Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            21/08/15

GLOSSA d’ENRIC PUIG JOFRA, SJ (Secretari general de la FECC)

En una comunitat és costum, alguns diumenges, a l’eucaristia del vespre,
que una persona faci el seu testimoni de fe. Una nena de deu anys que hi
assisteix amb els pares i germans va ser convidada a donar aquest testimoniatge unes setmanes després de fer la primera comunió.
Decidida, llegint el full que portava preparat, va explicar a la comunitat reunida:
«Feia temps que tenia ganes de participar de l’Eucaristia com els meus pares, els meus germans grans i la majoria de vosaltres… Us veia tan concentrats i amb tal cara de felicitat, que pensava que jo també volia sentir-me així... encara que no sabia ben bé què volia dir combregar. »Entre el que em van explicar els pares i la catequesi de l’escola, vaig anar aprenent el que necessitava saber. Vaig conèixer més Jesús, la seva manera de viure i el que explicava. Com més el coneixia, més m’agradava, més l’estimava i més ganes tenia d’assemblar-me a Ell. També veia que no era fàcil. Jo no sé vosaltres, però jo he de millorar en molts aspectes. Només amb les meves forces —prou que ho intento— sóc incapaç de ser tan bona persona com m’agradaria ser… Això em preocupava. Abans de combregar per primera vegada, vaig començar a entendre que, després de la primera comunió, cada vegada que combregués deixaria d’estar sola. Que Jesús i tots els qui compartiu l’eucaristia del diumenge ens ajudareu a ser millors, als nens i les nenes que també hi participem, amb el vostre esforç, exemple, pregària i estimació [...]. Us vull donar les gràcies per fer que venir a missa els diumenges sigui motiu d’alegria.»
La nena, en el seu testimoni a la comunitat, està expressant que la participació en l’eucaristia comporta participació en la vida del Crist, una unió íntima amb Ell que dóna vida al nostre esperit, de la mateixa manera que l’aliment material dóna vida i enforteix el nostre cos. La participació freqüent en l’Eucaristia enforteix la vida rebuda en el baptisme, referma la nostra amistat amb Jesús, ens fa testimonis de l’amor de Déu i ens compromet a ajudar els altres, especialment els qui més ho necessiten, els seus preferits. L’Eucaristia fa poble de Déu, fa comunitat,fa Església. «A mi m’ha enviat el Pare que viu i jo visc gràcies al Pare; igualment els qui em mengen a mi viuran gràcies a mi» (Jn 6,57). I que bonic si aquesta Església viu, com deia aquesta nena, «amb cara de felicitat»!

Full Dominical

21 d'octubre de 2018

El penúltim diumenge d’octubre se celebra a tot el món la Jornada Mundial de les Missions (DOMUND). És el dia en què, d’una manera especial, l’Església universal prega pels missioners i col·labora amb les missions.
llegir més...


30 de setembre de 2018

La pastoral amb els joves requereix imaginació, creativitat… i temps! Cal dedicar-los temps per poder-los conèixer i atendre les seves necessitats. Benvolguts germans, demanem que l’Esperit Sant impulsi el treball del proper Sínode dels Bisbes i aviat puguem veure’n els fruits. Ells són el nostre futur però ens necessiten ara, en el moment present.
llegir més...


23 de setembre de 2018

Aquest any estem commemorant els 800 anys de la fundació de l’Orde de la Mercè, a Barcelona. Avui aquesta obra mercedària és un arbre frondós que es ramifica als cinc continents.
llegir més...

Salm del dia

Tasteu i veureu que n’és de bo el Senyor.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-21-octubre-2018

Aquesta setmana pregarem:

Diumenge 21 d’octubre: 
12h. Carmen Navarro Domínguez i Carmen Moreno Poch.
20h. Joan Oliveres Font (1º aniversari)

Dilluns 24 d’octubre
9.30h. Família Cebrian-Puigbó.

Dijous 25 d’octubre
9.30h. Jaume Soler.

Divendres 26 d’octubre
9.30h. Joan Parladé i Dolors Viñas.
                           
Diumenge 28 d’octubre
10h. Ignasi Casanovas Colomer (4º Aniversari)
12h. Ignasi Casanovas Colomer( 4º Aniversari)
20h. Ignasi Casanovas Colomer (4º Aniversari)

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91