Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            16/11/17

Carta dominical | «Gràcies, bisbe Sebastià»

El proper dissabte, dia 25 de novembre, vigília de la festa de Crist Rei i cloenda de l’any litúrgic, el bisbe Sebastià Taltavull prendrà possessió de la Seu de Mallorca. Aquesta nova responsabilitat suposarà que deixi la missió que fins ara ha exercit a l’arxidiòcesi de Barcelona com a bisbe auxiliar.

En aquestes circumstàncies em venen al cap les paraules del llibre de Job: “El Senyor m’ho va donar, el Senyor m’ho va prendre; beneït sigui el seu nom!” (Jb 1,21). Sens dubte, el bisbe Sebastià ha estat una gran ajuda per mi des de l’inici del meu ministeri a l’arxidiòcesi de Barcelona. Agraeixo a Déu que m’hagi concedit aquest valuós ajut i agraeixo al bisbe Sebastià que hagi acceptat ser al meu costat i treballar plegats pel bé de l’Església i pel bé de tots.

El bisbe Sebastià Taltavull ha servit durant més de vuit anys l’Església arxidiocesana de Barcelona fent honor al seu lema episcopal: «Vosaltres sou els meus amics.» El suport d’aquest pastor infatigable ha estat constant i m’ha permès començar la missió en aquesta diòcesi amb certa placidesa, podria dir que l’he iniciat amb naturalitat, sense tràngols, i això s’agraeix. Que la sembra que ha fet amb tant d’esforç i generositat no es perdi i doni molts fruits.

Aquesta tarda, a la basílica de la Sagrada Família, celebrarem una Missa d’acció de gràcies pel ministeri episcopal del bisbe Sebastià. Us convido a pregar per ell, pels pastors de l’Església i per tots els agents de pastoral a fi que siguem tots «autèntiques transparències de l’amor misericordiós de Déu», tal com ens demanava el papa sant Joan Pau II. Benvolgut bisbe Sebastià, que el Senyor et beneeixi, et doni la pau i t’acompanyi en el teu ministeri. Aquí sempre tindràs casa teva.

No puc acabar aquesta glossa tan entranyable sense referir-me a la primera Jornada Mundial dels Pobres que se celebra avui. Aquesta iniciativa la va instituir el papa Francesc al final de l’Any Sant de la Misericòrdia, i enguany té per lema «No estimem amb paraules, sinó amb obres». L’objectiu d’aquesta convocatòria és «estimular els creients, perquè reaccionin davant la cultura del rebuig i del malbaratament» i aconseguir que «les comunitats cristianes es converteixin cada vegada més i millor en signe concret de l’amor de Crist per als més desafavorits». Per aquest motiu, us animo a organitzar moments de trobada i d’amistat, de solidaritat i d’ajuda concreta que donin sentit a aquesta celebració.

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-19-noviembre-2017

Full Dominical

17 de desembre de 2017

Estem a les portes de celebrar el Nadal. Per als cristians, aquesta celebració és la commemoració del naixement del Fill de Déu a Betlem
llegir més...


03 de desembre de 2017

La Mare de Déu apareix en la penombra de l’Advent com la flor més lluminosa que ens dona esperança. L’Advent és el temps marià per excel·lència.
llegir més...


26 de novembre de 2017

Jesucrist és la manera més perfecta que el Pare ha tingut per comunicar-se amb nosaltres, per donar-nos a conèixer la veritat i la salvació. «El Fill és la Paraula definitiva del Pare»
llegir més...

Salm del dia

La meva ànima celebra el meu Déu.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-17-desembre-2017

Aquesta setmana pregarem:

DISSABTE 16 DE DESEMBRE. 
9.30h. Família Monguio i Família Prat.
19h. Vicente Bou Izquierdo, Carmen Villalonga Huguet i Francisco-José Torres Martín-Mora.

DIUMENGE 17 DE DESEMBRE.
10h. Família Monguio i Família Prat.
12h. Carlos Möller.

DIUMENGE 24 DE DESEMBRE.
10h. Família Cebrian-Puigbó.

COL·LECTA A FAVOR DE CARITAS: El proper diumenge té lloc la colecta a favor dels nostres germans que tenen pocs recursos economics, amb el lema: “Aquest Nadal sigues part de la solució contra la pobresa.” Col·laborem-hi   i moltes gràcies per la vostra generositat.

VIDA CREIXENT. Aquest dimecres, reunió del grup “Vida Creixent”, a les 11 del matí, a la Residència Aymar i Puig. Reflexionarem sobre el tema: “La pau interior depèn d’un mateix” Us hi esperem!

HORARIS DE LES CELEBRACIONS DEL NADAL: els teniu en un full que trobareu a les tauletes de l’entrada de l’església. Es bo que els agafeu, ja que aquests dies els horaris de les misses no són els habituals: hi ha alguns canvis. 

VISITA AL PESSEBRE VIVENT DE CORBERA DE LLOBREGAT: el proper 7 de gener. Sortida a les 4 de la tarda. Lloc: carrer de les heures. Preu normal: 20€. Majors de 65 16€. Els tiquets els podeu adquirir a “Can Gaza”, de dilluns a divendres de 11 a 14h. I a la tarda 17 a 20h.  Animeu-vos a participar!

EXPOSICIÓ DE PESSEBRES. Els podeu veure als locals parroquials des de 17 de desembre fins el 7 de gener, els diumenges i dies festius de 12 a 14h. 

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91