Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            21/09/18

Carta dominical | «Princesa de Barcelona, protegiu vostra ciutat»

Aquest any estem commemorant els 800 anys de la fundació de l’Orde de la Mercè, a Barcelona. Avui aquesta obra mercedària és un arbre frondós que es ramifica als cinc continents. Ha suscitat diverses congregacions de vida activa, de vida contemplativa i també associacions de laics que, totes juntes, constitueixen la gran família mercedària.

Gràcies a aquesta dimensió universal del carisma de la Mercè, la celebració ha sobrepassat la nostra ciutat. Així, el passat mes de gener es va obrir a Roma l’Any Jubilar Mercedari. A Barcelona, el record d’aquest vuitè centenari de la fundació va molt unit a la festa de la Mare de Déu de la Mercè, a la qual mossèn Cinto Verdaguer pregava, en els seus populars Goigs, anomenant-la «Princesa de Barcelona».

La gran obra mercedària no és únicament una pàgina gloriosa de la nostra història religiosa, sinó que és també una realitat del present perquè, tal com està avui el món, tenim molta feina per endavant. A l’origen d’aquesta gran empresa cristiana, a més de la Mare de Déu, amb fets extraordinaris i, fins i tot, podríem dir miraculosos, hi ha un laic, un gran devot de santa Maria, sant Pere Nolasc, marcat per la pietat mariana i el compromís social en favor dels més pobres.

El pare Juan Carlos Saavedra, mestre general de l’Orde de la Mercè, ens deixa el testimoni d’aquest gran ciutadà de Barcelona en el missatge per al Jubileu mercedari: «Lliurat al servei dels captius, Pere Nolasc […] es va desfer de tots els béns que tenia i va compartir la seva vida i la seva missió amb els més necessitats del seu temps, i es va convertir en un signe de visita i de redempció, de servei i d’ajuda per a molts captius cristians i també per als que no compartien la fe. Així, doncs, Pere Nolasc, per la seva gran caritat, es va convertir en la persona enviada per la Santíssima Trinitat per redimir i ser l’alliberador dels seus germans, perquè va trobar els germans de Jesús en els desplaçats, els sofrents i desfavorits, els privats de llibertat, que tenien necessitat de la infinita misericòrdia de Déu».

Benvolguts germans, l’exercici de la caritat és un dels trets més característics de l’Església catòlica, des dels seus orígens fins al present. Des d’aquesta perspectiva, podem veure l’obra mercedària com una confirmació més de la sensibilitat dels cristians d’aquesta ciutat per fer realitat les paraules de Jesús: «Tothom coneixerà que sou deixebles meus per l’amor que us tindreu entre vosaltres» (Jn 13,35). No podem entendre Barcelona sense la sensibilitat femenina rebuda de la Mare de Déu ni sense la seva mirada atenta als qui més pateixen. Demano avui la intercessió de la Mare de Déu de la Mercè per tal que la nostra ciutat romangui oberta al món i sempre atenta i sensible a les necessitats dels més vulnerables.

Recordem especialment a tots aquells que estan a la presó i que tenen per patrona a la Mare de Déu de la Mercè. Un record i una pregària per a tots ells i les seves famílies. Bona festa major a tothom!

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-23-setembre-2018

Full Dominical

17 de febrer de 2019

Actualment, l’estructura familiar ha canviat i gairebé no hi ha espai per a les persones grans, però, tot i que sovint les arraconem i les menystenim, tenen un paper molt important, de gran valor.
llegir més...


10 de febrer de 2019

Aquest diumenge celebrem la Jornada de Mans Unides amb el lema «Creiem en la igualtat i en la dignitat de les persones». Aquesta institució de l’Església catòlica fa 60 anys que lluita contra la fam, la pobresa, el subdesenvolupament i les seves causes
llegir més...


20 de gener de 2019

Segons l’Oficina de les Nacions Unides contra les Drogues i el Crim Organitzat, hi ha diverses formes d’explotació humana que vulneren els drets fonamentals de les persones: la mendicitat, els matrimonis forçats o fraudulents, el tràfic d’òrgans…; però l’explotació sexual, conjuntament amb l’explotació laboral, és la més estesa.
llegir més...

Salm del dia

Feliç l’home que té posada en el Senyor la seva confiança.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-17-febrer-2019

Aquesta setmana pregarem:                   

DISSABTE 16 DE FEBRER. 
9.30h. Família Monguió i Família Prat.
19h. Evarist Alcaraz i Maria Dolors Ferrer.

DIJOUS 21 DE FEBRER. 
9.30h. Dolores Collado Cano.

DISSABTE 23 DE FEBRER. 
19h. Abelardo Galvez, Lluis Arisa, Juana Marínez, Felix Canturiense i Carles Arisa.

DIUMENGE 24 DE FEBRER. 
10h. Família Cebrian-Puigbó.

VIDA CREIXENT.  Reunió del grup “Vida Creixent “aquest dimecres, a les 11 del matí a la Residència Aymar y Puig. Reflexionarem sobre “Pierre Theilhard de Chardin”, jesuïta, paleontòleg i filòsof francès. Us hi esperem!

CONFERENCIES QUARESMALS.
Primera conferència el dilluns 25 de febrer a les 21 h. al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa. Ponent: Daniel Palau. Tema: L’església a Catalunya: conversió i esperança”.

AVÍS: degut a la inhabilitació momentània de la Capella del Santíssim, a causa del incendi no es pot celebrar el sagrament de la Penitència en aquest lloc, però  sapigueu que tots aquells que vulguin confessar-se ho poden fer a la sagristia.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91