Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            19/01/20

Carta dominical | «Els obrí el sentit de les Escriptures»

¿Quan va ser la darrera vegada que vam obrir la Bíblia? Aquesta pregunta potser és millor no fer-la a les assemblees i trobades de catòlics. Si bé la Bíblia és el llibre més venut en tot el món, per molts acostuma a ser un objecte decoratiu, que amb prou feines es toca si no és per treure’n la pols. Tristament ens perdem una de les lectures que més pot transformar el cor d’una persona.

Probablement molts em diran que no obren la Bíblia perquè no saben ni per on començar, que en desconeixen l’estructura o que els textos no són fàcils de comprendre. Però sigui el que sigui, animo a tothom a no perdre l’oportunitat de descobrir aquest llibre tan misteriós, la lectura del qual ens obre a l’encontre personal amb Déu i a acollir el seu missatge.

Conscient de la importància de la Paraula de Déu, el papa Francesc, en la seva Carta apostòlica Aperuit illis, va acordar declarar el III diumenge del temps ordinari com un diumenge «completament dedicat a la Paraula de Déu, per comprendre la riquesa inesgotable que prové d’aquell diàleg constant de Déu amb el seu poble». És per aquest motiu que el cap de setmana que ve, l’Església universal celebrarà el Diumenge de la Paraula de Déu.

Aprofitant aquest esdeveniment, la setmana posterior, del 26 de gener a l’1 de febrer, les diòcesis amb seu a Catalunya celebrem la IV Setmana de la Bíblia. Sota el lema «Els obrí el sentit de les Escriptures» (Lluc 24,45), durant la darrera setmana de gener s’organitzaran activitats a les parròquies i comunitats per descobrir els tresors continguts en el text sagrat. Aquest lema remet al passatge de l’Evangeli de Lluc que recull l’encontre de Jesús ressuscitat amb els deixebles d’Emmaús i ens vol significar que Jesús és «el primer exegeta», el primer i millor intèrpret de la Paraula. Així mateix, Sant Joan de la Creu ens diu que el Pare va dir una paraula, que fou el Fill, i aquesta parla sempre en etern silenci, i en silenci ha de ser escoltada per l’ànima. (cf. Sant Joan de la Creu. Dichos de amor y de luz. N.99).

Encoratjo totes les iniciatives parroquials, i de moviments, que promouen una lectura profunda de la Paraula de Déu en grup. Vull agrair la tasca de diverses editorials que elaboren materials que ajuden els creients a una millor comprensió del text sagrat.

La lectura atenta, constant i pregada de la Bíblia, ha anat guiant la relació amb Déu de generacions de creients. El diàleg amb Déu es du a terme de manera fecunda quan l’escolta de la Bíblia és perseverant i conscient. És bo que llegim el text sagrat com a veu de Déu en nosaltres, ara i aquí, al nostre present i per al nostre present.

Benvolguts germans i germanes, com ens recorda el papa Francesc «el dia dedicat a la Bíblia no ha de ser “un cop a l’any”, sinó una vegada per a tot l’any, perquè ens urgeix la necessitat de tenir familiaritat i intimitat amb la Sagrada Escriptura i amb el ressuscitat». Bon Diumenge de la Paraula a tots!

† Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Per a més informació sobre la IV Setmana de la Bíblia, us convidem a visitar el web: http://www.setmanadelabiblia.cat

Full Dominical

16 de febrer de 2020

En els malalts trobem la presència de Jesucrist. Ell sempre és al nostre costat disposat a ajudar-nos a carregar la creu. Si li obrim la porta del nostre cor, Jesús es revela en el nostre patiment i ens obre a l’esperança.
llegir més...


9 de febrer de 2020

El papa Francesc no té por de parlar seriosament de les qüestions que puguin suscitar polèmica, perquè ell és un home que es deixa afectar per la realitat, és un home que toca de peus a terra.
llegir més...


2 de febrer de 2020

Avui, quaranta dies després de la celebració del naixement del Senyor, celebrem la festa de la Presentació del Senyor, coneguda popularment com a dia de la Candelera. Rep aquest nom per la tradicional benedicció de les candeles, que simbolitza la presentació del Nen Jesús al temple de Jerusalem
llegir més...

Salm del dia

Feliços els qui segueixen la llei del Senyor.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-16-de-febrer-2020

Aquesta setmana oferirem les misses per a: 
 
DIVENDRES 14 DE FEBRER:
9.30h Paco Brutau i Montserrat Ortensi.

DISSABTE 15 DE FEBRER.
9.30h. Maria Parladé Viñas.

DIUMENGE 16 FEBRER: 
10h. Família Monguió i Família Prat.


DILLUNS 17 DE FEBRER:
9.30h. José Enrique De Olano.


CAL RECORDAR

ROMERIA ARXIPRESTAL A MONTSERRAT: Tindrà lloc el dissabte 7 de març. Inscripcions fins el 29 de febrer. Autocar: 10 €. Dinar: 20 € Participem-hi! 

CONSELL PARROQUIAL: aquest dilluns a les 9 del vespre.

VIDA CREIXENT:  aquest dimecres, a les 11 del matí a la Residència Germans Aynar i Puig. Reflexionarem sobre el tema: “Aprendre a ser fidel i créixer” .
               
                                                                                   

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91