Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            09/01/20

Carta dominical | «Els ‘Hibakusha’ o la necessitat de la memòria»

«La pau, com a objecte de la nostra esperança, és un bé preciós al qual aspira tota la humanitat». Amb aquestes paraules comença el missatge del papa Francesc, amb motiu de la Jornada Mundial de la Pau que celebrem cada primer de gener, des que el papa sant Pau VI la va instituir fa cinquanta anys.

El missatge d’aquest any porta per títol: «La pau com a camí d’esperança: diàleg, reconciliació i conversió ecològica». Es tracta d’un text molt personal del papa Francesc, que sembla redactat després de les experiències viscudes durant el viatge apostòlic a Tailàndia i al Japó, el passat mes de novembre. Durant el viatge al país nipó, va visitar les ciutats d’Hiroshima i Nagasaki, afectades greument per les bombes atòmiques llançades durant la Segona Guerra Mundial. El passat 24 de novembre, en l’anomenat Parc de l’epicentre de la bomba atòmica de Nagasaki, el Sant Pare va pronunciar un memorable discurs sobre la necessitat de renunciar a les armes nuclears.

En aquest discurs, va posar èmfasi en els valuosos recursos que es malgasten en lloc d’utilitzar-los en benefici del desenvolupament integral dels pobles i de la cura de la creació. Sens dubte, com assenyala el Papa, les fortunes que es gasten en la fabricació, modernització, manteniment i venda d’armes, cada vegada més destructives, són un «atemptat continu que clama al cel».

La història ha de ser contínuament recordada, ja que els fets succeïts són sempre susceptibles de repetir-se. Precisament en aquest missatge, amb motiu de la Jornada Mundial de la Pau, el Papa recorda els Hibakusha, els supervivents dels bombardejos atòmics d’Hiroshima i Nagasaki. Ells són un testimoni de l’horror del que va passar l’agost de 1945. El seu testimoni és imprescindible perquè les generacions actuals i futures no perdem mai la memòria.

Tampoc nosaltres podem oblidar els errors del nostre passat recent. En els anys immediatament anteriors al desastre provocat per les bombes atòmiques i per la Segona Guerra Mundial, els espanyols vam viure el drama d’una guerra civil. Una guerra motivada pel fracàs a l’hora de viure la fraternitat i per la impossibilitat d’enarborar un projecte comú que recollís tot el que ens uneix i que respectés les legítimes diferències.

La història és mestra de vida. Tant de bo que tots siguem capaços d’avançar cap al futur i aprendre dels encerts i dels errors del nostre passat. La nostra conversió contínua consisteix a tornar a posar al centre de la nostra acció la «dignitat de la persona humana». La pau social està en joc. Hem d’apostar per reduir la creixent desigualtat; per assegurar, com a mínim, un habitatge i un sou dignes per a les famílies.

Com podem construir un camí de pau? Meditem la proposta del Papa: «Hem de buscar una veritable fraternitat que estigui basada en el nostre origen comú a Déu» i promoure «un diàleg convençut d’homes i dones que busquin la veritat, més enllà de les ideologies i opinions discrepants». Senyor, fes-nos capaços d’acollir l’Esperit de comunió perquè ens deslliuri d’«encasellar l’altre pel que va poder dir o fer», i perquè ens doni la força per tenir-lo sempre en compte.

† Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Full Dominical

16 de febrer de 2020

En els malalts trobem la presència de Jesucrist. Ell sempre és al nostre costat disposat a ajudar-nos a carregar la creu. Si li obrim la porta del nostre cor, Jesús es revela en el nostre patiment i ens obre a l’esperança.
llegir més...


9 de febrer de 2020

El papa Francesc no té por de parlar seriosament de les qüestions que puguin suscitar polèmica, perquè ell és un home que es deixa afectar per la realitat, és un home que toca de peus a terra.
llegir més...


2 de febrer de 2020

Avui, quaranta dies després de la celebració del naixement del Senyor, celebrem la festa de la Presentació del Senyor, coneguda popularment com a dia de la Candelera. Rep aquest nom per la tradicional benedicció de les candeles, que simbolitza la presentació del Nen Jesús al temple de Jerusalem
llegir més...

Salm del dia

Feliços els qui segueixen la llei del Senyor.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-16-de-febrer-2020

Aquesta setmana oferirem les misses per a: 
 
DIVENDRES 14 DE FEBRER:
9.30h Paco Brutau i Montserrat Ortensi.

DISSABTE 15 DE FEBRER.
9.30h. Maria Parladé Viñas.

DIUMENGE 16 FEBRER: 
10h. Família Monguió i Família Prat.


DILLUNS 17 DE FEBRER:
9.30h. José Enrique De Olano.


CAL RECORDAR

ROMERIA ARXIPRESTAL A MONTSERRAT: Tindrà lloc el dissabte 7 de març. Inscripcions fins el 29 de febrer. Autocar: 10 €. Dinar: 20 € Participem-hi! 

CONSELL PARROQUIAL: aquest dilluns a les 9 del vespre.

VIDA CREIXENT:  aquest dimecres, a les 11 del matí a la Residència Germans Aynar i Puig. Reflexionarem sobre el tema: “Aprendre a ser fidel i créixer” .
               
                                                                                   

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91