Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            21/08/15

GLOSSA d’ENRIC PUIG JOFRA, SJ (Secretari general de la FECC)

En una comunitat és costum, alguns diumenges, a l’eucaristia del vespre,
que una persona faci el seu testimoni de fe. Una nena de deu anys que hi
assisteix amb els pares i germans va ser convidada a donar aquest testimoniatge unes setmanes després de fer la primera comunió.
Decidida, llegint el full que portava preparat, va explicar a la comunitat reunida:
«Feia temps que tenia ganes de participar de l’Eucaristia com els meus pares, els meus germans grans i la majoria de vosaltres… Us veia tan concentrats i amb tal cara de felicitat, que pensava que jo també volia sentir-me així... encara que no sabia ben bé què volia dir combregar. »Entre el que em van explicar els pares i la catequesi de l’escola, vaig anar aprenent el que necessitava saber. Vaig conèixer més Jesús, la seva manera de viure i el que explicava. Com més el coneixia, més m’agradava, més l’estimava i més ganes tenia d’assemblar-me a Ell. També veia que no era fàcil. Jo no sé vosaltres, però jo he de millorar en molts aspectes. Només amb les meves forces —prou que ho intento— sóc incapaç de ser tan bona persona com m’agradaria ser… Això em preocupava. Abans de combregar per primera vegada, vaig començar a entendre que, després de la primera comunió, cada vegada que combregués deixaria d’estar sola. Que Jesús i tots els qui compartiu l’eucaristia del diumenge ens ajudareu a ser millors, als nens i les nenes que també hi participem, amb el vostre esforç, exemple, pregària i estimació [...]. Us vull donar les gràcies per fer que venir a missa els diumenges sigui motiu d’alegria.»
La nena, en el seu testimoni a la comunitat, està expressant que la participació en l’eucaristia comporta participació en la vida del Crist, una unió íntima amb Ell que dóna vida al nostre esperit, de la mateixa manera que l’aliment material dóna vida i enforteix el nostre cos. La participació freqüent en l’Eucaristia enforteix la vida rebuda en el baptisme, referma la nostra amistat amb Jesús, ens fa testimonis de l’amor de Déu i ens compromet a ajudar els altres, especialment els qui més ho necessiten, els seus preferits. L’Eucaristia fa poble de Déu, fa comunitat,fa Església. «A mi m’ha enviat el Pare que viu i jo visc gràcies al Pare; igualment els qui em mengen a mi viuran gràcies a mi» (Jn 6,57). I que bonic si aquesta Església viu, com deia aquesta nena, «amb cara de felicitat»!

Full Dominical

17 de febrer de 2019

Actualment, l’estructura familiar ha canviat i gairebé no hi ha espai per a les persones grans, però, tot i que sovint les arraconem i les menystenim, tenen un paper molt important, de gran valor.
llegir més...


10 de febrer de 2019

Aquest diumenge celebrem la Jornada de Mans Unides amb el lema «Creiem en la igualtat i en la dignitat de les persones». Aquesta institució de l’Església catòlica fa 60 anys que lluita contra la fam, la pobresa, el subdesenvolupament i les seves causes
llegir més...


20 de gener de 2019

Segons l’Oficina de les Nacions Unides contra les Drogues i el Crim Organitzat, hi ha diverses formes d’explotació humana que vulneren els drets fonamentals de les persones: la mendicitat, els matrimonis forçats o fraudulents, el tràfic d’òrgans…; però l’explotació sexual, conjuntament amb l’explotació laboral, és la més estesa.
llegir més...

Salm del dia

Feliç l’home que té posada en el Senyor la seva confiança.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-17-febrer-2019

Aquesta setmana pregarem:                   

DISSABTE 16 DE FEBRER. 
9.30h. Família Monguió i Família Prat.
19h. Evarist Alcaraz i Maria Dolors Ferrer.

DIJOUS 21 DE FEBRER. 
9.30h. Dolores Collado Cano.

DISSABTE 23 DE FEBRER. 
19h. Abelardo Galvez, Lluis Arisa, Juana Marínez, Felix Canturiense i Carles Arisa.

DIUMENGE 24 DE FEBRER. 
10h. Família Cebrian-Puigbó.

VIDA CREIXENT.  Reunió del grup “Vida Creixent “aquest dimecres, a les 11 del matí a la Residència Aymar y Puig. Reflexionarem sobre “Pierre Theilhard de Chardin”, jesuïta, paleontòleg i filòsof francès. Us hi esperem!

CONFERENCIES QUARESMALS.
Primera conferència el dilluns 25 de febrer a les 21 h. al Santuari de la Mare de Déu de la Cisa. Ponent: Daniel Palau. Tema: L’església a Catalunya: conversió i esperança”.

AVÍS: degut a la inhabilitació momentània de la Capella del Santíssim, a causa del incendi no es pot celebrar el sagrament de la Penitència en aquest lloc, però  sapigueu que tots aquells que vulguin confessar-se ho poden fer a la sagristia.

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91