Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            12/07/19

Carta dominical | «Contemplant les estrelles»

¿T’has preguntat mai per què la nit és fosca? Hi ha una resposta molt poètica a aquesta qüestió. La nit és fosca perquè les estrelles puguin brillar. Precisament a l’estiu, quan fa calor, gaudir d’una nit estrellada és una proposta magnífica. Damunt nostre podem contemplar milers d’estrelles similars al nostre Sol. Imagina’t la immensitat! Els científics calculen que a l’univers hi ha milers i milers de milions d’estrelles.

Jo, des d’aquí, et convido que cerquis Déu al cel. Si mires el firmament amb atenció, sentiràs la seva magnitud. Sentiràs la grandesa de la creació; podràs endinsar-te en aquest immens univers. ¡Com ens estima Déu per haver creat l’univers així! I quan miris cap amunt, no et fixis en la foscor, sinó en les estrelles. Deixa’t guiar per la seva llum. Mira amb els ulls, però sobretot amb el cor. Cerca la bellesa del firmament. Si la nit es torna fosca, no et preocupis, és el moment de confiar, de creure; les estrelles es veuen, però, sobretot, se senten a l’ànima. Recorda que després de la tempesta sempre ve la calma.

Tant de bo que escoltant el silenci puguis sentir com Ell et murmura que t’estima. Tant de bo que calculant les distàncies de l’Univers, descobreixis la grandesa de la vida. T’adonaràs que les estrelles assenyalen Déu i que Déu, a la vegada, ens ha convertit en les seves estrelles: som rutilants punts de llum, destinats a brillar com a pares, com a fills, com a germans, com a amics i, sobretot, com a cristians. L’única diferència entre tu i una estrella és que tu brilles a terra i l’estrella brilla allà dalt. Potser des de baix, en la foscor, la nostra brillantor individual et sembli insignificant. Una bella lliçó d’humilitat per a tots. Però si sumem cada un d’aquests milers i milions de punts diminuts de llum, podrem imaginar com deu ser el firmament i la seva immensitat.

Que meravellós devia ser el moment, reflectit en el llibre del Gènesi, en què Déu es va dirigir a Abraham, que no podia tenir descendència, i li va mostrar les estrelles del firmament tot dient-li: «Mira el cel i compta les estrelles, si és que les pots comptar» i va afegir: «Doncs així serà la teva descendència» (Gn 15,5). I aquesta immensa descendència, que ha arribat fins als nostres dies, ha confirmat que Déu compleix les seves promeses.

De la mateixa manera que van fer els tres reis d’Orient, cal que seguim sempre l’estrella que ens guia cap a Déu. El papa Francesc ens diu: «Aquesta llum veritable és la llum del Senyor. Seguint-la, tindrem alegria» (Catequesi del papa Francesc del 6 de gener del 2017).

Benvolguts germans, contemplar les estrelles ens ajuda a sentir l’amor infinit de Déu, però també ens ajuda a endinsar-nos en el més profund del nostre cor. És un viatge per connectar amb l’ànima. És pregar. És impregnar-se de fe. És meditar. És deixar-se acariciar per la bondat. És transcendir. És confiar. És descobrir que, en una nit d’estiu, el somni d’apropar-nos més a Déu pot fer-se realitat.

Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-14-de-juliol-2019

Full Dominical

6 d'octubre de 2019

Newman és un humanista i entén –i estima– el cor de l’home, seu de la intel·ligència, de la voluntat i dels afectes. El cristianisme respon a la recerca de la veritat per part de l’home.
llegir més...


22 de setembre de 2019

Benvolguts germans i germanes, que la Mare de Déu de la Mercè ens alliberi d’esclavatges i ens doni força per acollir i ajudar tots aquells que cerquen noves oportunitats a casa nostra.
llegir més...


1 de setembre de 2019

Aquest u de setembre és singular perquè se celebra la Jornada Mundial de pregària per la cura de la Creació. Ara, més que mai, cal que estimem i cuidem l’entorn que ens ha confiat Déu.
llegir més...

Salm del dia

Tant de bo que avui sentíssiu la veu del Senyor: «No enduriu els vostres cors».

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-6-doctubre-2019

Aquesta setmana oferirem les misses per a:     
 
DIUMENGE 6 DE D’OCTUBRE
10h. Família Cebrian-Puigbó.

DIMECRES 9 D’OCTUBRE.
9.30h. Família Cebrian-Puigbó.

DISSABTE 12 D’OCTUBRE:
9.30h. Família Cebrian-Puigbó.

DIUMENGE 13 D’OCTUBRE.
12h. José Requena.                      

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91