Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            15/02/18

Carta dominical | «El millor dejuni d’aquesta Quaresma»

Ara fa uns dies, vaig parlar amb una persona que em deia: «Soc cristià de tota la vida, però tot el que hem viscut aquests darrers mesos a casa nostra m’ha desorientat fins al punt de perdre la vitalitat i la joia interior amb què vivia abans». «Felicitats», li vaig respondre. «Sí, felicitats perquè has pres consciència de com un fet exterior està afectant la teva vida interior». Prendre consciència és el primer pas per poder reorientar la nostra vida, per la nostra conversió personal.

«Convertiu-vos i creieu en la Bona Nova». Aquesta és la invitació de Jesús a l’inici de la seva activitat missionera, que la reforma litúrgica ha recuperat per al ritu de la imposició de la cendra al començament de la Quaresma.

La Quaresma és un bon temps per revisar la nostra vida interior. Hi ha força cristians, especialment agents de pastoral, que en aquest temps quaresmal participen en un recés espiritual més o menys llarg. Un dia o uns dies de recés, lluny de l’enrenou de la jornada, de la vida centrada en el treball professional o en les tasques pastorals, ens obren al silenci, a escoltar el nostre interior i a escoltar la veu de Déu, que ens parla mitjançant inspiracions profundes.

Tornar a deixar que Déu ocupi el centre de la nostra vida i poder fer experiència de com això ens ajuda a recuperar el to vital, és la nostra gran conversió, el gran canvi d’orientació en la nostra vida. El recés espiritual provoca aquest canvi de lloc i de ritme, aquest deixar temps per escoltar el nostre interior, aquest posar-nos en contacte amb la Paraula de Déu, aquest obrir-nos a l’acompanyament espiritual que fa possible que ens adonem de com estem realment, del que ens ajuda i de què hauríem de dejunar per recuperar el to vital interior.

L’essencial del dejuni és ser capaç de no ser esclau d’allò que ens aparta de Déu. El dejuni ens fa adonar de com les imatges, els objectes i les sensacions que ens envolten reclamen la nostra atenció constantment i ens distreuen.

Tenint en compte l’objectiu de ser forjadors de concòrdia que ens hem marcat per a aquest nou any, i enllaçant amb les paraules que em va dir la persona de què us parlava al principi, deixeu-me oferir-vos un possible dejuni per al temps de Quaresma d’enguany. En aquest sentit, us convido i em convido a mi mateix a viure aquestes propostes:

Dejunem del reenviament de missatges controvertits a les xarxes socials. Ens cal una distància i un cert humor. Només reenviem-nos missatges que regalin alegria i pau. Les notícies deixem-les per als mitjans de comunicació.
Dejunem d’aquelles converses que ja sabem prèviament que no porten a res positiu i que poden perjudicar la nostra relació. Ajudem-nos a canviar de tema quan algú de nosaltres comenci.
Dejunem de tot allò que pugui crear divisió. Aquest és un temps ideal per redescobrir tot el que ens uneix i tenim en comú.
Només són set setmanes. Creieu que és possible? Demanem, sense por, ajuda a Déu. A Déu li encanta regalar-nos la seva força per assolir la concòrdia i la comunió en la diferència. Molt bona Quaresma a tothom!

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.

https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-18-febrer-2018

Full Dominical

18 de març de 2018

Els joves ens demanen principalment veracitat i coherència de vida. No volen teories ni gaires paraules, sinó el testimoni dels fets de vida.
llegir més...


11 de març de 2018

L’almoina ve del fet de reconèixer-se fràgil i limitat. I és aquest reconeixement de la nostra misèria el que ens apropa a la necessitat de l’altre i fa possible una almoina autèntica.
llegir més...


25 de febrer de 2018

Quines actituds hem de cuidar per pregar bé? En el diàleg personal amb Déu cal tenir cura de manera especial del silenci, tant de l’exterior com de l’interior
llegir més...

Salm del dia

Déu meu, creeu en mi un cor ben pur.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-18-marc-2018

Aquesta setmana pregarem:

DIVENDRES 16 DE MARÇ.
9.30h. Família Montguió  i Família Prat.

DIVENDRES 23 DE MARÇ
9:30h Família Cebrian-Puigbó.

HORARIS DE SETMANA SANTA
Pels qui encara no teniu els horaris de setmana santa els trobareu a les tauletes ubicades a l’entrada de l’església.

VIDA CREIXENT
Aquest dimecres, a les 11 del matí, a la Residència Germans Aymar i Puig. Reflexionarem sobre el tema: “La joia de compartir”.

RESERVA EUCARISTICA
Com tots els anys, a l’arribada de la setmana santa, us demanem uns palmons per embellir la Reserva de l’Eucaristia (Monument). Després de la missa del diumenge de Rams els podeu deixar a la capella del Santíssim. Moltes gràcies.

CELEBRACIÓ COMUNITARIA DE LA PENITENCIA
Dimarts sant, 27 de març, a les 8 del vespre.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91