Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            14/02/20

Carta dominical | «Davant la malaltia»

Un any més, hem celebrat la festa de la Mare de Déu de Lourdes i també la Jornada Mundial del Malalt, dia en el qual tots podem ser, sense desitjar-ho, protagonistes. Per això, avui voldria reflexionar una mica sobre la malaltia; com la rebem i com hi reaccionem, però, sobretot, com podem viure la circumstància d’estar malalts o d’estar prop de persones malaltes.

El que a priori és una mala notícia, una fatalitat, un cop inesperat, pot ser també una oportunitat per reflexionar; per construir un nou esquema de valors en la nostra vida. La malaltia ens permet valorar la salut i les coses realment importants i, alhora, relativitzar els problemes que normalment magnifiquem. La malaltia és molt egoista: roba l’energia física, deixa sense alè i minva les il·lusions. No obstant això, també és cert que, tot i la manca de forces, les petites coses que fem i que rebem quan estem malalts adquireixen un sentit extraordinari; són un veritable regal: un somriure, una abraçada, una trucada inesperada, una visita, un passeig…

Encara que sembli paradoxal, aquesta debilitat i vulnerabilitat també ens fan forts i ens fan madurar com a persones. Amb l’ajuda de Déu, i el suport dels nostres éssers estimats, podem ser capaços de donar la volta a l’adversitat i posar bona cara al mal temps. I, sens dubte, exemple d’això són els malalts, amb fills menors, que no perden el coratge i als quals agraeixo el gran esforç que realitzen per aparentar normalitat davant seu. No és fàcil llegir un conte als petits o jugar amb ells en aquestes circumstàncies, oi?

Hi ha una immensa humanitat i dignitat als ulls d’aquells que viuen la malaltia de prop. No obstant això, de vegades, la nostra mirada cap a ells és distant, no som capaços d’empatitzar-hi i ens limitem a sentir llàstima i, de vegades, cert rebuig.

Avui, m’agradaria que veiéssim la malaltia amb uns altres ulls. L’experiència de la malaltia pròpia i aliena ens hauria de permetre seguir donant gràcies a la vida, malgrat el patiment, i saber descobrir la providència de Déu. És una oportunitat per prendre consciència de les nostres limitacions i plantejar-nos el sentit últim de la nostra existència.

En els malalts trobem la presència de Jesucrist. Ell sempre és al nostre costat disposat a ajudar-nos a carregar la creu. Si li obrim la porta del nostre cor, Jesús es revela en el nostre patiment i ens obre a l’esperança. A poc a poc, emergeix un coratge i una serenitat que no són nostres. Jesús mai no ens abandona, sinó que ens convida a deixar-nos abraçar per Ell: «Veniu a mi tots els que esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar» (Mt 11, 28). Jesús ens ofereix la possibilitat de donar un sentit espiritual al nostre patiment. Jesús ens convida a unir el nostre sofriment al seu dolor, per oferir-lo al Pare per la salvació de tota la humanitat.

Benvolguts germans i germanes, no vull acabar sense agrair l’entranyable tasca que feu totes les persones que teniu cura de malalts i els acompanyeu, donant-los el vostre afecte. Gràcies per ser els seus àngels. Mare de Déu de Lourdes, prega per nosaltres.

† Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Full Dominical

1 de març de 2020

Treballar en l’àmbit de la comunicació exigeix estar molt atent i no deixar-se enganyar pel «príncep de la mentida», que sempre està a l’aguait. Comunicar la veritat, la bondat i la bellesa hauria de ser el principal estímul i objectiu dels comunicadors.
llegir més...


23 de febrer de 2020

Us animo a iniciar junts la Quaresma, participant en l’acte central del Pla pastoral diocesà que tindrà lloc el proper diumenge, 1 de març, a les 18.00 h a la basílica de la Sagrada Família.
llegir més...


16 de febrer de 2020

En els malalts trobem la presència de Jesucrist. Ell sempre és al nostre costat disposat a ajudar-nos a carregar la creu. Si li obrim la porta del nostre cor, Jesús es revela en el nostre patiment i ens obre a l’esperança.
llegir més...

Salm del dia

Tant de bo que avui sentíssim la veu del Senyor: «No enduriu els vostres cors».

Activitats Setmanals

NOTA DEL SR. CARDENAL ARQUEBISBE DE BARCELONA

Davant l’augment de contagis pel Coronavirus i, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, per contribuir a la protecció de la salut pública i, tenint en compte la Nota de la Conferència Episcopal Tarraconense, el Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona DISPOSA les següents mesures d’urgència que regiran des del dia d’avui:

Tots els fidels de la nostra Arxidiòcesi de Barcelona queden dispensats del precepte dominical mentre duri la situació de greu crisi sanitària actual.

A causa de la situació totalment excepcional que estem vivint, des del dia d’avui queden suspeses totes les celebracions públiques de l’Eucaristia amb participació de fidels, també la dominical.

En relació a les exèquies que, en diàleg amb les famílies, se celebrin de forma simplificada i els funerals es posposin per a més endavant.

Altres celebracions sacramentals, amb prudència pastoral, es posposaran per a més endavant.

Serà bo mantenir les Esglésies obertes en la mesura del possible i que s’atenguin amb caritat pastoral els malalts i les persones angoixades, aprofitant també el telèfon i les noves tecnologies.

Demanem a tots els fidels que intensifiquin la pregària i mirin de seguir la Santa Missa a través de la televisió, de la ràdio, o internet, pregant a Déu que, per intercessió de Mare de Déu de la Mercè, ens alliberi aviat d’aquesta pandèmia.

Barcelona, 14 de març de 2020

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91