Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            27/02/20

Carta dominical | «Narradors de la veritat»

La Paraula de Déu, encarnada en Jesús, fa més de dos mil anys que ajuda a edificar el nostre món. És un missatge d’alegria, ja que com ens diu el papa Francesc «Déu és a prop» i «va venir a visitar-nos en persona». Déu «vol estar amb nosaltres, donar-nos la bellesa de viure, la pau del cor, l’alegria de ser perdonats i sentir-nos estimats». El Papa ens ha deixat una preciosa definició d’aquesta Paraula quan s’hi refereix com «la carta d’amor que [Déu] va escriure per a tu». Aquesta Paraula té poder per «canviar la vida; fa passar de la foscor a la llum». (Homilia del papa Francesc a la Santa Missa del Diumenge de la Paraula, 26 de gener de 2020).

Una Paraula, doncs, que comunica amb el més profund de l’ànima i que ens desperta els sentits espirituals. Missatges que, com afirma el Papa, «ens poden ajudar a entendre i a dir qui som», perquè «l’home és un ésser narrador» que necessita «revestir-se d’històries per custodiar la seva vida». (Missatge del papa Francesc per a la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials).

La Paraula de Déu ens anima, ens edifica i ens enforteix. És un repte, doncs, que les nostres paraules tractin d’animar, d’edificar i d’enfortir les persones que ens envolten. ¿Què podem fer perquè les nostres paraules avancin pel camí de la veritat, de la bondat i de la bellesa? La feina dels professionals de la comunicació és primordial. Narrar una història, allò que succeeix, és una professió bella. Però, alhora, és una professió exigent: els relats poden animar o ferir, poden ajudar o enfonsar, poden unir o dividir, poden construir o destruir. La paraula és el bisturí que dissecciona la realitat i cal que s’utilitzi amb precisió i destresa, buscant sempre el bé i la veritat.

Treballar en l’àmbit de la comunicació exigeix estar molt atent i no deixar-se enganyar pel «príncep de la mentida», que sempre està a l’aguait. Comunicar la veritat, la bondat i la bellesa hauria de ser el principal estímul i objectiu dels comunicadors.

En una recent trobada amb periodistes de Barcelona amb motiu de la celebració del seu patró, Sant Francesc de Sales, vaig poder constatar que la motivació dels professionals de la comunicació era precisament aquesta: explicar la veritat. Vivim en un món en què la tecnologia marca el ritme de les nostres vides; la velocitat es distingeix com un valor. En aquest món accelerat, cal trobar l’espai per poder oferir informació fidedigna i veraç. Necessitem persones que puguin donar fe del que succeeix.

Animo a tots, siguin professionals de la comunicació o no, a dir sempre la veritat i a generar notícies fidedignes. Fidedigne, del llatí fides i dignus, significa digne de fe, de confiança. Siguem dignes de fe i de confiança amb les nostres paraules. Promoguem fidei news i acabem amb les fake news!

Benvolguts germans i germanes, que la fe i la confiança que genera el missatge de Jesucrist ens ajudi a caminar cap a la veritat, ens doni força i ens reconforti sempre.

† Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Full Dominical

1 de març de 2020

Treballar en l’àmbit de la comunicació exigeix estar molt atent i no deixar-se enganyar pel «príncep de la mentida», que sempre està a l’aguait. Comunicar la veritat, la bondat i la bellesa hauria de ser el principal estímul i objectiu dels comunicadors.
llegir més...


23 de febrer de 2020

Us animo a iniciar junts la Quaresma, participant en l’acte central del Pla pastoral diocesà que tindrà lloc el proper diumenge, 1 de març, a les 18.00 h a la basílica de la Sagrada Família.
llegir més...


16 de febrer de 2020

En els malalts trobem la presència de Jesucrist. Ell sempre és al nostre costat disposat a ajudar-nos a carregar la creu. Si li obrim la porta del nostre cor, Jesús es revela en el nostre patiment i ens obre a l’esperança.
llegir més...

Salm del dia

Tant de bo que avui sentíssim la veu del Senyor: «No enduriu els vostres cors».

Activitats Setmanals

NOTA DEL SR. CARDENAL ARQUEBISBE DE BARCELONA

Davant l’augment de contagis pel Coronavirus i, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, per contribuir a la protecció de la salut pública i, tenint en compte la Nota de la Conferència Episcopal Tarraconense, el Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona DISPOSA les següents mesures d’urgència que regiran des del dia d’avui:

Tots els fidels de la nostra Arxidiòcesi de Barcelona queden dispensats del precepte dominical mentre duri la situació de greu crisi sanitària actual.

A causa de la situació totalment excepcional que estem vivint, des del dia d’avui queden suspeses totes les celebracions públiques de l’Eucaristia amb participació de fidels, també la dominical.

En relació a les exèquies que, en diàleg amb les famílies, se celebrin de forma simplificada i els funerals es posposin per a més endavant.

Altres celebracions sacramentals, amb prudència pastoral, es posposaran per a més endavant.

Serà bo mantenir les Esglésies obertes en la mesura del possible i que s’atenguin amb caritat pastoral els malalts i les persones angoixades, aprofitant també el telèfon i les noves tecnologies.

Demanem a tots els fidels que intensifiquin la pregària i mirin de seguir la Santa Missa a través de la televisió, de la ràdio, o internet, pregant a Déu que, per intercessió de Mare de Déu de la Mercè, ens alliberi aviat d’aquesta pandèmia.

Barcelona, 14 de març de 2020

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91