Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            21/08/15

GLOSSA d’ENRIC PUIG JOFRA, SJ (Secretari general de la FECC)

En una comunitat és costum, alguns diumenges, a l’eucaristia del vespre,
que una persona faci el seu testimoni de fe. Una nena de deu anys que hi
assisteix amb els pares i germans va ser convidada a donar aquest testimoniatge unes setmanes després de fer la primera comunió.
Decidida, llegint el full que portava preparat, va explicar a la comunitat reunida:
«Feia temps que tenia ganes de participar de l’Eucaristia com els meus pares, els meus germans grans i la majoria de vosaltres… Us veia tan concentrats i amb tal cara de felicitat, que pensava que jo també volia sentir-me així... encara que no sabia ben bé què volia dir combregar. »Entre el que em van explicar els pares i la catequesi de l’escola, vaig anar aprenent el que necessitava saber. Vaig conèixer més Jesús, la seva manera de viure i el que explicava. Com més el coneixia, més m’agradava, més l’estimava i més ganes tenia d’assemblar-me a Ell. També veia que no era fàcil. Jo no sé vosaltres, però jo he de millorar en molts aspectes. Només amb les meves forces —prou que ho intento— sóc incapaç de ser tan bona persona com m’agradaria ser… Això em preocupava. Abans de combregar per primera vegada, vaig començar a entendre que, després de la primera comunió, cada vegada que combregués deixaria d’estar sola. Que Jesús i tots els qui compartiu l’eucaristia del diumenge ens ajudareu a ser millors, als nens i les nenes que també hi participem, amb el vostre esforç, exemple, pregària i estimació [...]. Us vull donar les gràcies per fer que venir a missa els diumenges sigui motiu d’alegria.»
La nena, en el seu testimoni a la comunitat, està expressant que la participació en l’eucaristia comporta participació en la vida del Crist, una unió íntima amb Ell que dóna vida al nostre esperit, de la mateixa manera que l’aliment material dóna vida i enforteix el nostre cos. La participació freqüent en l’Eucaristia enforteix la vida rebuda en el baptisme, referma la nostra amistat amb Jesús, ens fa testimonis de l’amor de Déu i ens compromet a ajudar els altres, especialment els qui més ho necessiten, els seus preferits. L’Eucaristia fa poble de Déu, fa comunitat,fa Església. «A mi m’ha enviat el Pare que viu i jo visc gràcies al Pare; igualment els qui em mengen a mi viuran gràcies a mi» (Jn 6,57). I que bonic si aquesta Església viu, com deia aquesta nena, «amb cara de felicitat»!

Full Dominical

16 de desembre de 2018

Una persona que dona un cop de mà a una altra és a l’avantsala de la trobada amb Déu. Qui s’apropa a un pobre, a un malalt, a qui està sol, és al mateix Crist a qui s’apropa, ja que com diu el papa Francesc: «Les persones pobres i dèbils són la carn de Crist» (Visita apostòlica del Sant Pare a Geòrgia, octubre de 2016).
llegir més...


09 de desembre de 2018

Jacques Maritain (un dels redactors de la Declaració Universal dels Drets Humans) ens recorda que la política no és la reunió dels iguals, sinó la convivència i la comprensió entre persones diferents.
llegir més...


3 de desembre de 2018

Aquest curs ens agradaria treballar l’eix de la fraternitat, ara que hem estrenat un nou organigrama per a la nostra arxidiòcesi: nous vicaris episcopals, noves delegacions i secretariats, amb nous responsables.
llegir més...

Salm del dia

Aclama’l ple de goig perquè el Sant d’Israel és gran a la teva ciutat.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-16-desembre-2018

Aquesta setmana pregarem:                   

DISSABTE 15 DE DESEMBRE: 
19h.  Francisco-José Torres Martín-Mora.

DIUMENGE 16 DE DESEMBRE: 
10h. Família Monguió i Família Prat
12h Maria Parladé Viñas.
20h. Carlos Móller

DIMARTS 18 DE DESEMBRE: 
9.30h Vicente Bou Izquierdo i Carmen Villalonga.
                                   
EXCURSIÓ A L’ERMITA DE SANT MATEU:   tindrà lloc, el dissabte 15 de desembre. Sortida a 2/4 de 10 del matí. Lloc aparcament davant de Can Lleonart. Portarem el pessebre el beneirem i cantarem nadales i els qui vulguin podran esmorzar. Hi sou convidats.

VIDA CREIXENT: aquest dimecres reunió de Vida Creixent, a la Residència Germans Aymar, a les 11 del matí. El tema que tractarem és el següent: “Màrius Torres. Coneixem aquest cristià-poeta, mort als 32 anys”?   Us hi esperem!

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91