Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            18/10/18

Carta dominical | «Canvia el món»

El penúltim diumenge d’octubre se celebra a tot el món la Jornada Mundial de les Missions (DOMUND). És el dia en què, d’una manera especial, l’Església universal prega pels missioners i col·labora amb les missions.

Al nostre món podem veure fàcilment canvis superficials, que deixen les coses com estaven, i canvis a pitjor, perquè deriven d’accions injustes i que atempten contra la dignitat de l’ésser humà. Davant d’això, els missioners ens demostren que són possibles els canvis a millor, profunds i reals. D’aquí el lema d’aquest any: «Canvia el món».

Aquesta realitat l’he pogut tornar a comprovar aquest estiu a Madagascar, on he passat gairebé dues setmanes compartint la vida amb els bisbes, sacerdots, religiosos i poble de Déu de les diòcesis de Ambanja i Diego Suárez (Antsiranana), situades al nord d’aquesta illa africana amb una superfície una mica més gran que la d’Espanya. El motiu del meu viatge era predicar exercicis espirituals als sacerdots d’ambdues diòcesis. Això m’ha permès tenir un contacte directe amb 2 dels 1.113 territoris de missió (un terç de l’Església mundial), la vida i tasca dels quals encara depenen d’ajudes externes, tant econòmiques com personals i espirituals.

A Madagascar, visitant diverses escoles, orfenats, dispensaris mèdics, residències per a leprosos i tuberculosos, monestirs de clausura que comencen a prosperar, parròquies vives i també comunitats que comencen la seva marxa…., un s’adona de la gran feina que fan els nostres missioners i missioneres. Són forjadors d’esperança en zones del món on sembla que el canvi és impossible, tenint en compte la precarietat, la corrupció, la violència… Ells, units a Jesucrist i alimentats de la seva Vida, mantenen viva l’esperança de la comunitat i recuperen, a poc a poc, la dignitat perduda.

El principal responsable de les Obres Missionals Pontifícies és el Papa, i per a això se serveix de la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles, que convoca aquesta Jornada Mundial del DOMUND. El Sant Pare, però, també necessita la nostra col·laboració. Una cooperació a tres nivells:

1) Espiritual: Us convido a escoltar i meditar la Paraula de Déu, i a pregar pels missioners. La pregària és el do i la força que necessita l’Església per desenvolupar la labor missionera cada dia.

2) Personal: Potser rebràs la crida del Senyor a ser missioner per anunciar l’Evangeli en algun racó del món. Però no oblidis que també és de gran valor l’ajuda dels col·laboradors i voluntaris missioners, que dediquen el seu temps a informar i a sensibilitzar la societat sobre la necessitat de l’ajuda missionera.

3) Material: És la col·laboració econòmica dels qui comparteixen el que tenen. T’animo a donar sense por. Deia santa Teresa de Calcuta: «Dona fins que faci mal». A través de les nostres aportacions, és possible el funcionament i desenvolupament dels territoris de missió per dur a terme projectes socials i d’evangelització. No oblidem que l’Església existeix per evangelitzar.

Benvolguts germans, tinguem avui un record per als nostres missioners. Us animo a participar, des de la vostra parròquia, fent un donatiu a la col·lecta d’avui, que destinem al DOMUND.

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-21-octubre-2018

Full Dominical

13 de gener de 2019

Viure la fraternitat com a actitud de conversió pastoral no és només perquè puguem ser millors cristians o viure amb més pau i alegria, sinó que està al servei de l’evangelització: «Perquè el món cregui que tu m’has enviat» (Jn 17,21).
llegir més...


30 de desembre de 2018

Cal que, més que mai, la societat deixi al marge prejudicis ideològics i redescobreixi novament el gran valor de la família com a escola ideal per aprendre a ser persona, a ser fill i germà, per aprendre a estimar els altres i Déu.
llegir més...


23 de desembre de 2018

«No tingueu por. Us anuncio una nova que portarà a tot el poble una gran alegria: avui, a la ciutat de David, us ha nascut un salvador, que és el Messies, el Senyor» (Lc 2,10-12). Que bonic seria que, com els pastors, acollíssim el do del Nadal amb cor de pobre. Amb aquesta esperança, desitjo a tots un sant i fratern Nadal.
llegir més...

Salm del dia

Beneeix el Senyor, ànima meva, Senyor, Déu meu, que en sou de gran.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-13-gener-2019

Aquesta setmana pregarem:                   

DIUMENGE 13 DE GENER  
10h. Joan García Reina.                             
12h. Francisca Marès i Marès i familia; Maria del Carme Pagès Casals i família i Maria Pijoan Llueca i família.
20h. Alfonso Vladimir Aleaga Umterrre

DILLUNS 14 DE GENER: 
9.30h. Paco Brutau i Montserrat Ortensi.

DIMARTS 15 DE GENER :
9.30h. Maria Parladé Viñas.

DIMECRES 16 DE GENER: 
9.30h. Família Prat i Família Monguió.

DIUMENGE 20 DE GENER:
12h. Eulalia, Brígida, Antonio i Emili.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91