Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            10/02/19

Carta dominical | «Mans Unides, 60 anys per un món just»

Aquest diumenge celebrem la Jornada de Mans Unides amb el lema «Creiem en la igualtat i en la dignitat de les persones». Aquesta institució de l’Església catòlica fa 60 anys que lluita contra la fam, la pobresa, el subdesenvolupament i les seves causes. En relació amb aquesta entitat, voldria compartir el record íntim d’un moment viscut en un dels països més pobres del món.

Aquest estiu vaig viatjar a Madagascar per predicar uns exercicis espirituals a preveres. Allà vaig conèixer comunitats cristianes que viuen en ambients rurals amb dificultats econòmiques malgrat els abundants recursos naturals que tenen. I el que més em va impactar va ser la seva acollida, molt humana, generosa, afable i desinteressada.

En aquest racó del món, la calor és intensa, però la supera amb escreix la calidesa humana que s’hi troba. Et sents embolcallat per la gent senzilla, que t’ofereix el cor. I en aquest lloc llunyà, entre aquesta gent acollidora, el que també em va colpir va ser veure un rètol immens que deia: «Mans Unides». Sí, va ser en acabar l’Eucaristia dominical a la catedral de la diòcesi de Diego-Suárez. La gent va agrair d’aquesta manera a Mans Unides la restauració de l’escola de la catedral. Amb les mans unides, tots junts, podem arribar molt lluny i Mans Unides, sens dubte, hi ha arribat, en el temps i en la geografia. Va ser un goig poder veure sobre el terreny la tasca d’alguns missioners i gent del país. Vaig comprovar com units a Crist i alimentats per la seva vida, mantenen viva l’esperança de la comunitat i recuperen, de mica en mica, la dignitat perduda.

En aquests països que mal anomenem Tercer Món, on els nostres germans no tenen els recursos bàsics per viure, Mans Unides hi finança projectes de desenvolupament comunitari sorgits de la iniciativa de les mateixes poblacions locals: creació d’hospitals i escoles, construcció d’habitatges, producció d’aliments, accés a l’aigua potable, energia i altres recursos bàsics, etc.

Els diners arriben directament al destí sense passar per cap intermediari. Mans Unides audita els seus comptes, supervisa els progressos dels projectes i publica cada any una memòria d’actuacions a fi de donar la màxima transparència a la seva tasca.

Gràcies, Mans Unides, per la vostra lluita decidida contra la pobresa al món. Gràcies per creure que és possible erradicar-la. I gràcies també a tots els qui coopereu amb Mans Unides: treballadors, socis, voluntaris que regaleu el vostre temps, col·laboradors que feu donatius i, sobretot, gràcies a tots els que hi aporteu molta il·lusió. Que Déu us beneeixi!

No podem ignorar els nostres germans més pobres, d’aquí i d’arreu del món. La col·lecta d’aquest diumenge a totes les parròquies i comunitats cristianes està destinada a aquesta institució i a la tasca que fa.

Benvolguts germans, siguem generosos per col·laborar en aquesta finalitat tan humanitària, especificada en el lema d’enguany: «Creiem en la igualtat i en la dignitat de les persones».

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-10-febrer-2019

Full Dominical

21 d'abril de 2019

En moltes converses pastorals ens lamentem que baixen les estadístiques de baptismes, de primeres comunions, de confirmacions i de matrimonis per l’Església. Sembla que això s’acaba. I és veritat que baixen les estadístiques, però augmenten les conversions.
llegir més...


7 d'abril de 2019

La família que viu en amor és la bona terra on germina la llavor que Déu ha sembrat en els nostres cors. Però és molt difícil tirar endavant una família sense una llar.
llegir més...


31 de març de 2019

El passat 22 de març vam celebrar el Dia Mundial de l’Aigua amb una proposta clara: «No deixar ningú enrere». Aquest lema explica que des d’ara fins al 2030 cal aconseguir l’abastiment, la gestió sostenible i el sanejament de l’aigua per a tothom
llegir més...

Salm del dia

Avui és el dia en què ha obrat el Senyor, alegrem-nos i celebrem-lo.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-21-abril-2019

Aquesta setmana pregarem:                   

DIMECRES 24 D’ABRIL:
Família Cebrián-Puigbó.

DISSABTE 27 D’ABRIL: 
20h. Montserrat Portet,  Evarist Alcaraz i Maria Dolors Ferrer.

DIUMENGE 28 D’ABRIL.
10h. Maria Möller i Esteve Riambau.

FESTA DE LA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT: dissabte vinent. A les 12 del migdia celebració de la missa, amb l’assistència de l’associació de dones “Montserrat Roig”, les quals, durant el cant del virolai, oferiran l’ofrena floral a la Moreneta.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91