Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            16/11/17

Carta dominical | «Gràcies, bisbe Sebastià»

El proper dissabte, dia 25 de novembre, vigília de la festa de Crist Rei i cloenda de l’any litúrgic, el bisbe Sebastià Taltavull prendrà possessió de la Seu de Mallorca. Aquesta nova responsabilitat suposarà que deixi la missió que fins ara ha exercit a l’arxidiòcesi de Barcelona com a bisbe auxiliar.

En aquestes circumstàncies em venen al cap les paraules del llibre de Job: “El Senyor m’ho va donar, el Senyor m’ho va prendre; beneït sigui el seu nom!” (Jb 1,21). Sens dubte, el bisbe Sebastià ha estat una gran ajuda per mi des de l’inici del meu ministeri a l’arxidiòcesi de Barcelona. Agraeixo a Déu que m’hagi concedit aquest valuós ajut i agraeixo al bisbe Sebastià que hagi acceptat ser al meu costat i treballar plegats pel bé de l’Església i pel bé de tots.

El bisbe Sebastià Taltavull ha servit durant més de vuit anys l’Església arxidiocesana de Barcelona fent honor al seu lema episcopal: «Vosaltres sou els meus amics.» El suport d’aquest pastor infatigable ha estat constant i m’ha permès començar la missió en aquesta diòcesi amb certa placidesa, podria dir que l’he iniciat amb naturalitat, sense tràngols, i això s’agraeix. Que la sembra que ha fet amb tant d’esforç i generositat no es perdi i doni molts fruits.

Aquesta tarda, a la basílica de la Sagrada Família, celebrarem una Missa d’acció de gràcies pel ministeri episcopal del bisbe Sebastià. Us convido a pregar per ell, pels pastors de l’Església i per tots els agents de pastoral a fi que siguem tots «autèntiques transparències de l’amor misericordiós de Déu», tal com ens demanava el papa sant Joan Pau II. Benvolgut bisbe Sebastià, que el Senyor et beneeixi, et doni la pau i t’acompanyi en el teu ministeri. Aquí sempre tindràs casa teva.

No puc acabar aquesta glossa tan entranyable sense referir-me a la primera Jornada Mundial dels Pobres que se celebra avui. Aquesta iniciativa la va instituir el papa Francesc al final de l’Any Sant de la Misericòrdia, i enguany té per lema «No estimem amb paraules, sinó amb obres». L’objectiu d’aquesta convocatòria és «estimular els creients, perquè reaccionin davant la cultura del rebuig i del malbaratament» i aconseguir que «les comunitats cristianes es converteixin cada vegada més i millor en signe concret de l’amor de Crist per als més desafavorits». Per aquest motiu, us animo a organitzar moments de trobada i d’amistat, de solidaritat i d’ajuda concreta que donin sentit a aquesta celebració.

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-19-noviembre-2017

Full Dominical

21 de gener de 2018

Després de 800 anys, la família de l’Orde de la Mercè manté viu en tot el món el seu carisma de treballar per l’alliberament de les persones que encara avui estan sotmeses a situacions d’esclavatge i de manca de llibertat.
llegir més...


14 de gener ce 2018

El nostre món no el canvien les estructures, sinó les persones; no el canvien els sistemes, sinó la qualitat de les nostres relacions humanes.
llegir més...


7 de gener de 2018

Treballar per la cohesió social és responsabilitat de tots. L’Església voldria assumir aquest repte en el treball concret i diari de les parròquies, escoles i institucions cristianes.
llegir més...

Salm del dia

Aquí em teniu: «Déu meu, vull fer la vostra voluntat».

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-21-gener-2018

Aquesta setmana pregarem:

DISSABTE 20 DE GENER.
19h. José Ramos Carrion i Andrés Ramos Perez.
19h. Josep Ballart Florensa.
19h.Cruz Bautista Bustamante (1º anv.)

DILLUNS 22 DE GENER
9.30h. Josep Saltor i Rosa Bosch

DIMECRES 24 DE GENER.
9.30h. Família Cebrian-Puigbó.

DIUMENGE 28 DE GENER.
12h. Esposos: Lluis Gaza i Aurora Pausas.

CONSELL PARROQUIAL
Previst pel dilluns 22 de gener, a les 9 del vespre.

TRES TOMBS
Amb motiu que aquest mes hem celebrat la festa de sant Antoni Abad, el diumenge a 28 de gener a 3/4 d’una tindrà lloc la benedicció de d’animals, a la Plaça de l’Ajuntament.

 

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91