Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            21/09/18

Carta dominical | «Princesa de Barcelona, protegiu vostra ciutat»

Aquest any estem commemorant els 800 anys de la fundació de l’Orde de la Mercè, a Barcelona. Avui aquesta obra mercedària és un arbre frondós que es ramifica als cinc continents. Ha suscitat diverses congregacions de vida activa, de vida contemplativa i també associacions de laics que, totes juntes, constitueixen la gran família mercedària.

Gràcies a aquesta dimensió universal del carisma de la Mercè, la celebració ha sobrepassat la nostra ciutat. Així, el passat mes de gener es va obrir a Roma l’Any Jubilar Mercedari. A Barcelona, el record d’aquest vuitè centenari de la fundació va molt unit a la festa de la Mare de Déu de la Mercè, a la qual mossèn Cinto Verdaguer pregava, en els seus populars Goigs, anomenant-la «Princesa de Barcelona».

La gran obra mercedària no és únicament una pàgina gloriosa de la nostra història religiosa, sinó que és també una realitat del present perquè, tal com està avui el món, tenim molta feina per endavant. A l’origen d’aquesta gran empresa cristiana, a més de la Mare de Déu, amb fets extraordinaris i, fins i tot, podríem dir miraculosos, hi ha un laic, un gran devot de santa Maria, sant Pere Nolasc, marcat per la pietat mariana i el compromís social en favor dels més pobres.

El pare Juan Carlos Saavedra, mestre general de l’Orde de la Mercè, ens deixa el testimoni d’aquest gran ciutadà de Barcelona en el missatge per al Jubileu mercedari: «Lliurat al servei dels captius, Pere Nolasc […] es va desfer de tots els béns que tenia i va compartir la seva vida i la seva missió amb els més necessitats del seu temps, i es va convertir en un signe de visita i de redempció, de servei i d’ajuda per a molts captius cristians i també per als que no compartien la fe. Així, doncs, Pere Nolasc, per la seva gran caritat, es va convertir en la persona enviada per la Santíssima Trinitat per redimir i ser l’alliberador dels seus germans, perquè va trobar els germans de Jesús en els desplaçats, els sofrents i desfavorits, els privats de llibertat, que tenien necessitat de la infinita misericòrdia de Déu».

Benvolguts germans, l’exercici de la caritat és un dels trets més característics de l’Església catòlica, des dels seus orígens fins al present. Des d’aquesta perspectiva, podem veure l’obra mercedària com una confirmació més de la sensibilitat dels cristians d’aquesta ciutat per fer realitat les paraules de Jesús: «Tothom coneixerà que sou deixebles meus per l’amor que us tindreu entre vosaltres» (Jn 13,35). No podem entendre Barcelona sense la sensibilitat femenina rebuda de la Mare de Déu ni sense la seva mirada atenta als qui més pateixen. Demano avui la intercessió de la Mare de Déu de la Mercè per tal que la nostra ciutat romangui oberta al món i sempre atenta i sensible a les necessitats dels més vulnerables.

Recordem especialment a tots aquells que estan a la presó i que tenen per patrona a la Mare de Déu de la Mercè. Un record i una pregària per a tots ells i les seves famílies. Bona festa major a tothom!

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-23-setembre-2018

Full Dominical

21 d'octubre de 2018

El penúltim diumenge d’octubre se celebra a tot el món la Jornada Mundial de les Missions (DOMUND). És el dia en què, d’una manera especial, l’Església universal prega pels missioners i col·labora amb les missions.
llegir més...


30 de setembre de 2018

La pastoral amb els joves requereix imaginació, creativitat… i temps! Cal dedicar-los temps per poder-los conèixer i atendre les seves necessitats. Benvolguts germans, demanem que l’Esperit Sant impulsi el treball del proper Sínode dels Bisbes i aviat puguem veure’n els fruits. Ells són el nostre futur però ens necessiten ara, en el moment present.
llegir més...


23 de setembre de 2018

Aquest any estem commemorant els 800 anys de la fundació de l’Orde de la Mercè, a Barcelona. Avui aquesta obra mercedària és un arbre frondós que es ramifica als cinc continents.
llegir més...

Salm del dia

Tasteu i veureu que n’és de bo el Senyor.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-21-octubre-2018

Aquesta setmana pregarem:

Diumenge 21 d’octubre: 
12h. Carmen Navarro Domínguez i Carmen Moreno Poch.
20h. Joan Oliveres Font (1º aniversari)

Dilluns 24 d’octubre
9.30h. Família Cebrian-Puigbó.

Dijous 25 d’octubre
9.30h. Jaume Soler.

Divendres 26 d’octubre
9.30h. Joan Parladé i Dolors Viñas.
                           
Diumenge 28 d’octubre
10h. Ignasi Casanovas Colomer (4º Aniversari)
12h. Ignasi Casanovas Colomer( 4º Aniversari)
20h. Ignasi Casanovas Colomer (4º Aniversari)

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91