Sant Feliu d'Alella

Full Parroquial                                            15/02/18

Carta dominical | «El millor dejuni d’aquesta Quaresma»

Ara fa uns dies, vaig parlar amb una persona que em deia: «Soc cristià de tota la vida, però tot el que hem viscut aquests darrers mesos a casa nostra m’ha desorientat fins al punt de perdre la vitalitat i la joia interior amb què vivia abans». «Felicitats», li vaig respondre. «Sí, felicitats perquè has pres consciència de com un fet exterior està afectant la teva vida interior». Prendre consciència és el primer pas per poder reorientar la nostra vida, per la nostra conversió personal.

«Convertiu-vos i creieu en la Bona Nova». Aquesta és la invitació de Jesús a l’inici de la seva activitat missionera, que la reforma litúrgica ha recuperat per al ritu de la imposició de la cendra al començament de la Quaresma.

La Quaresma és un bon temps per revisar la nostra vida interior. Hi ha força cristians, especialment agents de pastoral, que en aquest temps quaresmal participen en un recés espiritual més o menys llarg. Un dia o uns dies de recés, lluny de l’enrenou de la jornada, de la vida centrada en el treball professional o en les tasques pastorals, ens obren al silenci, a escoltar el nostre interior i a escoltar la veu de Déu, que ens parla mitjançant inspiracions profundes.

Tornar a deixar que Déu ocupi el centre de la nostra vida i poder fer experiència de com això ens ajuda a recuperar el to vital, és la nostra gran conversió, el gran canvi d’orientació en la nostra vida. El recés espiritual provoca aquest canvi de lloc i de ritme, aquest deixar temps per escoltar el nostre interior, aquest posar-nos en contacte amb la Paraula de Déu, aquest obrir-nos a l’acompanyament espiritual que fa possible que ens adonem de com estem realment, del que ens ajuda i de què hauríem de dejunar per recuperar el to vital interior.

L’essencial del dejuni és ser capaç de no ser esclau d’allò que ens aparta de Déu. El dejuni ens fa adonar de com les imatges, els objectes i les sensacions que ens envolten reclamen la nostra atenció constantment i ens distreuen.

Tenint en compte l’objectiu de ser forjadors de concòrdia que ens hem marcat per a aquest nou any, i enllaçant amb les paraules que em va dir la persona de què us parlava al principi, deixeu-me oferir-vos un possible dejuni per al temps de Quaresma d’enguany. En aquest sentit, us convido i em convido a mi mateix a viure aquestes propostes:

Dejunem del reenviament de missatges controvertits a les xarxes socials. Ens cal una distància i un cert humor. Només reenviem-nos missatges que regalin alegria i pau. Les notícies deixem-les per als mitjans de comunicació.
Dejunem d’aquelles converses que ja sabem prèviament que no porten a res positiu i que poden perjudicar la nostra relació. Ajudem-nos a canviar de tema quan algú de nosaltres comenci.
Dejunem de tot allò que pugui crear divisió. Aquest és un temps ideal per redescobrir tot el que ens uneix i tenim en comú.
Només són set setmanes. Creieu que és possible? Demanem, sense por, ajuda a Déu. A Déu li encanta regalar-nos la seva força per assolir la concòrdia i la comunió en la diferència. Molt bona Quaresma a tothom!

† Cardenal Joan Josep Omella
Arquebisbe de Barcelona

Escolta la glossa dominical en la veu del cardenal arquebisbe de Barcelona.

https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-18-febrer-2018

Full Dominical

18 de febrer de 2018

Dejunem d’aquelles converses que ja sabem prèviament que no porten a res positiu i que poden perjudicar la nostra relació. Ajudem-nos a canviar de tema quan algú de nosaltres comenci.
llegir més...


11 de febrer de 2018

La Quaresma és, doncs, aquest temps de purificació per tornar al que és essencial en la nostra vida, per retrobar tot allò pel que, realment, val la pena viure sense perdre el temps en coses secundàries
llegir més...


4 de febrer de 2018

Durant uns quants anys he estat el bisbe responsable de Mans Unides a Espanya i sempre he admirat la seva pedagogia del desenvolupament, feta amb realisme i amb respecte a cada situació local.
llegir més...

Salm del dia

Tot el vostre obrar, Senyor, és fruit d’amor fidel per als qui guarden la vostra aliança.

Activitats Setmanals

Escolta la glossa dominical en la veu del senyor arquebisbe metropolità de Barcelona.
https://soundcloud.com/esglesiabcn/carta-dominical-arquebisbe-omella-18-febrer-2018

Aquesta setmana pregarem:

DISSABTE 24 DE FEBRER. 
9.30h. Família-Cebrian-Puigbó.

19h. Manuel Tabaras, Abelardo Gálvez, Luis Arisa, Carlos Arisa i Felix Canturiense

CONFERÈNCIES QUARESMALS:  Dilluns 19 de febrer:  “L’Església de Barcelona: moment actual” pel bisbe auxiliar Sergi Gordo. A les 9 del vespre al Santuari de la Cisa.

VIDA CREIXENT:  Dimecres 21, a les 11 del matí, a la Residencia Aymar i Puig. Reflexionarem sobre el tema: “On trobar la felicitat?”

VISITES GUIADES
Dissabte 3 de març farem les visites guiades del patrimoni parroquial de Sant Feliu d’Alella. El 1r. torn serà a les 10 del matí i el segon a les 12. Tarifes: Menors de 12 anys gratuït. De 12 a 15 anys, 2€. Grups (Mín. 10 pers.), 3€ pers. Majors de 15 anys 4€.

ROMERIA A MONTSERRAT:  Dissabte 10 de març. Inscripcions fins 3 de març  al despatx parroquial o després de les misses del diumenge.

 

Inici         Història     Full Parroquial     Grups Parroquials     Galeria     Gaudi     Contacte     Links

www.esglesiadalella.org

Plaça de l'Ajuntament, 13 • 08328 Alella, Barcelona • Telf: 93 555 23 91