Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            21/09/18

Carta dominical | «Princesa de Barcelona, protegiu vostra ciutat»

Aquest any estem commemorant els 800 anys de la fundació de l’Orde de la Mercè, a Barcelona. Avui aquesta obra mercedària és un arbre frondós que es ramifica als cinc continents. Ha suscitat diverses congregacions de vida activa, de vida contemplativa i també associacions de laics que, totes juntes, constitueixen la gran família mercedària.

Gràcies a aquesta dimensió universal del carisma de la Mercè, la celebració ha sobrepassat la nostra ciutat. Així, el passat mes de gener es va obrir a Roma l’Any Jubilar Mercedari. A Barcelona, el record d’aquest vuitè centenari de la fundació va molt unit a la festa de la Mare de Déu de la Mercè, a la qual mossèn Cinto Verdaguer pregava, en els seus populars Goigs, anomenant-la «Princesa de Barcelona».

La gran obra mercedària no és únicament una pàgina gloriosa de la nostra història religiosa, sinó que és també una realitat del present perquè, tal com està avui el món, tenim molta feina per endavant. A l’origen d’aquesta gran empresa cristiana, a més de la Mare de Déu, amb fets extraordinaris i, fins i tot, podríem dir miraculosos, hi ha un laic, un gran devot de santa Maria, sant Pere Nolasc, marcat per la pietat mariana i el compromís social en favor dels més pobres.

El pare Juan Carlos Saavedra, mestre general de l’Orde de la Mercè, ens deixa el testimoni d’aquest gran ciutadà de Barcelona en el missatge per al Jubileu mercedari: «Lliurat al servei dels captius, Pere Nolasc […] es va desfer de tots els béns que tenia i va compartir la seva vida i la seva missió amb els més necessitats del seu temps, i es va convertir en un signe de visita i de redempció, de servei i d’ajuda per a molts captius cristians i també per als que no compartien la fe. Així, doncs, Pere Nolasc, per la seva gran caritat, es va convertir en la persona enviada per la Santíssima Trinitat per redimir i ser l’alliberador dels seus germans, perquè va trobar els germans de Jesús en els desplaçats, els sofrents i desfavorits, els privats de llibertat, que tenien necessitat de la infinita misericòrdia de Déu».

Benvolguts germans, l’exercici de la caritat és un dels trets més característics de l’Església catòlica, des dels seus orígens fins al present. Des d’aquesta perspectiva, podem veure l’obra mercedària com una confirmació més de la sensibilitat dels cristians d’aquesta ciutat per fer realitat les paraules de Jesús: «Tothom coneixerà que sou deixebles meus per l’amor que us tindreu entre vosaltres» (Jn 13,35). No podem entendre Barcelona sense la sensibilitat femenina rebuda de la Mare de Déu ni sense la seva mirada atenta als qui més pateixen. Demano avui la intercessió de la Mare de Déu de la Mercè per tal que la nostra ciutat romangui oberta al món i sempre atenta i sensible a les necessitats dels més vulnerables.

Recordem especialment a tots aquells que estan a la presó i que tenen per patrona a la Mare de Déu de la Mercè. Un record i una pregària per a tots ells i les seves famílies. Bona festa major a tothom!

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-23-setembre-2018

Full Dominical

16 de desembre de 2018

Una persona que dona un cop de mà a una altra és a l’avantsala de la trobada amb Déu. Qui s’apropa a un pobre, a un malalt, a qui està sol, és al mateix Crist a qui s’apropa, ja que com diu el papa Francesc: «Les persones pobres i dèbils són la carn de Crist» (Visita apostòlica del Sant Pare a Geòrgia, octubre de 2016).
llegir més...


09 de desembre de 2018

Jacques Maritain (un dels redactors de la Declaració Universal dels Drets Humans) ens recorda que la política no és la reunió dels iguals, sinó la convivència i la comprensió entre persones diferents.
llegir més...


3 de desembre de 2018

Aquest curs ens agradaria treballar l’eix de la fraternitat, ara que hem estrenat un nou organigrama per a la nostra arxidiòcesi: nous vicaris episcopals, noves delegacions i secretariats, amb nous responsables.
llegir més...

Salm del dia

Aclama’l ple de goig perquè el Sant d’Israel és gran a la teva ciutat.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-16-desembre-2018

Aquesta setmana pregarem:                   

DISSABTE 15 DE DESEMBRE: 
19h.  Francisco-José Torres Martín-Mora.

DIUMENGE 16 DE DESEMBRE: 
10h. Família Monguió i Família Prat
12h Maria Parladé Viñas.
20h. Carlos Móller

DIMARTS 18 DE DESEMBRE: 
9.30h Vicente Bou Izquierdo i Carmen Villalonga.
                                   
EXCURSIÓ A L’ERMITA DE SANT MATEU:   tindrà lloc, el dissabte 15 de desembre. Sortida a 2/4 de 10 del matí. Lloc aparcament davant de Can Lleonart. Portarem el pessebre el beneirem i cantarem nadales i els qui vulguin podran esmorzar. Hi sou convidats.

VIDA CREIXENT: aquest dimecres reunió de Vida Creixent, a la Residència Germans Aymar, a les 11 del matí. El tema que tractarem és el següent: “Màrius Torres. Coneixem aquest cristià-poeta, mort als 32 anys”?   Us hi esperem!

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91