Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            12/11/19

Carta dominical | «Amb tu, som una gran família»

Aquest diumenge celebrem la jornada de «Germanor», que conserva el lema dels darrers anys: «Amb tu, som una gran família». Aquesta diada vol ser una invitació a prendre consciència de les necessitats econòmiques de l’Església, que viu i peregrina en el món i, en particular, a Barcelona. Una Església que vol dur a terme la missió que ha rebut de Jesucrist i que es concreta en l’anunci de l’Evangeli, la celebració dels sagraments i les obres caritatives, socials, educatives i culturals. És una invitació perquè tots hi col·laborem.

Som una gran família en què cadascú és cridat a cooperar d’acord amb les seves possibilitats. Ara bé, també cal que l’Església reti comptes de la seva acció. És per aquest motiu que l’Església aprofita aquest dia per donar a conèixer la seva organització, estructura, finançament i activitats que desenvolupa.

El compromís de l’Església amb la transparència és un dels principals reptes assumits en els darrers anys. És amb aquesta finalitat que cada any la Conferència Episcopal Espanyola elabora la Memòria anual d’activitats de l’Església a Espanya per retre comptes a la comunitat catòlica i a tota la societat. Aquesta Memòria d’activitats ha estat revisada per la prestigiosa auditora internacional PwC i compta amb el reconeixement de la institució Transparència Internacional Espanya.

En aquest document s’explica quina és la contribució de l’Església catòlica a la societat. Per citar algunes dades: 45,6 milions d’hores dedicades pels agents de pastoral (ministres ordenats, voluntaris i seglars); 2.452 escoles catòliques concertades que estalvien més de 3.324 milions d’euros a les administracions públiques; més d’un milió i mig de persones acompanyades i ateses en algun dels més de 1.100 centres sociosanitaris de l’Església; 120.925 immigrants atesos; 100 centres de promoció de la dona que acullen 20.731 dones, soles o amb fills, amb risc d’exclusió, víctimes de violència, d’explotació sexual o laboral; 6.425 centres per mitigar la pobresa que beneficien més de 2,3 milions de persones, etc.

Són xifres impressionants que no voldria passar per alt. És un motiu per enorgullir-nos de la gran labor que l’Església fa pel bé comú de tota la societat. Tant de bo totes les entitats civils, polítiques i religioses aconseguim treballar conjuntament d’una manera més coordinada. Si ens coordinem millor i aprofitem les sinergies, més gran serà l’eficàcia i l’eficiència de la despesa social i evitarem un malbaratament de recursos.

A tots els que contribuïu al sosteniment de la noble missió de l’Església, gràcies. La vostra contribució és molt benvinguda, com, per exemple, quan oferiu el vostre temps; quan marqueu la «X» en la declaració de la renda (en favor de l’Església catòlica i també en favor de les altres finalitats socials); amb les vostres aportacions periòdiques; o quan feu donatius puntuals, especialment, en la col·lecta de la diada de «Germanor», que avui es fa a totes les esglésies. Gràcies a tots per fer-ho possible.

† Card. Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-10-de-novembre-2019

Full Dominical

19 de gener de 2020

Probablement molts em diran que no obren la Bíblia perquè no saben ni per on començar, que en desconeixen l’estructura o que els textos no són fàcils de comprendre. Però sigui el que sigui, animo a tothom a no perdre l’oportunitat de descobrir aquest llibre tan misteriós(...)
llegir més...


12 de gener de 2020

La història ha de ser contínuament recordada, ja que els fets succeïts són sempre susceptibles de repetir-se. Precisament en aquest missatge, amb motiu de la Jornada Mundial de la Pau, el Papa recorda els Hibakusha, els supervivents dels bombardejos atòmics d’Hiroshima i Nagasaki
llegir més...


29 de desembre de 2019

Benvolguts germans i germanes, Déu ha volgut establir sempre una aliança amb l’ésser humà basada en l’amor. Que Ell faci de les nostres famílies una comunitat de vida i d’amor.
llegir més...

Salm del dia

Aquí em teniu: Déu meu, vull fer la vostra voluntat.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-19-de-gener-2020

Aquesta setmana oferirem les misses per a:   

DIMECRES 22 DE GENER:
9.30h. Josep Saltor i Rosa Bosch

DIVENDRES 24 DE GENER:
9.30h. Família Cebrian-Puigbó.

DIUMENGE 26 DE GENER: 
10 h. Esposos: Lluís Gaza i Aurora Pausas.    

CAL RECORDAR
TRES TOMBS:
diumenge vinent després de la missa de 12 hi haurà a la plaça de l’ajuntament la tradicional benedicció dels animals.                       
                                                                                   

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91