Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            24/04/19

Carta dominical | «Crist viu»

Crist és viu i camina entre nosaltres! Ahir a la vetlla i avui diumenge de Pasqua molts catecúmens adults hauran rebut els sagraments de la Iniciació Cristiana. Aquesta bona notícia m’ha fet recordar les paraules del profeta Isaïes: «No recordeu més els temps passats, no penseu més en les coses antigues. Estic a punt de fer una cosa nova que ja comença a néixer, ¿no us n’adoneu?» (Is 43,18-19a). Aquestes paraules han ressonat dins el meu cor llegint les cartes que m’han adreçat els catecúmens de la nostra arxidiòcesi.

Aquesta cinquantena d’adults, que han passat pel Servei Diocesà per al Catecumenat, és un signe de la vida nova que el Senyor està generant a la nostra Església. Són un signe que Crist és viu, i tal com diu el papa Francesc a la recent exhortació apostòlica postsinodal Christus vivit: «Si ell viu, això és una garantia que el bé pot fer-se camí en la nostra vida, i que els nostres cansaments serviran per a alguna cosa. Llavors podem abandonar els laments i mirar cap endavant, perquè amb ell sempre es pot. Aquesta és la seguretat que tenim. Jesús és l’etern vivent. Aferrats a ell viurem i travessarem totes les formes de mort i de violència que amenacen el camí.» (n. 127)

En moltes converses pastorals ens lamentem que baixen les estadístiques de baptismes, de primeres comunions, de confirmacions i de matrimonis per l’Església. Sembla que això s’acaba. I és veritat que baixen les estadístiques, però augmenten les conversions.

Llegint les cartes dels catecúmens, on molts m’expliquen la seva experiència, agraeixo al Senyor que hi hagi adults que avui demanen abraçar la fe. M’ha impressionat el testimoni d’alguns que venen d’una educació on la fe cristiana ha estat totalment absent. Els seus pares, tot i estar batejats, van optar en el seu moment per no educar-los en la fe. Aquests fills són els que ara han experimentat l’anhel de Déu al cor. Per exemple, m’ha colpit llegir el testimoni d’un catecumen que deia: «Jo no creia en Déu, però em vaig sentir tan desbordat, tan feble, que em vaig posar a pregar… i vaig percebre que el Senyor m’escoltava… A la tercera vegada que això em va passar, vaig veure que havia de fer un gest cap a Déu i vaig pensar que potser havia de batejar-me».

Certament, el Senyor ens sorprèn, alguna cosa nova està naixent… Els catecúmens són un bé per a l’Església, perquè ens conviden a ser Església en sortida, a aprendre a acollir i a no prejutjar aquells que arriben a una parròquia per primera vegada per ser batejats.

¡Que oportunes que són les indicacions del Sant Pare! A Christus vivit, ens diu que la pastoral juvenil implica dues grans línies: la primera, relativa a la recerca, la convocatòria i la crida; i la segona, centrada en l’acompanyament en el camí de maduració de la fe (CV 209). Els catecúmens ens conviden a prioritzar l’anunci de Crist i a fer una recerca més profunda de la persona. Acollir és proposar camins de creixement i maduració en aquesta fe inicial, perquè puguin descobrir que el Senyor els estima infinitament i sentir-se part de la gran família de l’Església.

Bona Pasqua! Realment el Senyor ha ressuscitat! És viu! Al·leluia!

Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Full Dominical

14 de juliol de 2019

Tant de bo que escoltant el silenci puguis sentir com Ell et murmura que t’estima. Tant de bo que calculant les distàncies de l’Univers, descobreixis la grandesa de la vida
llegir més...


7 de juliol de 2019

Estem molt contents i agraïts de comptar amb el suport de la gent any rere any. Les dades que afloren a la Memòria anual d’activitats de l’Església a Espanya són una oportunitat per explicar millor la nostra missió.
llegir més...


30 de juny de 2019

Tant de bo l’Església, la família dels cristians, rebi de Déu la força i la llum necessàries per poder continuar la missió de fer créixer l’amor, l’esperança i la confiança en el món.
llegir més...

Salm del dia

Els humils que busquen Déu sincerament diran: «Tingueu llarga vida».

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-14-juliol-2019

Aquesta setmana pregarem: 
 
DISSABTE 13 DE JULIOL:  20h. Manel Padrós Pujol i Maria Rosa Cirera Sellares.

DIUMENGE 14 DE JULIOL: 10h. Amàlia Benítez i Francisco Ferrer.
                                  12h. Paco Brutau i Montserrat Ortensi.

DILLUNS 15 DE JULIOL:    9.30h. Maria Parladé Viñas.

DIMARTS 16 DE JULIOL:   9.30h. Maria del Carme Pagès, Carme Conesa Armero i Família i Carme Marès Palau i Familia.

DIMECRES 17 DE JULIOL: 9.30h. Família Monguió i Familia Prat.

DISSABTE 20 DE JULIOL: 20h. Montserrat Puig Romeu.

DIUMENGE 21 DE JULIOL: 10h. Luissa Ferer i Francisco Ferrer.

VIDA CREIXENT: aquest dimecres, a les 11 del matí, a la Residència Geramns Aymar,  darrera reunió del curs del grup Vida Creixent. Reflexionarem sobre la figura de Cristina Kaufmann, religiosa carmelita i priora del monestir del Carmel de Mataró.

CAL RECORDAR:  el diumenge 21 de juliol, és a dir, avui en quinze dies, tindrà lloc una col·lecta extraordinària –tal com ja es va anunciar-  per tal d’ajudar a pagar les obres de rehabilitació i restauració de la capella del Santíssim. O els qui vulguin poden dipositar el seu donatiu a la següent compte bancàri: “La Caixa” 2100 0220 84 0200272407 . Recordeu que la parròquia ha de aportar 4.000€ €. La resta de l’obra que ascendeix a 52.000 €, la assumeix la companyia asseguradora i el Bisbat. Moltes gràcies per la vostra generositat.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91