Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            18/10/18

Carta dominical | «Canvia el món»

El penúltim diumenge d’octubre se celebra a tot el món la Jornada Mundial de les Missions (DOMUND). És el dia en què, d’una manera especial, l’Església universal prega pels missioners i col·labora amb les missions.

Al nostre món podem veure fàcilment canvis superficials, que deixen les coses com estaven, i canvis a pitjor, perquè deriven d’accions injustes i que atempten contra la dignitat de l’ésser humà. Davant d’això, els missioners ens demostren que són possibles els canvis a millor, profunds i reals. D’aquí el lema d’aquest any: «Canvia el món».

Aquesta realitat l’he pogut tornar a comprovar aquest estiu a Madagascar, on he passat gairebé dues setmanes compartint la vida amb els bisbes, sacerdots, religiosos i poble de Déu de les diòcesis de Ambanja i Diego Suárez (Antsiranana), situades al nord d’aquesta illa africana amb una superfície una mica més gran que la d’Espanya. El motiu del meu viatge era predicar exercicis espirituals als sacerdots d’ambdues diòcesis. Això m’ha permès tenir un contacte directe amb 2 dels 1.113 territoris de missió (un terç de l’Església mundial), la vida i tasca dels quals encara depenen d’ajudes externes, tant econòmiques com personals i espirituals.

A Madagascar, visitant diverses escoles, orfenats, dispensaris mèdics, residències per a leprosos i tuberculosos, monestirs de clausura que comencen a prosperar, parròquies vives i també comunitats que comencen la seva marxa…., un s’adona de la gran feina que fan els nostres missioners i missioneres. Són forjadors d’esperança en zones del món on sembla que el canvi és impossible, tenint en compte la precarietat, la corrupció, la violència… Ells, units a Jesucrist i alimentats de la seva Vida, mantenen viva l’esperança de la comunitat i recuperen, a poc a poc, la dignitat perduda.

El principal responsable de les Obres Missionals Pontifícies és el Papa, i per a això se serveix de la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles, que convoca aquesta Jornada Mundial del DOMUND. El Sant Pare, però, també necessita la nostra col·laboració. Una cooperació a tres nivells:

1) Espiritual: Us convido a escoltar i meditar la Paraula de Déu, i a pregar pels missioners. La pregària és el do i la força que necessita l’Església per desenvolupar la labor missionera cada dia.

2) Personal: Potser rebràs la crida del Senyor a ser missioner per anunciar l’Evangeli en algun racó del món. Però no oblidis que també és de gran valor l’ajuda dels col·laboradors i voluntaris missioners, que dediquen el seu temps a informar i a sensibilitzar la societat sobre la necessitat de l’ajuda missionera.

3) Material: És la col·laboració econòmica dels qui comparteixen el que tenen. T’animo a donar sense por. Deia santa Teresa de Calcuta: «Dona fins que faci mal». A través de les nostres aportacions, és possible el funcionament i desenvolupament dels territoris de missió per dur a terme projectes socials i d’evangelització. No oblidem que l’Església existeix per evangelitzar.

Benvolguts germans, tinguem avui un record per als nostres missioners. Us animo a participar, des de la vostra parròquia, fent un donatiu a la col·lecta d’avui, que destinem al DOMUND.

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-21-octubre-2018

Full Dominical

17 de març de 2019

Benvolguts germans, continueu col·laborant amb el vostre testimoni, amb la vostra pregària i amb la vostra estima, perquè puguin prosperar les vocacions sacerdotals plantades per Déu en el cor d’alguns joves. Tinguem molta esperança, perquè… Jesucrist no abandona mai la seva Església!
llegir més...


10 de març de 2019

Benvolguts germans, que la família sigui el llevat que faci créixer l’amor, l’esperança i l’alegria en el món. Que en aquest temps de Quaresma el Senyor ens concedeixi créixer en fraternitat i en comunió.
llegir més...


17 de febrer de 2019

Actualment, l’estructura familiar ha canviat i gairebé no hi ha espai per a les persones grans, però, tot i que sovint les arraconem i les menystenim, tenen un paper molt important, de gran valor.
llegir més...

Salm del dia

El Senyor m’il·lumina i em salva.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-17-de-marc-2019

Aquesta setmana pregarem:                   

DIMARTS 19 DE MARÇ. 
9.30h. Josep Guàrdia.

DIUMENGE 24 DE MARÇ. 
10h. Família Cebrian-Puigbó.

DIA DEL SEMINARI: Tindrà lloc, si Déu vol, el proper diumenge, 24 de març. En aquest dia, l’església ens demana la nostra pregària per les vocacions sacerdotals i també el nostre ajut econòmic per les necessitats del seminari. Col·laborem-hi! 

 

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91