d’esclavatges i ens doni força per acollir i ajudar tots aquells que cerquen noves oportunitats a casa nostra.

Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-22-de-setembre-2019

Full Dominical

8 de desembre de 2019

L’amor de mare és profund. I és que per un fill, una mare és capaç de tot. Els fills, petits i no tan petits, busquen comprensió i consol en la mare. Una sola mirada seva reconforta. No hi ha història d’amor més gran que la d’una mare i un fill.
llegir més...


1 de desembre de 2019

Benvolguts germans, com a cristians, hem de reflexionar sobre el consum. No es tracta de renunciar a consumir, sinó de comprar el realment necessari, de comprar per al que sí que ho necessita.
llegir més...


10 de novembre de 2019

Som una gran família en què cadascú és cridat a cooperar d’acord amb les seves possibilitats. Ara bé, també cal que l’Església reti comptes de la seva acció. És per aquest motiu que l’Església aprofita aquest dia per donar a conèixer la seva organització, estructura, finançament i activitats que desenvolupa.
llegir més...

Salm del dia

Canteu al Senyor un càntic nou: ha fet obres prodigioses.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-8-de-desembre-2019

Aquesta setmana oferirem les misses per a:     

DISSABTE 14 DE DESEMBRE:   
18h.  Paco Brutau i Montserrat Ortensi.

DIUMENGE 15 DE DESEMBRE. 
10h. Maria Parladé Viñas.


CAL RECORDAR

AVÍS:  amb motiu del concert de la Coral Joia i del Cor infantil d´Alella que tindrà lloc el dissabte 14 de desembre, la missa de 7 del vespre passa, excepcionalment –i només aquest dissabte- a les 6 de la tarda, doncs a la 7 hi haurà el concert en benefici de la “Marató”.  Tingueu-ho present!

PLANTADA DEL PESSEBRE: dissabte 14 de desembre anada a l’ermita de sant Mateu: benedicció del pessebre, cantada de nadales i esmorzar. Sortida des de “Can Lleonart” a 2/4 de 10 del matí.

EXPOSICIÓ DE PESSEBRES: podeu visitar als locals parroquials, uns bonics pessebres: dissabtes i diumenges de 12 a 14 hores, i també acabada la missa del Gall i el dia de Nadal a 13h.  Dissabte vinent inauguració i benedicció a la 1 del migdia. 

VENDA DE CALANDARIS: el proper cap de setmana, a la sortida de les misses, les germanes de la Congregació Filles de Maria del Cor de Jesús de Valldoreix, ens oferiren una bonics calendaris, amb aportació voluntària per tal d’ajudar a les missions d’Amèrica i les Llars d´acollida que tenen aquestes germanes al Perú. Col·laborem-hi!
                                                                                           

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91