Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            23/07/19

Carta dominical | «Reduïm la precarietat laboral»

La crisi econòmica va deixar molta gent en situació d’atur, però des d’aleshores prop de mig milió de persones han trobat feina a Catalunya. Malgrat aquesta dada positiva, vam sortir de la crisi per la porta del darrere, ja que des de llavors ha augmentat, i molt, la precarietat laboral. Creix el nombre de persones ocupades amb dificultats per sortir del llindar de la pobresa, afectades per unes condicions laborals precàries: sous baixos, hores intermitents de feina, contractes inexistents, horaris intempestius…

El drama de la precarietat laboral afecta tots els àmbits de la vida. Les persones que pateixen aquesta situació les fem invisibles i se senten desprotegides, atrapades, explotades i devaluades. Invisibles, perquè moltes vegades l’única porta d’entrada al mercat laboral és mitjançant una relació laboral fora de la legalitat, que fa que el treballador no consti enlloc. Desprotegides, perquè no tenen dret a prestacions per desocupació, per incapacitat temporal o accident de treball… i en el futur tindran, en el millor dels casos, una jubilació precària. Atrapades, perquè la precarietat laboral fa que la persona concentri els seus esforços a sobreviure, amb incapacitat de planificar més enllà. No és estrany, que, quan els pares estan concentrats en cobrir les necessitats més bàsiques, desatenguin altres aspectes quotidians que són importants dins l’àmbit familiar. També se senten explotades i devaluades, perquè sovint les condicions que han d’acceptar són humiliants i les accepten, perquè no tenen més opcions per tirar endavant.

Aquestes són ara les regles de joc del mercat laboral, marcades per la precarietat, tanmateix, hi ha moltes entitats d’Església que neden contra corrent i treballen perquè les persones recuperin la confiança en elles mateixes i se’n surtin. La clau és escoltar i acompanyar. Només així podrem ajudar els nostres germans a redescobrir el seu potencial perquè puguin trobar una solució a la seva situació. Volem, amb l’ajuda de Déu, ser petits punts de llum enmig de la boira.

És possible revertir aquesta situació, però per això és molt important arribar a ser plenament conscients del sofriment de molts veïns nostres; experimentar en la nostra carn el seu dolor i la seva angoixa. Si tots ens hi posem, podem donar la volta a aquesta situació i fer que el treball precari esdevingui més digne i decent. Sant Joan Pau II ens deia: «El treball constitueix una dimensió fonamental de l’existència de l’home a la terra» (Laborem Exercens 4).

Benvolguts germans, el treball és essencial per a les persones, ens permet sobreviure i mantenir la família, realitzar-nos, desenvolupar les nostres capacitats i contribuir al bé comú de la societat. Entre tots, podem reduir la precarietat laboral.

Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-21-de-juliol-2019

Full Dominical

28 de juliol de 2019

Els vincles que ens uneixen amb la resta de persones es debiliten. Sembla que no estigui de moda estrènyer els llaços fraternals entre nosaltres. Ens costa donar la mà a un desconegut.
llegir més...


21 de juliol de 2019

Creix el nombre de persones ocupades amb dificultats per sortir del llindar de la pobresa, afectades per unes condicions laborals precàries: sous baixos, hores intermitents de feina, contractes inexistents, horaris intempestius…
llegir més...


14 de juliol de 2019

Tant de bo que escoltant el silenci puguis sentir com Ell et murmura que t’estima. Tant de bo que calculant les distàncies de l’Univers, descobreixis la grandesa de la vida
llegir més...

Salm del dia

Senyor, sempre que us invocava m’heu escoltat.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-28-juliol-2019

Aquesta setmana pregarem: 
 
DIUMENGE 28 DE JULIOL : 
20h. Ignasi Casanovas Colomer                           
DIMARTS 30 DE JULIOL:
9.30h. Carmen de Miguel.
DIMECRES 31 DE JULIOL: 
9.30h. Ignasi Casanovas Colomer.
DIVENDRES 2 D’AGOST: 
9.30h. Joan Hurtado.
DISSABTE 3 D’AGOST :
9.30h. Joan Comermena Soler.
DIUMENGE 4 D’AGOST: 
10h. Família Camps Marsal
12h. Antonio Ramos (6 aniver.)
20h. Ignasi Casanovas Colomer.

Cal Recordar:

Festa de sant Feliu:  la celebrarem, si Déu vol, el proper dijous, a les 12 del migdia amb la celebració de la missa solemne concelebrada. Enguany presidirà la celebració i predicarà Mn. Andreu Oller, Vicari episcopal de la zona pastoral del Maresme i rector de la parròquia de Sant Josep de Badalona. Cantarà la missa la coral Polifònica Joia d´Alella. Fem-nos, doncs, el deure d’assistir a la celebració eucarística a honor del nostre patró Sant Feliu. Val la pena que ho tinguem present. Bona festa major a tots!

Despatx parroquial: com cada any, durant el mes d’agost, el despatx parroquial romandrà tancat. Per qualsevol consulta us podeu adreçar a la sagristia, desprès de le celebració de la missa.

AGRAÏMENT: moltes gràcies a tots i a totes que heu col·laborat en la col·lecta i donatius en benefici de les obres de rehabilitació i restauració de la Capella del Santíssim. S’han recollit: 3.970€

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91