Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            23/07/19

Carta dominical | «Reduïm la precarietat laboral»

La crisi econòmica va deixar molta gent en situació d’atur, però des d’aleshores prop de mig milió de persones han trobat feina a Catalunya. Malgrat aquesta dada positiva, vam sortir de la crisi per la porta del darrere, ja que des de llavors ha augmentat, i molt, la precarietat laboral. Creix el nombre de persones ocupades amb dificultats per sortir del llindar de la pobresa, afectades per unes condicions laborals precàries: sous baixos, hores intermitents de feina, contractes inexistents, horaris intempestius…

El drama de la precarietat laboral afecta tots els àmbits de la vida. Les persones que pateixen aquesta situació les fem invisibles i se senten desprotegides, atrapades, explotades i devaluades. Invisibles, perquè moltes vegades l’única porta d’entrada al mercat laboral és mitjançant una relació laboral fora de la legalitat, que fa que el treballador no consti enlloc. Desprotegides, perquè no tenen dret a prestacions per desocupació, per incapacitat temporal o accident de treball… i en el futur tindran, en el millor dels casos, una jubilació precària. Atrapades, perquè la precarietat laboral fa que la persona concentri els seus esforços a sobreviure, amb incapacitat de planificar més enllà. No és estrany, que, quan els pares estan concentrats en cobrir les necessitats més bàsiques, desatenguin altres aspectes quotidians que són importants dins l’àmbit familiar. També se senten explotades i devaluades, perquè sovint les condicions que han d’acceptar són humiliants i les accepten, perquè no tenen més opcions per tirar endavant.

Aquestes són ara les regles de joc del mercat laboral, marcades per la precarietat, tanmateix, hi ha moltes entitats d’Església que neden contra corrent i treballen perquè les persones recuperin la confiança en elles mateixes i se’n surtin. La clau és escoltar i acompanyar. Només així podrem ajudar els nostres germans a redescobrir el seu potencial perquè puguin trobar una solució a la seva situació. Volem, amb l’ajuda de Déu, ser petits punts de llum enmig de la boira.

És possible revertir aquesta situació, però per això és molt important arribar a ser plenament conscients del sofriment de molts veïns nostres; experimentar en la nostra carn el seu dolor i la seva angoixa. Si tots ens hi posem, podem donar la volta a aquesta situació i fer que el treball precari esdevingui més digne i decent. Sant Joan Pau II ens deia: «El treball constitueix una dimensió fonamental de l’existència de l’home a la terra» (Laborem Exercens 4).

Benvolguts germans, el treball és essencial per a les persones, ens permet sobreviure i mantenir la família, realitzar-nos, desenvolupar les nostres capacitats i contribuir al bé comú de la societat. Entre tots, podem reduir la precarietat laboral.

Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-21-de-juliol-2019

Full Dominical

10 de novembre de 2019

Som una gran família en què cadascú és cridat a cooperar d’acord amb les seves possibilitats. Ara bé, també cal que l’Església reti comptes de la seva acció. És per aquest motiu que l’Església aprofita aquest dia per donar a conèixer la seva organització, estructura, finançament i activitats que desenvolupa.
llegir més...


3 de novembre de 2019

Els sants viuen amb humilitat i alegria el camí de les benaurances. Ploren amb els que ploren, lluiten per la justícia, sembren la pau i miren els altres amb amor.
llegir més...


27 d'octubre de 2019

La vida és el millor premi. La nostra sort és saber que Déu ens estima amb bogeria. La nostra sort és conèixer Jesús. La nostra sort és sentir-nos estimats per Ell.
llegir més...

Salm del dia

Ve el Senyor a judicar amb raó tots els pobles.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-17-de-novembre-2019

Aquesta setmana oferirem les misses per a:     
                                               
DISSABTE 16 DE NOVEMBRE: 
9.30h. Família Cebrian-Puigbó.

DIUMENGE 17 DE NOVEMBRE:
10h. Família Monguió-Família Prats i Família Muñoz-Forns. 

DIMARTS 19 DE NOVEMBRE:
9.30h. Família Cebrian-Puigbó.

DIJOUS 21 DE NOVEMBRE:
9.30h. Jaume Soler

DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE:
9.30h. Família Cebrian-Puigbó.           

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91